Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 18:29, 22 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczne przebiśniegi i krokusy u Ciebie. Mam pytanie, jak Ty uformowalaś tak pięknego wiąza? Co to za odmiana? Buziaki posyłam

poszukam nazwy bo zapisałam i nie wiem gdzie - to wiąz typu polnego -ja pamiętam, że kupowałam jako jakiś skandynawski może szwedzki - jest kruchy, lubią go mszyce ale ja go też lubię
po trosze sam się tak ukształtował a ja go tylko lekko koryguję
AgnieszkaW 18:30, 22 lut 2014

Dzięki
mira 18:34, 22 lut 2014

mój wczorajszy zakup - cieszę się bo chciałam takie koszyki z kokosowym wkładem

najpierw kupiłam duże okrągłe kosze i po przymiarce okazało się ze takie nie pasuję - na szczęście w sklepie miałam problem czy te czy te okrągłe - więc dziś wymieniłam i jestem zadowolona

a tu sprawdzałam jak sie maja stare - gdzieś je wykorzystam

mira 18:40, 22 lut 2014

wieczornik damski dostała od ogrodniczki Doroty i widzę że podrósł przez zimę i ma się świetnie

coś mi dziś nazwy uciekają i ta nazwa wyleciała a to już kilka lat ma się dobrze /lewizja?/

a teraz parapetowo - czyli sadzonki pelargoni

żeby nie zapeszyć - myślałam że moje aeonium już zakończy karierę a tu widzę mają zielone środki to może jeszcze będą

martaibartek 18:45, 22 lut 2014

Mira twój ogród nawet w stanie nie kolorowym jest śliczny! ile już u ciebie wiosennego kwiecia się pokazało

tawułki już można ciąć?
mira 18:46, 22 lut 2014

w ub roku kupiłam i nie wysiałam nasiona na łączkę kwietną - wiele osób się zastanawia nad łąkami u mnie to może będzie kawałeczek maleńki - obiecałam Konradowi podać skład ale okazuje się że nie napisali
ups

reasumując moje dzisijsze przemyślenia - cudnie jest w ogrodzie, można dalej marzyć, planować
, powoli sprzątać choć czuję że musi być i akcja cięcia tego czego ja nie dosięgnę więc rewolucję trzeba przygotować ale to już marzec będzie
a ja czekam na bratkowe szaleństwo o własnie przygotuję już doniczki z ziemią niech czekają
w tym roku planuję kupić bratki pomarańczowe na przód do przedogródka i niebieskie na taras.

pozdrawiam
mira 18:54, 22 lut 2014

martaibartek napisał(a)
Mira twój ogród nawet w stanie nie kolorowym jest śliczny! ile już u ciebie wiosennego kwiecia się pokazało

tawułki już można ciąć?

ale się opisałam i uciekło upss

więc tawuly, i można ciąć nawet jakby było zimniej ,
danuta_szwajcer 16:12, 23 lut 2014

Mira widze, ze plany masz duze ale to fajnie bo radosc mamy z tego planowania i realizacji Zakupy super Tez juz w planie mam bratki zakupic i przed domem postawic by oko cieszyło Wiosna na calego to trzeba korzystac Pozdrawiam serdecznie
filipkam 18:08, 23 lut 2014

Przebiśniegi i krokusy... No niesamowite, taki małe, a jak cieszą. Oby już została taka pogoda, to może wcześniej będziemy się cieszyć tulipanami.
paniprzyroda 18:47, 23 lut 2014

Ach, spektakl ogrodowy obejrzałam, poczytałam i takie posty lubię, a do doniczki jeśli będzie troszkę w cieniu dałabym jasnozieloną żurawkę(2), stipę(1) i błękitną lobelię pomiędzy jako wypełnienie.... tak sobie głośno myślę...