Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:31, 09 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Debro, przepięknie u ciebie. Wszystko starannie wygrabione, brzegi trawnika docięte. Bardzo podoba mi się wianek i tabliczka z numerem na bramce.

Jolu, chyba lubimy to samo, bo u Ciebie zawsze wszystko idealnie uporządkowane a cały ogródek zaplanowany i rozpracowany.

A tabliczka typowo ROD-owa, tak jak i wianek własnej roboty

Pozdrawiam w ten cudwonie jesienny, ciepły, kolorowy dzień
Moja bajka 09:39, 09 paź 2013

Do góry
Od świtu już na nogach
Z takich powyginanych patyków można łatwo upleść bazy do wianków. Ja jak cięłam ostatnio derenia to uplotłam czerwone kółeczko. Teraz muszę pozbierać żółte liście i szyszki, i będzie wianek
Ogród Magdalenka 21:40, 08 paź 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Beatko wianek z hortensji i wrzosów ... a bukszpanom nie zdążyłam cyknąć fotki ... są brązoworude ... chyba porażone przędziorkiem ... i łysawe się zrobiły na razie zrobiłam oprysk na grzyba, może coś pomoże ... za parę dni prysnę na przędziorka ... w tym sezonie nie robiłam jeszcze żadnych oprysków ... z nawozami też dałam ciała ... może zagłodzone są .... [/quote

Przyjdę zobaczyć fotki bo u mnie podobne objawy i też zastanawiam się co jest grane.

Z tym dokarmianiem to pewnie za późno. Niektóre tak na zimę zmieniają kolor, a potem na wiosnę

są zielone to może fizjologiczne.

Opryskałam na grzyba, przędziorka i roztocza.
Ogród Magdalenka 21:14, 08 paź 2013

Do góry
Bea napisał(a)
A co jest tym bukszpanikom.

Wianek bardzo ładny - to chyba hortensje i wrzosy?

Beatko wianek z hortensji i wrzosów ... a bukszpanom nie zdążyłam cyknąć fotki ... są brązoworude ... chyba porażone przędziorkiem ... i łysawe się zrobiły na razie zrobiłam oprysk na grzyba, może coś pomoże ... za parę dni prysnę na przędziorka ... w tym sezonie nie robiłam jeszcze żadnych oprysków ... z nawozami też dałam ciała ... może zagłodzone są ....
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:07, 08 paź 2013

Do góry
Debro, przepięknie u ciebie. Wszystko starannie wygrabione, brzegi trawnika docięte. Bardzo podoba mi się wianek i tabliczka z numerem na bramce.
Ogród Magdalenka 20:59, 08 paź 2013

Do góry
A co jest tym bukszpanikom.

Wianek bardzo ładny - to chyba hortensje i wrzosy?
Ogród Magdalenka 20:56, 08 paź 2013

Do góry
Taki wianek bardzo mi się spodobał i połączenie bluszczu z "mrozem" ... w mojej ulubionej kwiaciarni w rynku
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:41, 08 paź 2013

Do góry
Robertop napisał(a)
Debro, wianek jest piękny. Czytam na bieżąco, chociaż czasu mało Pozdrawiam.

Dziękuję Robercie Takie tam zabawy w rękodzieło
Miło że zaglądasz, Ty już chyba na ogród to całkiem nie masz czasu.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:35, 08 paź 2013

Do góry
Debro, wianek jest piękny. Czytam na bieżąco, chociaż czasu mało Pozdrawiam.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:10, 08 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Debro, u mnie też straty po tych ostatnich nocnych przymrozkach. Ale zapowiadają jeszcze pogodę, w październiku drzewa wyglądają przepięknie. Hebe niby takie wrażliwe a ciebie jakie ładne - no i jakie ma śliczne kwiatki. Niebieski to mój ulubiony ogrodowy kolor. Wianek pięknie się prezentuje.

Bożenko, tylko na drzewach łyso Liście prawie wszystkie opadły, albo jakieś zeschniete resztki wiszą.
Tą Hebe to ja też też jestem wielce zdumiona! Wprawdzie ona sobie siedzi schowana za krzaczkami, ale biorąc pod uwagę, że ma nie zimować, to jej kompletny brak reakcji na mróz jest zdumiewający. A pąków ma jeszcze sporo. Ja też najbardziej lubie niebieski i jego odcienie, w kierunku fioletu.
Wianek to taka wprawka, bo to pierwszy raz
Mam sporo tych gałązek z morwy, więc będę się bawić w wolnych chwilach w wyplatanki

Pozdrawiam
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 23:14, 07 paź 2013

Do góry
Debro, u mnie też straty po tych ostatnich nocnych przymrozkach. Ale zapowiadają jeszcze pogodę, w październiku drzewa wyglądają przepięknie. Hebe niby takie wrażliwe a ciebie jakie ładne - no i jakie ma śliczne kwiatki. Niebieski to mój ulubiony ogrodowy kolor. Wianek pięknie się prezentuje.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:23, 06 paź 2013

Do góry
I pokażę jeszcze owoce jarzębiny jadalnej, są cudne Szkoda, że jest ich tak mało, ani na przetwory, ani na wianek. Ale jak się rozrośnie, to będą prawdziwe skarby

Grembosiowo 10:05, 04 paź 2013

Do góry
Mroźny poranek u Ciebie przepiękny, faktycznie taki tajemniczy ogród. Wianek na drzwiach śliczny. A jak tam cebulowe, posadzone?Ja nadal walczę
Pozdrawiam
Po prostu ogród... 10:30, 03 paź 2013

Do góry
trafo napisał(a)
Sylwia popieram ... myśl ...
I ja nabrałam ochoty na hortensjowy wianek, a te haczyki z drutu sama robisz czy też można je kupić?

trafo - haczyki robię sama z drutu florystycznego, takie wygięte w kształcie litery U, drut nie może być za cienki, żeby nie giął się w czasie wbijania w podkład

asc, baraga, Bea, Sebek - pozdrawiam
Po prostu ogród... 21:00, 02 paź 2013

Do góry
Sylwia popieram ... myśl ...
I ja nabrałam ochoty na hortensjowy wianek, a te haczyki z drutu sama robisz czy też można je kupić?
Po prostu ogród... 10:52, 02 paź 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Gabrysia - tak u Rojka (na piętrze) są podkłady mniejsze o średnicy 25 cm po 2,85 a większe 30 cm po 3,08

Enya - fajny pomysł tylko jak to z czasem pogodzić, wieczory mam wolne, muszę pokombinować

Sylwia pomyśl bo chętne się znajdą

Wianek taki na czasie, aby przedłużyć życie hortensji.
Po prostu ogród... 08:31, 02 paź 2013

Do góry
Gabrysia - rób wianek hortensjowy na drzwi. Potrzeba podkład słomiany, świeżo ścięte hortensje i haczyki z drutu. Hortensje dzielisz na mniejsze kawałki i mocuje je w podkładzie haczykami. Może przy kolejnym wianku porobię fotki jak się robi

Enya - płatki hortensji nie więdną tylko się zasuszają. Trzeba robić ze świeżo ściętych hortensji, żeby dało się fajnie formować i żeby nie łamały się.
Będę miała całą zimę na to, żeby myśleć nad tym, jak zagospodarować teren wokół nowego budynku i po wyburzeniu starego garażu, ale to chyba dopiero w 2015 będzie realizowane. Jakieś tam wizje w głowie mam, ale nie kompletne

Pozdrawiam jesiennie wszystkich zaglądających, słoneczko wyszło

Po prostu ogród... 08:56, 01 paź 2013

Do góry
Sylwia, niesamowity jest ten Twój wianek. To już kolejny,który mnie absolutnie zachwycił Jak Ty to robisz, że CI płatki hortensji nie więdną? Bardzo proszę o jakieś wskazówki Jesteś bardzo uzdolniona i moim zdaniem mogłabyś spokojnie kwiaciarnię otwierać, ale to zdaje się już kiedyś Ci mówiłam
Inwestycja z wielkim rozmachem, nie sądziłam na etapie fundamentów, że to będzie taka duża budowla. Będziesz miała kolejne ciekawe wyzwanie, jak potem zagospodarować teren wokół.Oj,coś czuję,że powstanie kolejna ogrodowa perełka

Pozdrawiam serdecznie
Po prostu ogród... 08:51, 01 paź 2013

Do góry
Ale super wianek...bardzo mi się podoba
...daj Sylwia instrukcję,może taki sobie zrobie na drzwi,jeśli pozwolisz
Grembosiowo 00:26, 01 paź 2013

Do góry

I na koniec, mój skromny wianek:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies