Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Zielona 18:25, 03 gru 2014

Rewelacja! Nareszcie "bebechy" schowane Ależ to ładnie wygląda.
ana_art 19:00, 03 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Bardzo ładna altanka się zrobiła Teraz będzie porządeczek i nie będziesz musiała manewrować z aparatem, aby strzelić fotki

oj tak, musiałam nieźle się nagimnastykować by nie pokazywać całego melanżu typu taczki, rowery, narzędzia itp
ana_art 19:03, 03 gru 2014

pawel_mazur napisał(a)

Witaj Ana,

piękny ogród i altana; czy możesz powiedzieć co to za wysoka trawa, związana w chochoł, na tle altany oraz te drobne, zwiewne trawki między kulami bukszpanowymi obok palisad?
ta najwyższa o którą pytasz to miskant giraffe (altana ma 2,3 wysokości), te w bukszpanach to stipa
ana_art 19:07, 03 gru 2014

Zielona napisał(a)
Rewelacja! Nareszcie "bebechy" schowane Ależ to ładnie wygląda.
jeszcze trzeba będzie wstawić szybę mleczną do podświetlenia i gotowe. Nieskromnie powiem, że mi się podoba
A i mogę sobie kawałek trawniczka wyciąć wdłuż, czyli do drzwi wejściowych. Jakieś 1,2 metra rabaty dojdzie
Zielona 19:27, 03 gru 2014

Wiesz co. Lubię małe ogrody. Do tworzenia są lepsze od takich jak mój. Jedyny argument za wielką przestrzenią, to.... przestrzeń Rabaty wolałabym takie, jak u Ciebie. 1,2m. Cokolwiek posadzisz - będzie widoczne, a żeby stworzyć plamę - wystarczy kilka sztuk.
Marudzę? Tak. Widzisz w tym jakąś zasadę? Ja widzę. Ilekroć zabieram się za ten beznadziejny podjazd - mam taki nastrój
ana_art 19:54, 03 gru 2014

Zielona napisał(a)
Wiesz co. Lubię małe ogrody. Do tworzenia są lepsze od takich jak mój. Jedyny argument za wielką przestrzenią, to.... przestrzeń Rabaty wolałabym takie, jak u Ciebie. 1,2m. Cokolwiek posadzisz - będzie widoczne, a żeby stworzyć plamę - wystarczy kilka sztuk.
Marudzę? Tak. Widzisz w tym jakąś zasadę? Ja widzę. Ilekroć zabieram się za ten beznadziejny podjazd - mam taki nastrój
eeee staram się myśleć pozytywnie i dostrzegam, że zamiast rabaty 3,3 metrowej będzie 4,5 niby metr różnicy ale jednak
Iwk4 20:20, 03 gru 2014

Ana, szukałaś fotki z lata z trawką carex Prairie Fire?
Sebek 20:27, 03 gru 2014

Altana wyszła świetnie, najważniejsze, że nie dominuje nad roślinami
ana_art 20:34, 03 gru 2014

Sebek napisał(a)
Altana wyszła świetnie, najważniejsze, że nie dominuje nad roślinami
trochę tego się obawiałam bo ona jest naprawdę duża. Teraz jest widoczna, ale jak jodły pójdą w góre to ją przysłonią i trawy lekkości dodadzą. Jutro zrobię inne fotki.
Margo 20:45, 03 gru 2014

Fajnie altanka wygląda
Pozdrawiam cieplutko