Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 18:44, 22 lut 2014

Celowe

kitek81 18:47, 22 lut 2014

I różne

kitek81 18:49, 22 lut 2014

I na koniec biedroneczka
kitek81 18:52, 22 lut 2014

Jeszcze mam zdjęcia bazylii i petunii, co już zaczyna widać, że rosną

kitek81 19:03, 22 lut 2014

Pola napisał(a)
Oj zazdroszczę ładnej pogody i możliwości pracy w ogrodzie u nas dziś smutno pochmurno, choć nie żałuję bo u mnie weekend pracy zawodowej... macham do Ciebie weekendowo

Pogoda sprzyjała pracom w ogrodzie, aż żal by było nie skorzystać! Pielilam z uśmiechem i z radością, brakowało mi już tego ale pewnie wszyscy teraz tak mają
Pozdrawiam gorąco i przesyłam trochę tej naszej ładnej pogody
kitek81 19:05, 22 lut 2014

Zastanawiam się, czy te doniczki z bratkami brać na noc do domu ?
19:20, 22 lut 2014
kitek81 napisał(a)

a witam też już nie śpię zaraz Rok w ogrodzie obejrzę
czyli częściej na O. będziesz
a co planujesz robić w ogrodzie na ten sezon?
ja tam i do wykończenia domu daleko i do wykończenia ogrodu daleko ale zrobi się-kiedyś
pozdrawiam :*

Tak naprawdę to nie wiem co w ogrodzie robić. Na początku to trawę zasieje i rabaty wyznaczę, a raczej na początku to do Panów od ogrodów zadzwonię i zaproszę do siebie. Muszą ze dwa samochody ziemi jeszcze rozsypać a potem trawę zasiać i te rabaty mi wytyczyć. A potem?? A potem będę Was tutaj pytać co mam robić i kiedy bo to "potem" to już bym sama chciała bez pomocy firmy ogrodniczej
muza 19:46, 22 lut 2014

kitek81 napisał(a)

to mnie troszkę pocieszyłaś, bo jak zaczęłam się zagłębiać w temat, to coraz bardziej wątpiłam, czy damy radę sami!
a napisz mi jakiej firmy macie instalacje?
i jak, udały się zakupy? co kupiłaś?
pozdrawiam :*
my mamy instalację firmy Gardena z uwagi na to , że bardzo łatwo pojechać do marketu i dokupić brakujące elementy . Profesjonalne firmy bazują na zupełnie innych producentach , moze tañszch , moze lepszych , ale my wyszliśmy z założenia , ze wykonując to we własnym zakresie i etapami, łatwiej będzie nam dokupić brakujący element , niż czekać aż nam przyślą i bez możliwości zwrotu. Do tej pory mamy zrealizowane nawodnienie w 1/2 ogrodu ( cały trawnik i rabaty wokół domu i wydaliśmy około 5 tys. (6 obiegów). Na stronie gardena jest rozrysowana jak wykonywać taka instalację, mój M bazował na tych schematach . W tym sezonie działamy dalej . a z wyprawy do ogrodniczego nici , bo mieliśmy gości niespodziewanych. Ale rano cyknęlam pare zdjęć i postaram sie je wkleić. Pozdrawiam
kitek81 21:12, 22 lut 2014

w sumie gardena nie najgorsza firma, więc może faktycznie podejść do tego tak jak Wy zrobiliście, wszystko pod ręką! obejrzałam filmik na YT, wygląda to solidnie a długo już macie to nawadnianie?
Kasiek 21:30, 22 lut 2014

Widze kielkujace...fajnie