Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:02, 15 lis 2013

Do góry
beta napisał(a)
i u Irenki słonecznie...przed chwilą od Joli wróciłam...u niej też oczy kolorem nacieszyłam

macham Irenko

Czaruję dla wszystkich dobry nastrój
dla ciebie też czosnki, te chyba na topie u nas
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:58, 15 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
wszystkie tulipki u Ciebie były cudne,
ale ten pomarańcz rzeczywiście olśniewający

Ten po prostu jarzy, jak latarnia
ciekawa jestem bardzo, czy wszystkie znowu wzejdą, one są jak piwonie, ogromne, wielopłatkowe
to dla odmiany piwonia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:53, 15 lis 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
Ach jakie Śliczne te tulipany !!! Naprawdę od razu ciepłej sie robi jak sie na nie popatrzy
Pozdrawiam M

Jest nasza zguba
Moniko fajnie cię widzieć
dla ciebie powojnik, bo to twoje ulubione
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:50, 15 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Stoją jak żołnierze :....dobrze, że mamy zapas zdjęć dooglądania
Pozdrawiam z mglistego Kamiennego

Dokładnie tak i bardzo długo na dodatek
U mnie dziś cieplej, ale wilgoć czuć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 15 lis 2013

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Te są śliczne, pomarańczowe też Radość dla oczu

ja już my ślę o takich widokach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:45, 15 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)

Śliczne,masz rację energetyczne kolory.

Jak nie przepadam za pomarańczem, to w tulipanach i chryzantemach, lubię go
rok temu złota było więcej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:43, 15 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Przywoływanie wiosennych kolorowych widoków ogrodowych to niezła terapia na szare jesienne dni.

Tak samo myślę Jolu
kolory ubiegłej jesieni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:41, 15 lis 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Irenko pozdrowionka zostawiam

Ewa, doczytałam o sierściuchu, no łobuz nad łobuzy, aż się boję twoich fot!!!

takie aksamitki miałam rok temu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:40, 15 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Jak to miło u Ciebie Miła tak śliczne tulipanki obejrzeć w połowie listopada Od razu cieplej, przyjemniej i humorek lepszy
Pozdrawiam cieplutko

Też pozdrawiam
aby dalej humor dopisywał wrzucam ubiegłoroczną chryzantemę, piękne były
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 15 lis 2013

Do góry
Irenka - super, że z paluszkiem lepiej i ma szansę sie poprawić do wyjazdu Rehabilituj go uparcie...bo to najlepsza metoda na odzyskanie sprawności. Pod brzozą konwalnika nie będę sadzić, bo mam tam wysypaną korę i pies ma tam swoją ścieżkę "do płota" wiec będzie deptał. Na korze konwalnika nie widać, szkoda go tam sadzić Dlatego posadziłam jasne trawy... i posadziłam też tam trawę Everest Może swego imiennika piesio nie zadepcze.

Borbetka - czytałam, że dalej walczysz z kretem.. nie poddawaj sie.. widocznie jeszcze jakiś sie uchował. Buro było długo..a teraz drugi dzień ze słoneczkiem....z chmurkami, ale dobre i to..błękit pomiędzy chmurkami jest Ale zimno jak diabli..posadziłam 60 tulipanów i niezapominajki (może nie padną po przesadzaniu teraz, jakby co to mam zapasowe na rabatach, przesadzę wiosną), miałam przekopać rabatę, ale tak zmarzłam, że wetknęłam byle jak i uciekłam do chałupy... Nie dało sie kopać, bo glina tak mokra , że nie szło tego nawet wyrównać.. I znów na rabacie będzie baba jaga...

Ciocia Małgoś - pień normalnej brzozy na dole robi sie spękany i czarny, a ta do samiutkiego dołu jest bialutka i schodzą takie cienkie płatki jak pergamin...

Agata - to, że o 16 ciemno to jedno...ale jest zimno..... ja na taki ziąb nic nie robię w ogrodzie.. mam to w nosie, jestem ciepłolubna.. zimą to jedynie mogę jeździć na nartach..

Eliza - odwzajemniam uśmiechy.... a na trampolinie to skakałam tylko raz.. jak synuś chodził na treningi skoków do wody..dano , dawno temu... nie wytrzymałam i zapytałam sie trenera czy też mogę wejść na batut i poskakać Ubaw wszyscy mieli po pachy... ale było fajnie... Już sobie nie powywijam, trzeba się dopasować do wieku.. i wczoraj zaparłam sie i poszłam znów na ćwiczenia.. trzeba wziąć się za siebie, bo robię sie stary kapelusz... wiec ćwiczyłam 2 godziny.... dziś leczę zakwasy.

