Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 21:48, 19 lis 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:46, 19 lis 2013

Do góry

na ostatnim zdjęciu ten czerwony to America.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:41, 19 lis 2013

Do góry
Tu dla Malkul zdjęcie mojego the beatles- jeden dziwak się trafił. Zdjęcie jest z 18 września i jeszcze az tak duzej roznicy nie widac. W sobote pstryknę fotkę to będzie już bardzo duuuża różnica - zwłaszcza w kolorze. Ewidentnie chwaścior się tu wkradł...

i spadam bo jestm dziś padnięta. Ciężki dzień miałam.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:22, 19 lis 2013

Do góry
to był czerwiec 2012
a teraz zdjęcia z tego roku

maj

czerwiec
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:20, 19 lis 2013

Do góry
Wypinam pierś a na jutro mam zarezerwowany dzień w ogrodzie i niech mi ktoś przeszkodzi biada mu

stale jest coś do roboty - na rabatach tam gdzie leżą liście niech leżą bo chwaściska nie rosną więc tego nie robię

sprawdziłam pogodę i jutro ostatni dzień ze słonkiem potem tylko chmury i widzę sporo deszczu ale bez ujemnych temperatur
mam 27 krzaków róż i już częściowo je podsypałam a teraz martwię się czy nie za wcześnie - jak przyjdzie na raz obsypać to nie zdążę znow

a z tym zimozielonym masz rację na razie jestem na tym etapie żeby tam dać to co jest po drugiej stronie tylko lekko w tyle - powstanie taka niby brama

tu widać po drugiej stronie tego cyprysika

w tym narożniku rośnie piwonia - wysadzę ją i w to miejsce wstawię taki zielony słup

na szczęście mam szanse na przymiarkę - kurcze to jak z meblami
otoż
mam w donicy taką tuję i sprawdzę jak to będzie wyglądało

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:17, 19 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

A odpowiem Lubię dyskusje..... oczywiście na poziomie i bez agresji
Mój jeden łańcuch o długości 9,6m pobiera tylko 12W..więc nawet 120m łańcucha to tak jakbym zapaliła 2 tradycyjne żarówki po 60W. Z okazji świąt nie wytwarzam góry żarcia.. którego nie ma kto zjeść.. jest tyle aby nic się nie zmarnowało, czyli bardziej odświętna niedziela.. ... Dla porównania piekarnik średnio zużywa 2000W za godzinę.... czyli taki mój łańcuch za jedno ciasto może palić się 166 godzin..
Ale to takie dywagacje... jeden woli lampki na święta, drugi woli ciasta w rodzajach 10-ciu. Nie dajmy sie ogłupieć
Wiem, że pisałaś bez pretensji, tylko tak gwoli uzmysłowienia problemu.... oszczędzajmy prąd.. nie tylko na lampkach ale i na co dzień.. Szybciej ugotujemy z pokrywką... woda wrze w temperaturze 100 stopni.. wiec podkręcania ognia nic nie przyspieszy... gotujmy wodę tyle ile potrzeba, wymieńmy w domu żarówki na energooszczędne typu LED... itd, itp.. wymieńmy samochód na rower.. Notebook, telewizor nawet LED to też ok. 100W na godzinę....

Ciasta sobie odmówię.. ale tego nie Kwestia priorytetów...

Przeczytałam bardzo uważnie.

Jeśli chodzi o oszczędzanie to ja oszczędzam zużycie wody do maksimum!! Łącznie z ciepłą.!

Póki co trochę się wstydzę napisać w jaki sposób,aby nie potraktowano mnie jak nawiedzoną
Zyskuje na tym konkretne pieniądze-ok. 1.800zł. rocznie.
Może dla niektórych to jakieś grosze ,ale dla mnie nie! Mam też dobre samopoczucie ,że nie marnotrawię bezsensownie tego, czego nie muszę.

Bardzo mnie przekonuje powiedzenie" Nie wylewaj brudnej wody ,kiedy nie masz czystej"

PS Aniu ale mi zrobiłaś niespodziankę u mnie-odpisałam
W cieniu - zacieniona 21:16, 19 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
jesienne trawki

Piękne a podaj nazwę, ...i czy z jednej tyle narobiłaś?
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 21:16, 19 lis 2013

Do góry
Potem zakładanie trawnika

i zapuszczona skarpa...

długo nie miałam na nią żadnego pomysłu... nic kompletnie, po drodze mieliśmy powódź w piwnicy i niepewność, czy cały teren nie zostanie zdrenowany, czyli zryty od początku, więc prawie nic nie robiliśmy...
aha... no i jeszcze trochę nam pokrzyżowała plany trzecia dziecina, która teraz ma 1,5 roku... tak
aż w końcu wymyśliłam co zrobić ze skarpą i wprowadziłam w czyn to:

duma aż bije z mojej postaci opartej o zaczątek balustrady...
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 20:58, 19 lis 2013

Do góry
Witajcie!
Cztery lata temu przeprowadziliśmy się z mężem i 3-miesięcznymi bliźniakami do nowej leśniczówki.
Świeżo wybudowana duża chałupa i spora działka do zagospodarowania, fajna sprawa. Małymi kroczkami, bo dzieci pochłaniały sporo czasu, staraliśny się zagospodarować teren. Od razu się przyznam, że z marnym skutkiem. Zdjęcia zrelacjonują przebieg tych zmagań.
orka ekologiczna...

i po wyrównaniu terenu wyglądało to tak... to część południowa działki z tarasem i właściwie główna część użytkowo-wypoczynkowa
W ogródku Ani 20:50, 19 lis 2013

Do góry
...malowane kwieciem...ś wietny,stonowany dobór kolorów...to lubię.
Rododendronowy ogród II. 20:35, 19 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Środek dnia był dziś piekny , słoneczko i cieplutko , sam polarek wystarczył do pracy. A tu już wieczorne zdjecia.

Ależ pięknie te żarzące drzewa wyglądają Ty Bogusiu o każdej porze dnia i roku masz zawsze piękne widoki do pokazania
Współczuję poczynań psotnych kotów i w dodatku nie swoich Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:33, 19 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetnie stworzona głębia w ogrodzie Pozdrawiam
Dwa ogrody 20:26, 19 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Taki gość odwiedzał nas przez całe lato. Wyjadał kotom z misek w drewutni. Jak dostawały wieczorem jeść to najpierw pojawiał się On i jadł, a koty grzecznie czekały na swoją kolej.
jaki koffany nie wiem czemu ale uwielbiam jeże, w mojej 10 letniej bytności w moim ogrodzie tylko raz miałam tego gościa , może ze względu że mam psa
Dwa ogrody 20:22, 19 lis 2013

Do góry
Taki gość odwiedzał nas przez całe lato. Wyjadał kotom z misek w drewutni. Jak dostawały wieczorem jeść to najpierw pojawiał się On i jadł, a koty grzecznie czekały na swoją kolej.
Dwa ogrody 20:06, 19 lis 2013

Do góry
Trochę na niebiesko:

I przy okazji, może ktoś wie, jak nazywa się bylinka na zdjęciu poniżej? Mam ją kilka lat, słabo rośnie, trzeba ją przesadzić, ale jakie warunki jej zapewnić?

Metamorfozy ogrodowe 20:04, 19 lis 2013

Do góry
Tak było w 2005 r

w 2008 r

2010 r

2011r

2012r

2013r wiosna

lato

2013r początek jesieni

Moje poletko 19:59, 19 lis 2013

Do góry
Celina napisał(a)
A później ja, po błogim lenistwie zabrałam sie do dzieła!

No to Celinko.. do dzieła.....

Wyszperałam Twoje foto bo musiałam Cię eMusiowi pokazać

Zegar to precyzyjne wyzwanie
Marzenie o... 19:57, 19 lis 2013

Do góry
Kasiu , podsyłam zdjęcia choiny kanadyskiej i świerka serbskiego ....

Choina kanadyjska sadzona 2012 (chyba)

Choina kanadyjska sadzona w tym roku ....

świerk serbski .....
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 19:45, 19 lis 2013

Do góry
dyha napisał(a)
Córki w akcji

Przy takich ilościach ligustru, pomoc bezcenna...

Ja też mam ligustr, jako żywopłot dookoła swojej działeczki.
Jestem z niego bardzo zadowolona, ponieważ daje dużo możliwości, szybko rośnie i można sobie go za każdym razem inaczej formować (jedyny minus - dużo odpadów).

Również swój przycinam górę na półokrągło, wygląda wtedy delikatniej...

Do tej pory cięłam go 2 razy w roku nożycami ręcznymi, dopiero w tym roku planuję zakup nożyc elektrycznych.
Czy mogę liczyć na podpowiedź, jakie najlepiej wybrać?
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:45, 19 lis 2013

Do góry
Natalia ale paprocie to już totalna nuda -w każdym lesie do oporu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies