Ślicznie wygląda rabata z korą i taka zieloniutka trawka Bordowe żurawki mają to do siebie, że na korze nie są zbyt widoczne, bo zlewa się kolor. A tulipany bez problemu przebiją się przez korę, pozdrawaiam
Kamila, wróciłam jeszcze do fotek z pierwszych stron. Wydaje mi się, że po prawej stronie przy tarasie powinnaś mieć dużą, pachnącą rabatę, żeby Was cieszyła kolorem i zapachem latem. Pod catalpą dodałam jeszcze łezkę ze żwirkiem, nawiązującą do tego, co będzie wokół placu zabaw i basenu. W niej mogłabyś posadzić 3 stożki lub 3 małe tuje aurea nana i posadzić Danusiowymi konwalnikami dla kontrastu z zielenią tujek i liści catalpy.
Violu pewnie masz rację jeśli chodzi o smaragdy. Też o tym myślałam. Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz
Kamilko odMachuje Ci serdecznie Super, że Ci się podoba Chciałabym jeszcze żeby było więcej roślin, gęste nasadzenia mi się marzą a przede wszystkim piękna trawa, o której śnie...
Klony są zjawiskowe, rosną u mnie te pospolite, jesionolistne, polny, japońskie i palmowe, wszystkie są zdrowe i nie mam z nimi żadnych problemów, to mnie bardzo, bardzo cieszy
Mój najbardziej reprezentacyjny Atropurpureum za nim Disectum
Shirasasawanum aureum po lewej
Klon polny Carnival ten biały i za nim klon palmowy Filigre Lace, moje maluchy
Klon palmowy Filigre Lace
Klon Odessanum Auratum ten żólciutki w towarzystwie kaliny japońskiej
Bożenko, dziękuję Ci bardzo za życzenia. Imieniny spędziłam w Zakopanem. Miałam 3 dni wytchnienia - cudowne widoki, kolory i jeszcze do tego idealna pogoda, słowem prawdziwa złota polska jesień.
Dzięki, że o mnie nie zapominacie. Październik miałam wyrwany z życiorysu i nie było czasu na Ogrodowisko. Przegapiłam też piękną jesień w moim ogrodzie, choć tak naprawdę wrześniowy przymrozek załatwił większość roślin.