Tam są wszystkie tuje....przycinałam każdą przy przewodniku i powstała taka luka...potem na wysokości ok 2 m przestałam ciąć i zaczęły się schodzić górne gałązki
Tam jest zaledwie 70 cm...muszę trzymać linię, żeby się kiedyś nie zaklinować
...nie jestem specjalnie dobra w odróżnianiu...z tego co wiem to żurawka o mniejszych listkach....masz rację...wywędrowała z Żuław nad morze...a potem na południe...niezła z niej wędrowniczka.Mam ją od Aniu i dzielę się nią...ogrodowiskowo,jest tego warta.
Śliczna laurowiśnia i ostrokrzew...ja się waham czy posdzić, bo są dość wrażliwe jak na strefę 6B....ale może spróbuję, bo ładnie się prezentują
Pozdrawiam
Agatko, jesteś niesamowita....gdzie u prostej wiejkiej baby labirynt...toż bym się sama pogubiła
Wywołana do odpowiedzi odpowiadam jak na spowiedzi
-cały żywopłot ma 13 lat...ta część to tuje, odmiany nie pamiętam bo w szkółce zabrakło szmaragdów...ma złote jasne, przwie złote przyrosty...rośnie dosyć szybko
-przejście formowane jest od początku wzrostu....nie ma tam żadnego stelażu...w miarę wzrostu jest przycinany dwa razy w roku
-więcej grzechów nie pamiętam
-poproszę o następny zestaw pytań
Będzie mała zmiana w górnej części ogrodu po obu stronach schodów ale dopiero na wiosnę, trzeba coś wymyślić. Teraz usunąłem conicę i żywotnika wschodniego Aurea Nana po prawej stronie ponieważ bardzo się rozrosły i wchodziły na siebie.
Irenko, Ewo, zima dopiero przed nami i przed skrzydlatymi. Przyjdą mroźne dni to i do naszych ogrodów zajrzą
Haniu, ty dalej bez swojego sprzętu
Kwitnie jeszcze moja biała róża okrywowa. Cały sezon chorowała i grzyba łapała. Nawet myślałam o rozstaniu z nią, ale jak ja teraz zobaczyłam bez jednej plamki, to może dam jej szansę tylko w razie czego chemią będę ratować