Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 13:44, 13 lis 2013

Do góry
c.d.n
Ranczo Edy 13:40, 13 lis 2013

Do góry
Jestem już od wczoraj o około 16tej i superaście było witam was kochane serdecznie bardzo dziękuje za odwiedzinki buźiaczki przesyłam Kasi,Marcie,Nati,Hanusi,Kasiuchnie bawarce,Debruśi,Gosi,Bożence ,Eli -gierczuśi, Atence mam nadzieje że nie ominęłam super było na kujawach rodzinka wyściskana odwiedzona czasu mało ale micha zadowolona Trochę zdjęć wstawię z samochodu pewnie nie po kolei ale co tam
Pszczelarnia 13:39, 13 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A choina to plecy rabaty, która teraz jest hortensjowo - funkiowo - paprociowo - świecznicowa ale powinna stać się też bylinową. Poniżej ona:

Ewa brakuje Ci miejsca ? już do rzeki wchodzisz - no to zrozumiałe
ten zestaw jest świetny od choiny poprzez pozostałe też taki mam tyle, że pod świerkami i trochę za sucho
proszę podaj mi jaką masz hortensję w tym zestawie bo hortensji akurat nie mam
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:35, 13 lis 2013

Do góry
Basiu - ciemierniki nie lubią być przesuszone.. może ci padły bo cierpiały z braku wilgoci?? Nie lubią mieć sucho latem ale też i zimą, to zimozielone rośliny... a Ty na działkę wczesna wiosną nie jeździsz i nie podlewasz, bo macie zakręconą wodę.. chociaż u mnie pod klonem maja tak sucho, że aż dziw, że jeszcze sie trzymają, ale po zimie startują zawsze z korzenia I wygląd co roku tak samo.. nic nie przyrasta

Paniprzyroda - skorupki dobre na wszytko Sypię pod wszytkie co lubią glebę zasadową.. patent mojej mamy .. tylko ona je przekręca przez starą maszynkę do mięsa. a ja tylko tłukę tłuczkiem..

Bożenka - ale najlepiej rosną te białe ciemierniki.. w tym roku wiosna kupiłam kilka odmian tych innych.. i zmarnowałam Kupię jeszcze raz Przygotowałam miejsce pod nowe ciemierniki... i nic innego tam nie będzie rosło, bo potem krzewy robią tam cień.. a i ja nic tam nie wypatrzę poza okresem bezlistnym

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:28, 13 lis 2013

Do góry
Zmykam teraz ale wieczorkiem tu wrócę Synunia czeka

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:05, 13 lis 2013

Do góry
Już daję

Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:47, 13 lis 2013

Do góry
O matko , jakie mądre rzeczy piszecie.

Filipie , dzięki, że wyłożyłeś prosto kawa na ławę co i w jakiej kolejności kombinować. Nawet bym nie pomyslała np o terminach zbiorów, żeby nie wszystko naraz urosło. Ty książkę powinieneś wydać, a może juz jakiś poradnik popełniłeś? Bo tak prosto i obrazowo tłumaczysz. Co do "kreacji" swoich własnych drzewek, to może kiedyś się odważę, ale teraz chyba wolę kupic badylka w szkółce i czekać, aż cosik na nim urośnie.

Toszka, Twoje pomysły z sadzeniem drzew, krzewów i warzyw razem z ozdobnymi to dla mnie ideał. Domyslam się, że tak czy inaczej oddzielne miejsce wygospodaruję, ale nie będę musiała od razu pół działki przeznaczać na warzywa, a potem pół roku patrzeć na zaorane pole.

Mam do Was pytanie z natury logistyczne. Czy da się żyć jak kompostownik jest z jednej strony działki, a sad i warzywnik z drugiej? Wiem, że najlepiej, żeby wszystko było w jednym miejscu. U mnie kompostownik miał być po prawej w narożniku, ale na ogrodowisku poradzono mi, że pod brzozami lepiej. Po południu mam pod brzozami i wzdłuż tego żółtego budynku cień, a około 16-17 zacienia się też od brzóz cały pas działki ten po lewej stonie, więc jedynym miejscem gdzie cały dzień jest słońce jest prawa strona działki (ta z moich rysunków) i tu myślałam o sadzie i warzywniku A dokładnie tam, gdzie wyrysowałam sobie ławeczkę i w dół w kierunku świerków serbskich (na tej ścianie nasadzeń jeszcze nie ma,rośnie tylko 1 świerk serbski, miały byc dosadzone kolejne na wiosnę). Ławeczkę bym przeniosła pod żółty domek. Dwa zdjęcia poglądowe.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:42, 13 lis 2013

Do góry
Różanka w miejscu tegorocznego warzywnika, warzyw jeszcze wszystkich nie zebrałam
Jak na połowę listopada jeszcze niezłe mam warzywka, co sądzicie??

