Pomidorki mają jeszcze czas na rośniecie, jeszcze jest marzec
Chodziło mi o to, że u mnie bardzo licho z odmianami. Bo czytam na forum, że siejecie po kilkanaście, kilkadziesiąt (sic!) odmian. A ja mam skromne dwie... jak się uda, to trzy
Na początku to każdy zaczyna skromnie, a potem apetyt wzrasta na nowe smaki.
Za to nikt nie ma trzech odmian batatów w doniczce. Nikt, oprócz Muszelki.
Muszelka przepiękne. A ile latek mają te samosiejki bo mam jednoroczne i jestem ciekawa kiedy moje takie będą
Narazie są w doniczkach i będę je wysadzać do gruntu.
Właśnie też nie wiem dlaczego się utarło aby nie przesadzać. Przecież nie mają palowego korzenia tylko normalny korzeń. Jak chce przesadzić to większą kępę robię i przesadzam.
Np gaura też mówią, aby nie przesadzać ja tam przesadzam i rosną bez żadnych problemow
Wszystkie kolory są ładne,ale białe wg mnie najładniejsze.
Ile wiadomości tutaj jest. Muszelko ja wszystkie skorupy z jajek suszę później krusze i podrzucam.pod ciemierniki.
Jednak muszę zbadać im pH.
Jeszcze palę w kominku dobrym drzewem to będę popiół wysiewać do gleby.
Twoje szpalery są przepiękne.
A jak myślisz czy wapno granulowane można podsypac jak pH ma być mocno zasadowe?
Elu, mnie też najbardziej podobają się białe. Są bardzo eleganckie i widoczne z daleka.
Te kępki, o które pytasz mają 4, 5 lat.
Zauważyłam, że dopiero w 3. roku zaczynają kwitnąć kilkoma kwiatkami. Ale potem, z roku na rok, nabierają masy i obficiej kwitną.