Kasiek - liście mam tylko na niektórych berberysach, wisionce Kikucośtam i na wierzbie mandżurskiej, która do tej pory szybko traciła liście, bo ciągle coś te liście brało. W tym roku dostałą kilka oprysków.. i pierwszy rok mnie nie denerwuje. Reszta drzew i krzewów łysa jak kolano... dobrze, że mam zimozielone i iglaki.. to nie jest pusto.. Byliny niewysprzątane może robią bałagan na rabatach, ale też .. coś sie dzieje.. tojeść orszelinowata.. ładnie sie przebarwia..
Ranczo Edy 10:20, 15 lis 2013

Do góry
Witajcie kochane miło że zaglądacie Hanuś jak widzę twoją buźiuchnę to od razu u mnie jest słoneczko Nati ty to jak moja siostrzyczka wiesz ile bym jeszcze zdjęć zrobiła ale nawet nie było czasu na spacery a szkoda bardzo lubię te tereny Aniu wybacz następnym razem się postaram i na siłę posadzę mojego M przed mapą ogrodową ha ha Zawitko kochana przesyłam ci czyściutkie powietrze bez alergenów i duuużo zdrówka i tobie Jolu dużo zdrówka i dla nas wszystkich bo teraz się przyda Pozdrawiam i miłego
A miało być tak pięknie.... 10:17, 15 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Hej,jestem z serbami Oczywiście jak się spodziewałam te serby miały ok 170cm,ale z doniczką

Jeden może i miał tyle,z 70cm przewodnikiem. Zrobiłam na oko miarkę z synusia który ma niemal 190 cm

A tak wyglądają już posadzone. Szału nie ma

Obsypałam korą,ale przyznam że bardziej mi się podobało na tle mojej czarnej gleby Żurawki marmeladki zgubiły się w tej korze

Reniu, rewelacyjne serby, dorodne, gęste i posadzone prezentują się okazale oj, synuś wielki, jak mój
mnie sie podoba, tylko, że za korą nie przepadam, choć to wygoda w walce z chwastami, u mnie się nie sprawdziło
ogrodoweimpresjejolki 10:13, 15 lis 2013

Do góry
Baaardzo energetyczna chryzantema Za rok w tej tonacji jesienne dekoracje
dozrucę słoneczną
Dla odmiany czas na zmiany... 10:03, 15 lis 2013

Do góry
beta napisał(a)
padam na pysk....nie wiem czemu, ale wymyśliłam sobie, że dziś dzień gotowania...najpierw obiad-zupa buraczkowa...potem obiad na jutro-babka ziemniaczana, po drodze sałatka jarzynowa, a na kolację takie cuś

jutro nic nie robię ...w sensie gotowania...leżę i pachnę

A co to? wygląda apetycznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 15 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

A to brzózka Doorenbos

śliczna laseczka z tej brzózki niesamowita kora, pierwszy raz taką ,,szlachetną" widzę
ogrodoweimpresjejolki 09:17, 15 lis 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Jolu za pozytywną energię. U na rano było minus 4 a teraz piękne słoneczko. Pozdrawiam.

Zbyszku, w taką brzydką jesienną pogodę to nawet kwitnący chwast cieszy

Wersja mini mini 09:11, 15 lis 2013

Do góry
stychaz napisał(a)
Wracam na chwilkę i dziękuję serdecznie za pochwały
To mój ostatni nabytek, skopiowany ze zdjęcia Magnolii, które zamieściła u Kokoszki. Nie mogłam się oprzeć.

Justyno, po prawej stronie donicy z karmnikiem - co to jest? To coś ma piękną formę. Jest aluminiowe czy metalowe i spatynowane? Masz jakieś zdjęcie inne - bardzo mi się podoba takie "naczynie" ogrodowe.

ogrodoweimpresjejolki 08:58, 15 lis 2013

Do góry
Za oknem niebo zakryte gęstymi szarymi chmurami
Na dzień dobry energia w płatkach mojej chryzantemy plus kawa i da się przeżyć

Ogród Eli 08:45, 15 lis 2013

Do góry
troszkę u mnie przymroziło -5 ,

Moja działka. 08:29, 15 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, wstaw zdjęcie storczyka, coś wymyślimy

Basiu wstawiam zdjęcia ale jakoś ciemne mi wyszły zobacz jak przez doniczkę wychodzą korzenie

Ten jest najgorszy z doniczki mu wychodzą korzenie a z góry są brązowe i zagnite
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies