Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogródek Iwony 20:28, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Anet, utknęłaś w fotkach?
a żebyś wiedziała chyba mam je na drugim komputerze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:54, 03 gru 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Wiesz co. Lubię małe ogrody. Do tworzenia są lepsze od takich jak mój. Jedyny argument za wielką przestrzenią, to.... przestrzeń Rabaty wolałabym takie, jak u Ciebie. 1,2m. Cokolwiek posadzisz - będzie widoczne, a żeby stworzyć plamę - wystarczy kilka sztuk.
Marudzę? Tak. Widzisz w tym jakąś zasadę? Ja widzę. Ilekroć zabieram się za ten beznadziejny podjazd - mam taki nastrój
eeee staram się myśleć pozytywnie i dostrzegam, że zamiast rabaty 3,3 metrowej będzie 4,5 niby metr różnicy ale jednak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:07, 03 gru 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Rewelacja! Nareszcie "bebechy" schowane Ależ to ładnie wygląda.
jeszcze trzeba będzie wstawić szybę mleczną do podświetlenia i gotowe. Nieskromnie powiem, że mi się podoba
A i mogę sobie kawałek trawniczka wyciąć wdłuż, czyli do drzwi wejściowych. Jakieś 1,2 metra rabaty dojdzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:03, 03 gru 2014

Do góry
pawel_mazur napisał(a)

Witaj Ana,

piękny ogród i altana; czy możesz powiedzieć co to za wysoka trawa, związana w chochoł, na tle altany oraz te drobne, zwiewne trawki między kulami bukszpanowymi obok palisad?
ta najwyższa o którą pytasz to miskant giraffe (altana ma 2,3 wysokości), te w bukszpanach to stipa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:00, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bardzo ładna altanka się zrobiła Teraz będzie porządeczek i nie będziesz musiała manewrować z aparatem, aby strzelić fotki

oj tak, musiałam nieźle się nagimnastykować by nie pokazywać całego melanżu typu taczki, rowery, narzędzia itp
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:58, 03 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
W trakcie roboty

Witaj Ana,

piękny ogród i altana; czy możesz powiedzieć co to za wysoka trawa, związana w chochoł, na tle altany oraz te drobne, zwiewne trawki między kulami bukszpanowymi obok palisad?
Ogródek Iwony 17:14, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A ta carex Prairie Fire latem jest żółta?

zaraz poszukam fotek, ma niestety wadę... lubi czasami przemarzać
Ogródek Iwony 17:07, 03 gru 2014

Do góry
oooo napisałam , zanim zobaczyłam że już jest info
Ogródek Iwony 17:06, 03 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Z bylinami jest tak, że kwitną ok. miesiąca, potem i przedtem to tylko liście. U ciebie Danusiu połączyłaś je chyba z kulami bukszpanowymi i trawkami, jeśli się nie mylę? Podoba mi się to ujęcie:

Nawet zapisałam sobie jako tapetę na telefonie, dzięki temu miałam dziś milszy dzień
Nie mogę jednak rozpoznać, co znajduje się na tej rabacie prócz jeżówek? Bo to chyba nie jest szałwia? A może jednak? I jakie tam są trawki?
Danusiu, podpowiesz?

Iwonko według mnie to szałwia trawka to carex Prairie Fire, po lewej stronie widać długie łodygi werbeny patagońskiej, a w prawym rogu widać jeszcze żurawki
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:27, 03 gru 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania postanowione - kupujemy iwindows - maszynkę , ktora sama okna będzie myć..... M oprotestował skakanie po drabinie

Co do życzeń. - w pełni się solidaryzuje. Znajdę czasami chwile aby między Wigillią a Pasterka na forum wskoczyć , widzę powiadomienia a tu same życzenia....
Proponuję wprowadzic zasady w naszych wątkach. - nie składamy życzeń indywidualnie tylko w jdnym wspólnym wątku
tyle razy było to juz wałkowane i za każdym razem to samo... Gorzej niż z dziećmi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:20, 03 gru 2014

Do góry
do kompletu jest też skrzynia na kosze do śmieci
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:19, 03 gru 2014

Do góry
W trakcie roboty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:18, 03 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
-10? O, to jest konkretnie. U mnie +1.
Najgorsze są te północne ostre wiatry. Już wiem, dlaczego u nas w Sudetach ludzie od wieków ze swoimi domami przyklejali się do gór i stoków i drzew. U mnie wieje wzdłuż strumienia na przestrzał.
w tej chwili jest tylko -5 ale wiatr brrr okropny. Mata która jest zamontowana dookoła na płocie nie tylko chroni przed wzrokiem sąsiadów ale też sporo zbija wiatr
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:13, 03 gru 2014

Do góry
Mróz u mnie prima sort -10 ... a dzisiaj kończą mi altanę bidule...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:11, 03 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Widziałam, co chcesz podciąć, to dobry pomysł, podwyższysz koronę, możesz potem też wyżej drobne podciąć. Żeby korona byłą węższa ale wyższa.
Właśnie w momencie zakupu już mieliśmy taki zamiar, tylko zastanawiałam się kiedy takie gałęzie wyciąć, skoro mówisz, że w czerwcu to tak ciachnę. Korona była cięta w tym roku po kwitnieniu w czerwcu, a przyrosty są ponad metrowe i bardziej się zagęściła. Dzięki że zaglądasz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:01, 01 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
byle do Świąt bo potem to już wiosna prawie
Drzewko pierwsza klasa, a ja kminie skąd zdobyć zielone gałązki do stroika przed drzwi...przecież nie ogołocę drzew w lesie...

Teraz są dostępne na każdym targu lub w kwiaciarniach - a najlepiej jechać na giełdę kwiatową
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:56, 01 gru 2014

Do góry
byle do Świąt bo potem to już wiosna prawie
Drzewko pierwsza klasa, a ja kminie skąd zdobyć zielone gałązki do stroika przed drzwi...przecież nie ogołocę drzew w lesie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:50, 01 gru 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
np ja.. byłam a nie jeżdżę wcale

To mus popróbować
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:56, 30 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jola, sporo osób przyjeżdża i wogle nie jeździ na nartach.. tylko towarzysko, cześć ma okazje dopiero spróbować, część próbuje a część trzyma miejsce w barze
Tak na marginesie i na ucho Ci powiem, że większość jeździ w stopniu wybitnie bardzo podstawowym na najłatwiejszych trasach. Jak zjeżdżasz z Szymoszkowej i Skrzycznego to nie masz sie czego wstydzić
Taki fajny sposób na skrócenie zimy i poznanie sie w realu.
np ja.. byłam a nie jeżdżę wcale
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 30 lis 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
hahaha... jesteś niemożliwa. I wiem, że Ty tak NAPRAWDĘ nie lubisz zimy. Już widzę focha na Twojej twarzy, kiedy patrzysz przez okno
Ale domyślam się, że sporo czasu spędzasz teraz w pracowni. Robiłaś jakąś biżuterię ze świątecznymi akcentami?

nie robię ze świątecznym akcentem - nie lubię, ale fakt mam teraz ręce mocno zajęte a do tego u Jaśka wyszukali mykoplazmę i ostre zapalenie oskrzeli więc znowu jesteśmy na antybiotyku....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies