Dziś był cudny poranek! Lekka mgła. Słońce. Liście i trawy ciężkie od rosy. Na oknach dachowych… ślad lodu, szronu na trawie nie zauważyłam.
Nawet „dziki” zakątek i bałagan „jakoś” się prezentował
Piękny jest . U mnie w robocie rośnie przy palarni .
Wczoraj namierzyłam sadzonki w doniczkach 5-litrowych. Planuję kupić dwie i wiosną podzielić.
Jak jest z dzieleniem - bezproblemowo, jak w przypadku innych traw?
Martka, mam różne odmiany, dobrane tak, by owocowały w różnym czasie.
Dwie ogniste, które były na zdjęciu to:
Najsmaczniejsza to:
Ta ostatnia dopiero zaczyna się przebarwiać, ale nie wiem czy to kwestia odmiany, czy tego, że o tej porze roku ma najmniej słońca... Generalnie ogniste przebarwienia mają wszystkie.
"Ola" cudna w tym roku. Przycięta ładnie się zagęszcza. Rośnie wolno ale to akurat dobrze, bo przy garażu nie ma zbyt wiele miejsca.
Szybko tylko gubi liście. Między pierwszym a pozostałymi zdjęciami jest chyba dwa dni różnicy a widać o ile liści mniej. Za to jabłuszka bardziej widoczne
Kilka fotek jesiennych bo wczoraj w końcu udało się zrobić. Mało mam okazji teraz by oglądać ogród za widoku. Może dziś jeszcze kilka zrobię jak czas pozwoli bo zorganizowałam sobie wolne na sadzenie cebulek i może kilka roszad ogrodowych. Cieszę się teraz jak dziecko jeśli mam taki dzień, bo to rzadkość
Asia no trochę się podziało Ciekawa jestem o jakiej wysokiej róży piszesz. Moja Bouquet parfait ma obecnie jakieś 2 metry takie baty wypuściła i kolor kwiatów majtkowy, landrynkowy róż ona taki trochę kameleon. Rośnie na tle świerka serbskiego na szczęście i ma fajne tło.
Hej! Dziewczyny już Ci odpisały, ja fotkę dorzucę. U mnie ML i hakone Beni Kaze.
Ale Marta zielona ma cudne stipy pod brzozami.
No i rozplenice też pięknie.