Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 19:49, 21 lut 2014

Tak się przebarwia

Kasik 19:58, 21 lut 2014

Druga hortensja - przebarwiająca się - podobna bardzo do tej pierwszej

I w momencie kiedy była biała- ale jakość zdjęć byle jaka

malgorzata_s... 20:05, 21 lut 2014

Kasiu macham weekendowo Niestety na hortensjach się nie znam, piękne są
monteverde 20:52, 21 lut 2014

tak ciężko rozpoznać a kiedy kwitną? ta druga to może Pinky Winky? ale wszystko zależy od pory kwitnienia od liści ich kształtu czy są szorstkie, sztywne czy mają inne cechy
Kasik 20:56, 21 lut 2014

monteverde napisał(a)
tak ciężko rozpoznać a kiedy kwitną?

W sierpniu są takie już mocno wyrośnięte i białe , a te przebarwienia pojawiają się we wrześniu.
monteverde 21:55, 21 lut 2014

Kasik napisał(a)

W sierpniu są takie już mocno wyrośnięte i białe , a te przebarwienia pojawiają się we wrześniu.

Kasiu zajrzyj do mnie
wietrzyk 22:15, 21 lut 2014

Przyszłam o tych chwastach w trawniku napisać, a tu mnie hortensja piekna zaskoczyła... Nie znam się niestety, dopiero się czaję na hortki i rozpoznaję temat. A czy ja ją widziałam u Was? Chyba nie, bobym zapamiętała. Śliczna jest

http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Hydrangea paniculata PINKY WINKY 'DVPPinky'&lang=1
Zobacz tu opis Pinky-Winky, chyba pasuje do Twojej?

Na moje chwasty "mniszek" wystarcza, kupuje się w ogrodniczym i pryska. On wybiórczo działa na dwuliścienne w trawniku. Danka gdzieś pisała o bardziej profesjonalnym środku, ale nie wiem gdzie. jak znajdę to Ci napiszę. No a jak tych chwaścisków nie mam zbyt dużo to ręcami wyrywam, bo te środki to chemia jednak i tylko w ostateczności stosuję. Poza tym jak tam kilka chwastów urośnie to też się świat nie zawali przecież
Aneczka 22:37, 21 lut 2014

Kasiu byłabym bardzo wdzięczna, może upatrzysz sobie coś u mnie, to też chętnie się podzielę Mam hortensję annabelle jakby co
Kasik 08:21, 22 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Przyszłam o tych chwastach w trawniku napisać, a tu mnie hortensja piekna zaskoczyła... Nie znam się niestety, dopiero się czaję na hortki i rozpoznaję temat. A czy ja ją widziałam u Was? Chyba nie, bobym zapamiętała. Śliczna jest

http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Hydrangea paniculata PINKY WINKY 'DVPPinky'&lang=1
Zobacz tu opis Pinky-Winky, chyba pasuje do Twojej?

Na moje chwasty "mniszek" wystarcza, kupuje się w ogrodniczym i pryska. On wybiórczo działa na dwuliścienne w trawniku. Danka gdzieś pisała o bardziej profesjonalnym środku, ale nie wiem gdzie. jak znajdę to Ci napiszę. No a jak tych chwaścisków nie mam zbyt dużo to ręcami wyrywam, bo te środki to chemia jednak i tylko w ostateczności stosuję. Poza tym jak tam kilka chwastów urośnie to też się świat nie zawali przecież

Te hortensje były, były. Jedną kupiliśmy latem 2012, a drugą, w 2013.

Ja tak myślę, że może to być Mega Pearl.

Za porady względem trawniczka dziękuję. On u nas nie jest taki zakładany, tylko taki "zastany" i potrzebuje trochę uwagi, ale bez szaleństw- będzie taki troszkę wsiowy.
Kasik 08:52, 22 lut 2014

Aneczka napisał(a)
Kasiu byłabym bardzo wdzięczna, może upatrzysz sobie coś u mnie, to też chętnie się podzielę Mam hortensję annabelle jakby co

Aneczko - nie ma sprawy. Musimy się tylko umówić na odbiór- może będziesz w Zielonej? albo jakoś inaczej. Ja na razie poobcinam i powsadzam do ziemi - tylko nie wiem czy do ukorzeniacza je dać, czy jak . Jeszcze ich nie sadziłam z patyczków nigdy. Za anaabelki na razie dziękuje- mam w planach kupić kilka limek, ale już takich większych. Jak będę robiła następne rabaty to się zgłoszę. Co roku przecież tniemy- prawda?