Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:44, 20 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Agnieszko dla Ciebie mój kamienny krąg a właściwie jego fragment.

Któż to siedzi na kamieniu? może skrzat prawdziwy?
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:38, 20 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mirko, jeszcze myślałam o Twoim rogu. A jakby cis ładny kolumnowy złoty, smukły? "'Fastigiata Aurea" - docelowo ma maks. 0,6 m szerokości.

Ewa dziękuję - patrzyłam na tego cisa - śliczny , jednak rośnie na 1,2 m a to ciut za mało
myślałam tez o drzewku liściastym na pniu ale nie wiem
znów wracam do pudla czyli do pęcherznicy
a dziś zrobiłam takie zdjęcie i kusi mnie taki cyprysik bis i tu widać jak zawężę widok ale może tak trzeba tworzyć wnętrza bo mam za dużo otwartości

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:22, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Gdyby to miejsce nie było mi dobrze znajome, to przez myśl by mi nie przeszło że tydzień temu był tu "przemarsz wojsk". Wszystkie rośliny wyglądają tak jakby rosły tutaj od dawna.
Patrzę na murek od jakiegoś czasu i się zastanawiam: był pokryty bluszczem czy nie był? czy coś go przesłaniało?
W cieniu drewnianego kościoła 20:20, 20 lis 2013

Do góry
agrokotlina napisał(a)
Nie ograniczamy ich wychodząc z założenia, ze rośliny, jak ludzie, zasługują na swobodę...

[/quote

Podziwiam uroki twojego ogrodu ,pięknie go podglądasz.I mnie przyświca podobna idea-przyroda bez granic.Myślę aby swojemu dodać więcej dzikości....sporo mnie jeszcze czeka pracy. Wizyty u ciebie jednoznacznie mnie przekonują jak bardzo dobrze się tu czuję i ......,że tak mam trzymać dalej.Pozdrawiam tymrazem bo często jestem cichym gościem.
Moj ogrodeczek 20:16, 20 lis 2013

Do góry

Zaczątek ogrodu 20:16, 20 lis 2013

Do góry

I jak ci się podobają.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:10, 20 lis 2013

Do góry
Jak ?
Rododendronowy ogród II. 20:06, 20 lis 2013

Do góry
Bogdziu, ale u Ciebie rododendronowa uczta, dostarczasz nam energii na zimę , ja przesadziłam moje ostatnie dwa rh poźnym latem, na nowe stanowisko, mam nadzieję, że dadzą radę

Jednym z tych dwóch sierotek rh, które przesadziłam to ten właśnie co pokazałaś wcześniej

Wiosną, zobaczymy, ale najpierw czekamy na Nowy roczek nawiązuję też do Pisarzowic
Moj ogrodeczek 20:06, 20 lis 2013

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 20:01, 20 lis 2013

Do góry
Beatko pozdrawiam serdecznie, a ta fotkę chyba wykorzystam na tapetę, będzie przypominała mi miejsce które kocham i może kiedyś tam wrócę

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:57, 20 lis 2013

Do góry
Na przykład takiego -

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:53, 20 lis 2013

Do góry
aktualne
Hayes Starburst

Ogród niby nowoczesny ale... 19:51, 20 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Tu dla Malkul zdjęcie mojego the beatles- jeden dziwak się trafił. Zdjęcie jest z 18 września i jeszcze az tak duzej roznicy nie widac. W sobote pstryknę fotkę to będzie już bardzo duuuża różnica - zwłaszcza w kolorze. Ewidentnie chwaścior się tu wkradł...

i spadam bo jestm dziś padnięta. Ciężki dzień miałam.

W moich rozplenicach dzisiaj wyrywałam zielone trawy. Nawet nie wiem kiedy się w nie wkradły. A wybujały , że hej
Ogród cioci 19:44, 20 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Październik w Ciociogrodzie. Ta jesień dziwna jak cały rok. Nigdy jeszcze 20 października pelargonii takich ładnych na parapetach nie miałam.A dzisiaj 14 stopni jest i gdyby nie wiatr to całkiem przyjem
nie.

Gosiaczku, piękne obrazki, najbardziej lubię tego potfora z lasu, wygląda jak ze statku kosmicznego

pokazujesz październik, a już listopad się kończy

wkrótce Mikołakji i u lubione Święta i........ wiosna

Piękny dzisiaj był dzień u mnie też 14 stopni, pelusie wyglądają cudniaście i to w listopadzie
Moje trudne początki, domek przy lesie. 19:35, 20 lis 2013

Do góry
Luckaa napisał(a)
U mnie w ogrodzie nic sie nie dzieje, ogród zapada w zimowy sen, jeszcze musze jalowce powiązać, co by ich śnieg nie zniekształcił,a to zdjęcie jeszcze jesienne z zakupów i zadzonek z moimi ogrodnikami

Ślicznych masz małych pomocników, Synuś cała mamusia pozdrawiam.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 19:35, 20 lis 2013

Do góry
Podczas ostatnich odwiedzin w Wojsławickim Arboretum zachwyciła mnie nowa odmiana
Ginkgo - California Sunset.
Delikatna, subtelna – jak dla mnie cudna!
Jeśli ktoś widział ją gdzieś w sprzedaży, proszę o informację. Poszukiwałam go w mniejszych, większych szkółkach, bezskutecznie. Rośnie również w pokazowym ogrodzie Kurowskich. Ciekawi mnie szczególnie jaką wielkość osiągnie. Może ktoś ma więcej info. Poniżej krótki opis na podstawie tego co widać teraz.
Charakteryzuje się luźnym, stożkowym pokrojem i bardzo ciekawymi liśćmi. Liście niezwykłe ze względu na paskową, zmienną, kremowo-żółtą pstrość, a także nietypowy kształt. Lżejszy, smuklejszy od klasycznego wachlarza. Liście osadzone są na bardzo długich ogonkach, które dodatkowo wysmuklają liść i dają wrażenie subtelności. Wachlarzowa blaszka liściowa jest wydłużona, a głębokie wcięcie sprawia wrażenie, że dwuklapowy liść wygląda wręcz jak dwudzielny. Gałęzie u młodego egzemplarza układają w zróżnicowany sposób, ukośnie, pionowo, a niektóre wręcz poziomo do pnia. Jego forma w starszym wieku, wyjąwszy luźny pokrój, jest dla mnie zagadką.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:31, 20 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Mnie też się marzy sie zielona trawka i łany stokrotek jak tu...

Ale na razie szykuję sprzęt narciarski razy 4 więc czuje że zyje.

ale powiało wiosną tylko szkoda, że mamy listopad a do wiosny aż stąd do morza tylko nie wiem którego
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:27, 20 lis 2013

Do góry
Mnie też się marzy sie zielona trawka i łany stokrotek jak tu...

Ale na razie szykuję sprzęt narciarski razy 4 więc czuje że zyje.
Dereń kwiecisty - Cornus florida 19:27, 20 lis 2013

Do góry
Mój ci on - potrzeba Venusowa zaspokojona

Wygenerowana w dużej mierze za Twoją sprawą Jacku, tak go tu zachwalałeś.
Powiedz mi teraz, czy i jak go zabezpieczasz na zimę?
Już się nie mogę doczekać wiosennego kwitnienia
Moj ogrodeczek 19:11, 20 lis 2013

Do góry

asica -- Witaj dzięki

Gardenarium -- Witaj dzięki ze wpadłaś w ogródeczku pracuję sama dosadzając kolejne roślinki i tworzę większy chaos
co rok obiecuję sobie ze uporządkuję ogród ,ale niestety zawsze coś .W tym roku tez pod koniec lipca wyjechałam i nawet nie mam zdjęc a co wypadło bo susza okrutna była , to się okaże od wiosny kolejnego roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies