Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:00, 11 lis 2013

Do góry
Poszukuję, ale zdradzisz mi nazwę
Moja bajka 18:58, 11 lis 2013

Do góry
Nasturcje nie składają broni
Ogród cioci 18:44, 11 lis 2013

Do góry
Ja się też do życzeń dołączam, a że kwiatków na razie u mnie jak na lekarstwo to przesyłam te , które kwitły latem

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 11 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Eliza -Ela - tyś mój guru jukowy.... jutro idą na wolność

Dalej kataloguję moje kfiotki.... te róże nn dostały eksmisję... miałam ich dużo.... szkoda mi było wyrzucić.... chciałam oddać, ale chętny się nie stawił... przesadziłam jak miały pąki.. puśicły nowe listki... chyba się przyjęły w nowym miejscu.. Miały iść out.. może to docenia, że sie zostały Chociaz i bez tego straszenia były ładne

Ania jak jeszcze raz będziesz je wywalała, to daj cynk. Przyjadę specjalnie i pospaceruję w realu, bo dzisiaj cały dzień śledzę Twój wątek i podziwiam zmiany.
Powojnik - Clematis 18:38, 11 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A tu Diana po przeprowadzce już w warmińskim

Widać, że Księżna dobrze zniosła przeprowadzkę.
Ja swojej w przyszłym roku też zaplanoowałam inne miejsce.
Ogród w skali mikro :) 18:38, 11 lis 2013

Do góry

A to była rzecz .. Nooo nie rzecz , tylko roślina .. Która mnie powaliła najbardziej ... Znacie ??...; pan Bóczek mi chyba chwilowo rozum odebrał , Bo obfociłam tabliczkę a rośliny nie... Dacie wiarę ??...jest piękna , tylko czemu ona tak rośnie ????... A może jak każdego Serba mogem ją chlastnąć ????

P

Zobaczcie sobie w całej okazałości

http://www.geolocation.ws/v/I/5598855351487246305-5598856202010549714/bruns-weeping-siberian-spruce-picea/en

Bajkowy ogród Weroniki 18:33, 11 lis 2013

Do góry
Z Centrum Skór pokażę tylko jedno zdjęcie, dodam że najpierw odbył się pokaz mody, potem był poczęstunek (wino, rake) i przymierzanie pięknych, lekkich, miękkich, jedwabistych kurteczek ze skóry wg proj. Armaniego. Ja mierzyłam czerwoną dwustronną do noszenia jako futerko lub skóra, wzór przepiękny...drogi.
Znów szybkie spanie, śniadanie o 2-giej w nocy, i na lotnisko.

Mogę padać ze zmęczenia, z objedzenia...?

Ostatnie spojrzenie z balkonu na Antalię.
Ogród cioci 18:28, 11 lis 2013

Do góry
Małgosiu, dwu seteczka mija, gratulacje, wypada kwiatuszka dołączyć
Moja ostania dzisiaj sfocona jeżówka specjalnie na tę okazję

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:26, 11 lis 2013

Do góry
W ogrodzie widać już przygotowanie się reszty roślinek do zimy, pąki róż już chyba się nie rozwiną

Jedynie Alinka jeszcze pięknie wygląda

na różance dojrzewa werbena patagońska, nasionek będzie masa

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:21, 11 lis 2013

Do góry
Za egzamin a raczej dobry wynik trzymam kciuki .... Gratulacje i życzonka kolejnych tałzenów w równie pięknym stylu życzę ... Kwiatucha zostawiam , choć miało ich nie być... Ale taka okazja ... Nnno nie , bez kwiatucha ani rusz ....

Ps.. Już wiem skąd ten juror z masterszefa wziął tego "fartucha"... Odgapił od naszego kwiatucha ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:11, 11 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jak już szukałam fotek tej trawki to dla znudzonych świątecznym pochmurnym i zimnym dniem (dlaczego u nas święta w takim brzydkim czasie są????) wyszukałam metamorfozę ...
Wcześniej był ugór.. wiec nie ma co pokazywać.. ogród powstaje etapami od jesieni 2008..

To maj 2011.... powstaje skalniak...

maj 2012 jeszcze nie wiemy, ale dokładamy kałużę ... to wyrobisko ziemi pod podwyższone grządki dla rh....... a kałuża to pomysł czerwcowy..

maj 2013

Uwielbiam takie metamorfozy i Twój ogród Aniu niewyczesany, ale jednak uporządkowany i różnorodność gatunków
Ogród na Leśnej Polanie 18:10, 11 lis 2013

Do góry
Wyciągam i witam się
Cudowna ściana lasu - zazdroszczę!! I dopinguję

PANDA napisał(a)
i zdjecie pamiątkowe ze spotkania u ANY, fajnie było

aż żal, że tak długo tylko czytam
Bajkowy ogród Weroniki 18:08, 11 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Weroniko od wczoraj śledzę twoją relację z podróży, świetne zdjęcia i doskonale uchwycony klimat i te błękity, i moc kwiatów cudowna relacja
Wcześniej zachwycałam się twoim kwitnącym ogrodem i marcinkami, które u ciebie są nadzwyczaj okazałe

Aniu z Rajskiego, cieszę się, jeżeli Kogoś zainteresuje moja relacja. Pozdrawiam serdecznie.
A teraz CENTRUM REKODZIEŁA ARTYSTYCZNEGO,
dywany tkane ręcznie z jedwabiu, wełny i bawełny. Najdroższe te jedwabne, gdzie na cm kw przypada 30x30 węzłów gordyjskich, wełniane mają ok 10x10 węzłów/cm kw.
Dywany są mocne, można je kupić, używać i zamienić na inny egzemplarz, z czasem jak dobre wino nabierają wartości. Dla kolekcjonerów z certyfikatem, o cenie jednak nie powiem. Również
dywany- obrazy, też obrazy haftowane.

Jeden jest mój.
Przed oglądaniem dywanów pokazano nam proces barwienia przędzy barwikami naturalnymi, proces pozyskiwania jedwabiu naturalnego, no i samo tkanie dywanów też.

Ogród cioci 18:01, 11 lis 2013

Do góry
Gosieńko ... Ty mnie wybacz ,że ja nieczasowa jezdem.. Gratki na 2 stówkę.. I kolejnych życzę równie fajnych ... Kwiatucha dołączam

Topiary z bukszpanu i cisa 17:53, 11 lis 2013

Do góry
Poultons Park

Pomysł na ogród 17:52, 11 lis 2013

Do góry
Jest podobny do mojego najstarszego i ulubionego miskanta, chciałam powiedzieć, że mój jest niższy, ale jak zaczęłam szukać zdjęć to zwątpiłam czy on niższy
Na pewno nie jest rozłogowy, bo pamiętam , że przy zakupie sprawdzaliśmy tą kwestię. A i kilka lat w tym miejscu mnie o tym przekonało.
Ale ja już mam taką sklerozę do nazw, jak nie zapiszę, to nie wszystkie pamiętam

Póki nie spadnie śnieg przepięknie wygląda w oknie
Ma podejrzenie , że to ten sam .
Czy Twój przebarwił się jesienią na czerwono (mój tak, jako jedyny z tych co mam). Chociaż mam odsadzony w innym miejscu i tam mniej słońca, nie wybarwił się tak ładnie.
Zdjęcie nie oddaje jego uroku:

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:42, 11 lis 2013

Do góry
Madżen, ale o tych krewetkach u Ciebie, no bardzo Ci współczuję,

dżdżownice u mnie są w ogromnych ilościach, te Ci polecam

Małgoś, Ewuś posuńcie się, ja też kcem poleżeć i patrzeć, aż oczka mi polecą spać z takim widoczkiem mogę usypiać
"Baśniowy" Ogród 17:37, 11 lis 2013

Do góry
Między czasie pozwiedzałam trochę Anglię, m.in byłam w Exbury Garden

Poultons Park

Bajkowy ogród Weroniki 17:31, 11 lis 2013

Do góry
cd. Antalii

Ciekawe drzewka

Centrum handlowe

Fontanny z pawiami

Wodospad "Unoszący arbuzy"

Ogród w skali mikro :) 17:28, 11 lis 2013

Do góry

Byłam wczoraj w ramach relaksu w Ogrodzie Śląskim w Świerklańcu...szukałam inspiracji , koloru ,zestawień.....odkryłam połączenia , które mogą się wydawać kiczowate, ale je niestety lubię kolor w ogrodzie i to jest chyba moje przekleństwo.... Zobaczcie sami ... Trzon ogrodu jest jednak iglasty.. Bądż tam.. Zimozielony...

Zestawienie niebieskiego z czerwonym uznaję za jedno z najładniejszych.... Dąbrówka urzekła mnie po raz kolejny .... Po pierszym urzeczeniu wylądowała u mnie przed domem i teraz tylko czekam i sie zastanawiam , co to będzie znaczyć " częściowo zimozielona '"...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies