Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:20, 16 lis 2013

Do góry
Spawa się rama rękami Witka

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:20, 16 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Bogdziu zapraszamy Cię do szaleńastwa

Wiesz ile te cudaki kosztują można zdobyć bardzo tanio

Dzięki za zaproszenie ale ja sama samochodem nie jeżdżę , gdyby ktoś mnie zabrał to owszem ale to daleko i pewnie nikt z Łodzi nie pojedzie , no chyba że Ania znów do Pisarzowic przez Łódz bedzie miała najblizej bo to do Niej podobne.Pewnie nie wiesz o czym mówię ale Ona wie.Jeśli chodzi o zakupy to ja u siebie nic już nie wcisnę, a takiego iglaczka jak na pierwszym planie to sama zrobiłam , własciwie kilka ich miałam ale jak sie wszystko rozrosło to zmieniłam mu ksztalt na leżąco -płożący.Poczekamy do wiosny to zobaczę co się da zrobic.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:19, 16 lis 2013

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:18, 16 lis 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:16, 16 lis 2013

Do góry
Pozowanie z ramą, czyli przymiarka

Mój jesienny ogród 20:14, 16 lis 2013

Do góry
Agnieszko ale zrobiłaś mi niespodziankę swoją wizytą, bardzo się cieszę. Zgadzam się z twoim zdaniem, pomimo ze jest tu dość ciasno to domy jakoś współgrają ze sobą. Są tu też wielkie rezydencje na wzór zamków ale ciężko je zrobić, gdyż otoczone są parkiem i zasłaniają drzewa, może teraz bez liści coś mi się uda zrobić, to jedna brama do takiego ogrodu. Mieszka tu dużo milionerów z Toronto takich rezydencji nad jeziorem jest kilka.

Zrobię wieczorem kilka domów są ładnie podświetlone to pewnie ciekawie fotki wyjdą.
ASC, to też jest mój faworyt, pięknie się w słońcu mienił swoimi drobnymi listkami, w środku od pomarańczu do czerwieni. Twój też b. ładny , nie mam takiego u siebie.
Marto ,witaj.
Haniu, jeszcze klonów pokażę, mam nawet strzępiastokorego, którego zrobiłem przypadkowo. Piękny kolor, dopiero teraz go odnalazłem, myślałem że to coś innego.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:14, 16 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Marzą mi sie trójlisty takie czerwone i zólte chętnie bym kupiła, ale jak jest pora kupowania to zapominam zajęta innymi zakupami i tak sie co rok powtarza.Jaki kolor masz Aniu?

mam żółty, bordowy z nakrapianymi listkami, tych zdjęć nie pokażę, bo zakwitną dopiero wiosną , no i biały i różowy
te były już u mnie wiosną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:14, 16 lis 2013

Do góry
Kładziemy linię pod nowe rośliny

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:12, 16 lis 2013

Do góry
Kilka dni temu był jeszcze niezły bajzelek. uwierzycie, że to to samo miejsce?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:09, 16 lis 2013

Do góry
Pomimo strachu, że będzie minus dwa, nie było mrozu, było na plusie i od rana zrobiło się ciepło.

Wieczorem byłam z kotem u lekarza, ma nie paraliż a zapalenie ucha Miał już dwie serie zastrzyków, dzisiaj też.

Nośnika niet, ale może wgram zdjęcia na pulpit, bo potem mi się nazbiera sporo zaległości Ogród wypucowany aż lśni, dopiero co wróciłam z kijków i zrobiłam sobie kawkę, włączyłam wodę na czarnej ścianie i posiedziałam na ławeczce

Pomimo plus pięciu, było mi ciepło, radość, że niebawem koniec rozgrzewała mnie do cna i pomyślałam sobie o Pani Monice. Jak Pani czyta to ciepło wspominam rozmowę wczoraj Pozdrawiam.

Elektryk będzie w poniedziałek. Musimy opracować strategię jak co się będzie włączało.

Podlałam ogród, wszystko co posadzone.

Podlewajcie także rośliny zimozielone te co pod dachem w szczególności, blisko domu bo one wody z nieba nie mają A na zimę muszą się napić. Pamiętajcie i rozejrzyjcie się po ogrodzie

Mój jesienny ogród 20:07, 16 lis 2013

Do góry
Witajcie, wow jaki dziś ruch, ciesze się że mogę Wam pokazać Kanadę miesiąc po miesiącu, niby klimat taki sami a jednak wszystko tu się zmienia inaczej niż u nas. Pogoda zwariowana, dziś cały dzień malowałem bez kurtki, pogoda piękna i po co był ten mróz? Jeszcze było by tak pięknie. Dziś całe stado Bernikli, gadało mi przez cały dzień, pewnie z 60 szt. Pływały i pasły się cały dzionek, bardzo lubię ich towarzystwo. Nie daleko mnie sąsiad miał 9 Bernikli, zawsze latały kluczem, jednak przed wyjazdem ich nie widziałem, ciekawe co się stało. Do mnie nie przylatywały tylko jego pawie u mnie buszowały. Dziś aparatu nie brałem, wyleciałem późno i nie było czasu, rano smażyłem schaboszczaki, wieczorem już mi się nie chciało. Dziś znów wracałem po ciemku i zaskoczyły mnie już iluminacje świąteczne, trza zabrać sprzęt i zrobić nocne zdjęcia, puki ciepło, bo od wtorku znów zimno i śniegiem straszą. Nie wiem czy ja skończę to malowanie. Dziś pokazałem widok jaki mam od 3 miesięcy z za swojego stołu, akurat była dobra widoczność i widać wieżowce w Niagarze. To już wszystkie fotki jakie zrobiłem po mrozach. Te nocne nie za dobre ale padła mi bateria i dorobiłem lelefonem.

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 20:04, 16 lis 2013
Do góry
Czekam na nasionka ale między czasie takimi widoczkami się zadawalam
Moja działka. 19:52, 16 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, na drugim przytnij krócej stary pęd kwiatowy. Lepiej by było, gdybyś roślinę umieściła w doniczce centralnie. Jak mu liści przybędzie może się przewracać.
O korzenie powietrzne się nie martw, wypuści nowe

Edit. a cyprysik groszkowy nie na darmo nitkowatym się zwie. Właśnie te cieniutkie, nadające lekkości zwisające 'nitki', to cała ozdoba - poza kolorem.

To co poprawić go ale musiałabym całe korzenie rozwinąć i ułożyć od nowa on ma dwa pędy do kwitnięcia to ten różowy,ale moge poprawić.
Czas na ogród 19:41, 16 lis 2013

Do góry
Póki co świetnie się trzyma , jak przestanę nad nim panować to zrobię nowe sadzonki i posadzę od nowa bliżej trawnika rosną na wiosnę szafirki

Wilcza Góra 19:38, 16 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
U Ani czekam na serniczek upiekł się już?

Irenko, Aniu
specjalnie dla Was
już prawie cały zjedzony

tym razem upiekłam go specjalnie w dwukrotnie większej blaszce żeby był dość cienki i łatwo się "zaprzyjaźnił" z lodami waniliowymi i gorącą czekoladą...
smacznego !

Rododendronowy ogród II. 19:35, 16 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu faktycznie wybujałe Twoje irysy, moje nie takie wysokie, u mnie dzisiaj było wietrznie i mogę napisać, że mroźno, nie wiem czy mróz w nocy nie przyjdzie, bo niebo jakieś czyściutkie pozdrawiam

Pewnie mi zmarzna ale nic nie moge zrobic , nie chce brac do domu bo przesadzanie do doniczek odchoruja i pewnie nie zakwitną więc nie ma sensu.
Dziś ja dla Ciebie mam sójkę na świerku inwersie i kwitnące ciagle zółte jeżówki.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:27, 16 lis 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Taka skrzynia pójdzie do środka tej dębowej zrobionej przez M-ma .To wiadomośc dla Ewy ha ha .A ponieważ jest za krótka to dam jeszcze jedną ale mniejszą i będzie dobrze .

Podpatruję i oczom nie wierzę czyżby to pomidorki .
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:22, 16 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Te ściany z bluszczu masz po prostu genialne

Ja też je uwielbiam, bluszcz na tej scianie -

to jedna sztuka! Ma pień ok5 cm.

Posadzony w 2007r. (z tyłu po prawe na drewnianym płocie)

ogrodoweimpresjejolki 19:04, 16 lis 2013

Do góry
Ula, dla ciebie jeszcze jedno zdjęcie małego, czarnego

ogrodoweimpresjejolki 19:00, 16 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Jolu u mnie dzisiaj było wietrznie, mroźno i nie przyjemnie, siedziałam w domu pozdrawiam

Aniu, miałyśmy podobnie - widziałam prognozę. Jeszcze i dla nas zaświeci słoneczko. Ta rudbekia okazała kwitła jeszcze kilka dni temu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies