Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Bogdzia 21:15, 25 lut 2014

Piękne zdjecia ogrodu a wiewióry bajeczne. Miłego dnia jutro, ma byc słonecznie .
Kindzia 07:19, 26 lut 2014

Matko, jak wiewiórki masz blisko!!! Super!!! Ja, żeby wiewiórkę zobaczyć, muszę do parku przy zamku w Pszczynie jechać...
Szukałam tej Twojej kaliny i nie znalazłam. A przymierzam się do kupna takiej pomponikowej. Pokaż swoją. Jak długo u Ciebie rośnie? Chodzi mi o to ile miejsca mam dla niej zarezerwować.

A listki na hortusiach ogrodowych ... nie powiem żeby mnie ucieszyły. Jeszcze nie mogę odkryć, teraz znowu szron...a one nie zahartowane
Pozdrówka
Tarnina 13:19, 26 lut 2014

U mnie to samo... hortensja już puszcza listki, nie dość że tka bidusia, niedawno ja odkryłam z krzaków (nawet nie wiedziałam, że tam istnieje), to żeby jakiś przymrozek jej znów nie dokuczył...

Ach i zapraszam na zapoznanie się z moimi rudzielcami... a raczej na razie czarnulą... zaraz wrzucam post....

Może je kiedyś "spikniemy" he he... ( w sumie to nie lubię tego słowa, ale ni mogłam znaleźć innego hi hi )
Mathildis 18:29, 26 lut 2014

Bogdzia na poniższym zdjęciu zauważyła, zresztą słusznie, że na moim Rh brak pąków kwiatowych,

Temu jednemu najwyraźniej coś nie odpowiada, na tę chwilę go podlałam, a jak zrobi się trochę cieplej to go poobserwuję.
Czy jeżeli teraz poobrywam pąki liściowe to jeszcze zdąży wytworzyć kwiatowe?

Poszłam obejrzeć pozostałe i na szczęście przedstawiają się, tak mi się wydaje, dużo lepiej:

chyba dobrze myślę, że te bardziej beczułkowate to pąki kwiatowe???

Mathildis 18:31, 26 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna superowa, Matylda śliczna. a ta żurawka szaleje?? Luty dopiero. Pozdrawiam

Mathildis 18:32, 26 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia ogrodu a wiewióry bajeczne. Miłego dnia jutro, ma byc słonecznie .

Tak u mnie słonko dziś świeciło, kawałeczek trawniczka z grubsza zgrabiłam. Mam nadzieję, że jutro też choć na chwilkę uda się coś w ogrodzie na słoneczku podziałać.
Mathildis 18:34, 26 lut 2014

Kindzia napisał(a)
Matko, jak wiewiórki masz blisko!!! Super!!! Ja, żeby wiewiórkę zobaczyć, muszę do parku przy zamku w Pszczynie jechać...
Szukałam tej Twojej kaliny i nie znalazłam. A przymierzam się do kupna takiej pomponikowej. Pokaż swoją. Jak długo u Ciebie rośnie? Chodzi mi o to ile miejsca mam dla niej zarezerwować.

A listki na hortusiach ogrodowych ... nie powiem żeby mnie ucieszyły. Jeszcze nie mogę odkryć, teraz znowu szron...a one nie zahartowane
Pozdrówka

jedyne zdjęcie kaliny tutaj

Rośnie u mnie 3 rok (na zdjęciu w drugim roku) - jutro postaram się zmierzyć w jakich odległościach posadzona, ale chyba troszkę za rzadko.
Mathildis 19:05, 26 lut 2014

Tarnina napisał(a)
U mnie to samo... hortensja już puszcza listki, nie dość że tka bidusia, niedawno ja odkryłam z krzaków (nawet nie wiedziałam, że tam istnieje), to żeby jakiś przymrozek jej znów nie dokuczył...

Ach i zapraszam na zapoznanie się z moimi rudzielcami... a raczej na razie czarnulą... zaraz wrzucam post....

Może je kiedyś "spikniemy" he he... ( w sumie to nie lubię tego słowa, ale ni mogłam znaleźć innego hi hi )

Czarnule idę obejrzeć.....
Bogdzia 19:54, 26 lut 2014

Mathildis napisał(a)
Bogdzia na poniższym zdjęciu zauważyła, zresztą słusznie, że na moim Rh brak pąków kwiatowych,

Temu jednemu najwyraźniej coś nie odpowiada, na tę chwilę go podlałam, a jak zrobi się trochę cieplej to go poobserwuję.
Czy jeżeli teraz poobrywam pąki liściowe to jeszcze zdąży wytworzyć kwiatowe?

Poszłam obejrzeć pozostałe i na szczęście przedstawiają się, tak mi się wydaje, dużo lepiej:

chyba dobrze myślę, że te bardziej beczułkowate to pąki kwiatowe???

Nie obrywaj pączków bo to nic nie da . W tym roku nie zakwitnie chyba że sa pączki kwiatowe niewidoczne na zdjeciu. Dbaj o niego , daj nawóz i podlewaj w czasie suszy to zawiąze pączki latem a one zakwitną w przyszłym roku.Do oberwania jest jedynie brązowy pąk nico po prawej stronie zdjecia. Oberwij go razem z krótką łodyżką na której sie znajduje to krzak wypuści w tym miejscu nowe pędy.Na pozostałych są faktycznie pąki kwiatowe. Myślę że dobrze by było raz je podlac już teraz.
Alisonek 22:59, 26 lut 2014

eee 85 km to niedaleko
a Twoje rh i tak wyglądają o niebo lepiej od moich.
Pozdrawiam