Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 18:00, 16 lut 2014

Skula napisał(a)

u mnie śnieg już w głębokiej defensywie
chociaż dzisiaj pogoda zupełnie nie nastrajała do szwendania się
raczej byłem bardziej nastrojony na zapalenie w kominku i zupełne lenistwo

u Ciebie widzę ,że jeszcze Zima nie odpuszcza
ale za to na parapecie Wiosna już w pełni

U mnie po dzisiejszym deszczu śniegu sporo ubyło i odkryło roślinki, zdecydowałam się odkryć wrzosy, poszwędaliśmy się po okolicznych lasach i polach. Na działce zbyt mokro na jakiekolwiek prace.
Troszkę mało słoneczka na te parapetowe uprawy, ale mam nadzieję na szybką wiosnę i nie dam się zaskoczyć
Lenistwo jak najbardziej wskazane, ale już za chwileczkę, już za momencik... Już widzę zwiastuny w ogrodzie.
Dziękuje za odwiedziny i pozdrawiam
JoannA 18:32, 16 lut 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bywałam w Twoim ogrodzie i pamiętam, że sama wysiewałaś w ub. roku stipę. Mam siewki tej samej wielkości. Kiedy je pikujesz? Traw nie wysiewałam Pozdrawiam.

Paniprzyrodo, po 3-4 tygodniach można ją pikować. Jak zabiorę sie za swoją to dam znać.
pozdrawiam
bociek 18:35, 16 lut 2014

Joasiu, oj widac juz pierwsze oznaki A dlugoterminowe norweskie i amerykanskie na razie nie przewiduja niespodzianek, ale czy im mozna wierzyc?

U mnie tez snieg powoli znika, dzisiaj mu pomoglam, rozgrabilam i rozrzucalam snieg po trawniku, ze by szybciej zszedl mi z oczu

Pozdrawiam
JoannA 18:45, 16 lut 2014

bociek napisał(a)
Joasiu, oj widac juz pierwsze oznaki A dlugoterminowe norweskie i amerykanskie na razie nie przewiduja niespodzianek, ale czy im mozna wierzyc?

U mnie tez snieg powoli znika, dzisiaj mu pomoglam, rozgrabilam i rozrzucalam snieg po trawniku, ze by szybciej zszedl mi z oczu

Pozdrawiam

Bociusiu,
widziałam Twoje poczynania w ogrodzie, jutro po śniegu nie będzie śladu
U mnie mokro nie szwędam sie po trawniku, śniegu szybko ubywa. I cebule wychodzą jak gupie
Ale tak ciągnie mnie do roboty że miejsca sobie nie mogę znaleźć.
Stipy chyba przezimowały, jak myślisz? U mnie wyglądają podobnie.
Zima...hmmm...oby już nie wróciła!
pozdrawiam

bociek 18:49, 16 lut 2014

Joasiu, wyglada jakby dala rade, jezeli nie zgnije od nadmiaru wilgoci i nie wroca mrozy to powinna przezyc Bardzo by mi to bylo na reke

Wiem co to znaczy, juz by sie poszlo, a rozsadek mowi poczekaj
JoannA 19:13, 16 lut 2014

bociek 19:17, 16 lut 2014

Twoja wyglada zdecydowanie lepiej. Nie ruszaj jej, mozesz tylko wyczesac reka albo grabiami (lub tez stara szczotka do wlosow ) martwe zdzbla. Pieknie przezimowala
bociek 19:20, 16 lut 2014

OK, lawenda Przezimowala rownie dobrze jak stipa Ja bym ja ciachnela delikatnie tak bardziej formujaco, ale upewnij sie u Madzenki Ona lepiej sie zna na lawendzie
Agania 19:30, 16 lut 2014

bogumila 19:31, 16 lut 2014

JoannA napisał(a)
Lawenda pięknie wygląda,ładnie przezimowała.Nie mam doświadczenia z lawendą,zawsze mam taką byle jaką.Przyglądam się bliżej i widzę,że Twoja ma inny pokrój.Uprawiałam chyba wąskolistną,niezbyt mi się podobała i w ubiegłym roku z niej zrezygnowałam...kupuję francuską...ale ona jednoroczna i nie zimuje.Twoja jest szerokolistna?...