Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

EPODLAS 17:40, 08 paź 2013

Elizo, ale ty masz wrzosy - piękne Jeżeli chodzi o warzywa mi zawsze udaję się fasolka szparagowa, buraki, selery, pietruszka i marchew tak sobie. Pory to klęska, najgorsze w tym roku. Przez zimę muszę się zastanowić co robię nie tak. W tym roku jakaś zaraza je wzięła. Selery i buraki bardzo udane, a pory to po prostu nędza. Może wiesz co one sobie wymagają żeby była udane
eliza3 18:01, 08 paź 2013

Bożenko, ja z warzywami dopiero się uczę i to co mam to raczej próby Na razie nie planuję prawdziwego, dużego warzywnika... może kiedyś.
Z porami bywa różnie, w ubiegłym roku też mi się nie udały, w tym roku też szału nie było... za to fasolka też zawsze mi się udaje i sieję ją kilka razy w sezonie.
AgnieszkaW 19:04, 08 paź 2013

Jak ładnie u Ciebie - kolorowo i jesiennie. Kociak śliczny i ..większy niż był. Pozdrawiam
Kindzia 19:39, 08 paź 2013

Może rodusie podlać trzeba? Ja swoje podlewałam w sobotę, wiesz, że też na patelni je mam...

ewsyg 21:10, 08 paź 2013

eliza3 napisał(a)
Bożenko, ja z warzywami dopiero się uczę i to co mam to raczej próby Na razie nie planuję prawdziwego, dużego warzywnika... może kiedyś.
Z porami bywa różnie, w ubiegłym roku też mi się nie udały, w tym roku też szału nie było... za to fasolka też zawsze mi się udaje i sieję ją kilka razy w sezonie.

Ja też dopiero się uczę warzywnika. O sadzeniu por tak mi radziła koleżanka z pracy. Trzeba je sadzić w dołkach i jak rosną sukcesywnie po trochu przykopywać dołki, będą miały dużo białego.
eliza3 22:23, 08 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jak ładnie u Ciebie - kolorowo i jesiennie. Kociak śliczny i ..większy niż był. Pozdrawiam

Jesień to nie jest moja ulubiona pora roku, chociaż jak jest tak ciepło jak dziś, to doceniam jej urok, tym bardziej, że mam brzozy, a one są wyjątkowo urodziwe jesienią.

Nie wiedziałam, że koty to to takie towarzyskie stworzenia, a do tego bardzo ciekawskie
eliza3 22:30, 08 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Może rodusie podlać trzeba? Ja swoje podlewałam w sobotę, wiesz, że też na patelni je mam...

Ja też dzisiaj podlałam, ale one od początku miały pecha, najpierw wody za dużo, bo deszcze nieustanne, potem niemiłosierna susza...
Mam nadzieję, że nie wymarzną zimą, bo w tym miejscu ładnie by wyglądały.
eliza3 22:40, 08 paź 2013

ewsyg napisał(a)

Ja też dopiero się uczę warzywnika. O sadzeniu por tak mi radziła koleżanka z pracy. Trzeba je sadzić w dołkach i jak rosną sukcesywnie po trochu przykopywać dołki, będą miały dużo białego.

Tego nie wiedziałam, trzeba wypraktykować na wiosnę...
Każda dobra rada się przyda... będziemy wspólnie uczyć się uprawiać warzywa
Debra 12:04, 09 paź 2013

eliza3 napisał(a)

Jesień to nie jest moja ulubiona pora roku, chociaż jak jest tak ciepło jak dziś, to doceniam jej urok, tym bardziej, że mam brzozy, a one są wyjątkowo urodziwe jesienią.

Nie wiedziałam, że koty to to takie towarzyskie stworzenia, a do tego bardzo ciekawskie

Podpisuję się pod obydwoma stwierdzeniami

Jesień jest śliczna w słoneczny dzień w parku, w ogrodzie - widać jak odchodzi w zimę, tego nie lubię.
No i te spadające liście!

A co do kotów, to jak oglądam Wasze - Twoje i Agnieszki zdjęcia, to powoli zmieniam moje wyobrażenia o tych stworzeniach. Na plus oczywiście

Miłego wyplatania wianków brzozowych
eliza3 18:04, 09 paź 2013

Debra napisał(a)

Miłego wyplatania wianków brzozowych

Od razu pobiegłam do ogrodu i w ciągu 10 minut miałam wianek...nie jest to cud, wymaga dopieszczenia, następny będzie lepszy