Wracam do pracy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:40, 13 lis 2013

Do góry
Ostatnie róże:

Szałwia ma kwiatostany, gdyby było cieplej jeszcze by kwitła

Kulki

Inne kwiatuchy

Posadzone róże - nic nie widać. I Othello nadepnęłam i złamałam jedną gałązkę

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:37, 13 lis 2013

Do góry
Połowa listopada prawie, a dość kolorowo i kwitnąco jeszcze

Mariken całkiem wyłysiał

Moje ulubione żurawki, do podziału na wiosnę, muszę im fajniejsze miejsce znaleźć

Trawy w supełkach:

Wilcza Góra 12:28, 13 lis 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
a teraz jeszcze druga (od 2 zdjęcia) ...różna mają owoce i różne liście...
obie na kiju...
a ja czarownica , (nie mylić z czarodziejką), mam nadzieję, że nie odlecę

Dla mie to Ty jesteś czarodziejka. Piękne fotki. Wilczogórskie koronki też cudne - i te z kryształami i te bez.
Ogród cioci 12:15, 13 lis 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Cześć Gosieńko.
Wszystkiego najlepszego z okazji 2-seteczki, życzę wszystkiego najlepszego i oczywiście duuuużo kolejnych seteczek
Jestem troszke spóżniona, ale obecna
Pozdrawiam

Mniam. Dzięki Basienko
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:41, 13 lis 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

Marsylia to unikat nad unikaty, do tego przęstka, jeden z 5 lotosów, które zakwitły w tym roku w naszym kraju, dla mnie nie jest to kałuża - protestuję, a kilka gatunków roślin (bez rozdrobnienia, a duże grupy jednogatunkowe) o których pisałem w poście poprzednim użyć należy do poprawy stanu wody, jej parametrów. Co ja bym dał za takie oko , za taką powierzchnię - u mnie trzy karzełki .

Mariusz... to, że zakwitł lotos u mnie to tylko i wyłącznie Twoja zasługa I tu nie mimo woli, a dzięki Twojemu doświadczeniu

Duże oko..to zasługa rododendronów, chłopaków co się im pomyrdało i różnego splotu wydarzeń tak mimo woli.. inaczej być u mnie nie może.

Problem z obsadzeniem oka jest duży, bo z powodu pomyrdania się przez kopaczy.. półki na rośliny zrobiły sie bardzo wąskie i nic nie chce na nich stać.. jedynie powiększona z tego powodu strefa płytsza ratuje sytuację.. Masz foto jak jest to zrobione.. po ułożeniu wełny mineralnej i folii... półki są takie, że żaden kosz oprócz małych nerek nie stoi..a i te maja tendencje do spadania Zwłaszcza, że mam ryby duże, które potrafią robić sajgon przy roślinach... W najgłębszym miejscu oko ma ok. 1,2m. Zastanawiamy się jaka jest możliwość na poszerzenie chociaż części półek.. chyba to wiosną zrobimy... spuści się trochę wody i spróbujemy podkopać na ile folia pozwoli i teren. Na razie jedyne miejsce gdzie można coś postawić to tam gdzie stoję.. ta górna cześć.

W moim magicznym ogrodzie wszystko... 11:30, 13 lis 2013

Do góry
Oto magnolia obsadzona jesiennymi wrzosami.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:23, 13 lis 2013

Do góry

Zanim zorientowałam się; gdzie, co, jak, to zobaczyłam wejście do groty a za sosnami na wydmach, morze i nawet linie horyzontu. Ależ mnie oszukałaśMuszę być czujna. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Moja bajka 11:11, 13 lis 2013

Do góry
Hej Kasieńko, secjalnie dla Ciebie swojego ślimaka z ogródeczka Ci przesyłam
Pozdrawiam.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:59, 13 lis 2013

Do góry
Dalsze kombinacje z linią trawnika.
Ręka drży a chciałabym tak opływowo. Ech

Ogród cioci 10:58, 13 lis 2013

Do góry
Cześć Gosieńko.
Wszystkiego najlepszego z okazji 2-seteczki, życzę wszystkiego najlepszego i oczywiście duuuużo kolejnych seteczek
Jestem troszke spóżniona, ale obecna
Pozdrawiam

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:50, 13 lis 2013

Do góry
Ilona mam nadzieję że się nie zanudzisz

parę starych fotek (bo w ogrodzie nic nowego) robionych canonem typu małpka A480
popsuty wiec szukam następcy i to zaczynają się schody bo w każdym pozytywnym teście jest łyżka dziegciu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:33, 13 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, faktycznie u mnie trudno się połapać. Ale ja nie usiedzę w miejscu, ciągle poprawiam i koryguję. Teraz mi dużo łatwiej, bo sama rzadko kopię (i dlatego tak łatwo przychodzi mi korygowanie nasadzeń). Ale jeszcze cisy wymienię i poprawię derenie (uporządkuję). Jeszcze troszkę niech pogoda wytrzyma.
Całkiem niedawno tj. w sobotę siałam kawałek trawnika. Moja ogrodowa aktywność ustaje tak koło połowy grudnia (bo przy drewnie opałowym zawsze jest praca). I wraca pod koniec lutego.

Pszczółko, ja też już wiem czemu się gubię, nie tylko twoje działania, ale też za mało się u ciebie napatrzyłam, zimą, było ciemno i co innego w głowie, więc głównie atmosferą domu i ogniska się cieszyłam, ale przy takiej właścicielce, nie może być inaczej...
pierwsze oglądanie, no to był zlot, mnóstwo wrażeń, tempo, więc ja po prostu sobie zajadę wiosną tak na spokojnie, popatrzę, obejdę każdy skrawek i już się nie pogubię, chyba że...takiej rewolty dokonasz, że nic z tego mojego planowania
ekipy do kopania zazdraszczam bo tam gdzie drzewa i kamienie, to wyższa szkoła jazdy..
moja aktywność ustaje podobnie i na dodatek, ma nam dopisać pogoda ja jeszcze chcę chemią chodnik spryskać, bo trawą zarósł i kanty zrobić, aby wiosną było ładniej
a ja mam w lasku placek bez trawy,,,,,a ty siałaś, mam nadzieję że z pozytywnym skutkiem
jak chcesz wiosną ci ich trochę dam, bo ledwo to wszystko wcisnęłam, walcząc z flanki na flankę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies