Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co dzisiaj na obiad ? 19:24, 07 lut 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
A to moja słodka propozycja na weekend - mini serniczki

O kurcze jakie wzorcowe Ślicznie proszę o przepis.

Dziś była ryba po grecku.U mnie każdy je inaczej:młody z ryżem na ciepło,ja z ziemniakami na ciepło,mąż na zimno z chlebem.Nie dosyc,że tyle roboty z samą rybą to jeszcze każdy "wydziwia".Zupa z soczewicy czerwonej.

Jutro ta sam zupa.Na drugie karkówka,ziemniaki,buraki,sałata ze śmietaną i mizeria z polskich pędzonych ogórków

Pleśniaka też lubię,przekładam mrożonymi owocami wymieszanymi z dżemem (zimą).
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:23, 07 lut 2014

Do góry
Bardzo ładna funkia

Ogród z mchu i paproci 19:17, 07 lut 2014

Do góry
tak to wygląda z góry ..wiem tragedia grządki rozkopane bo już mnie łopata w ręce swędziała a ziemia nie zamarznięta to co miała tak leżeć ugorem, jak zaczęłam kopać głębiej to okazało się że na głębokości 20 cm ś same kamienie otoczaki, kiedyś płynęła tu rzeka i działka jest w jej korycie, także kamieni u mnie pod dostatkiem, dlatego muszę podnieść ten warzywnik bo nic nie chce rosnąć, wszędzie kamienie.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:15, 07 lut 2014

Do góry
Hanuś słyszę że szalejesz z porządkami czyli wiosenny nastrój a u mnie katarek Dla Ciebie kwiatuchy i miłego życzę

Ranczo Edy 19:11, 07 lut 2014

Do góry

Ania i róże i cała reszta :) 19:11, 07 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Aniu - cieszę się że u Ciebie jest ok (wyniki - pewnie że lepiej szyja niż głowa chociaż czasami mówią że jednak ta szyja ważniejsza od głowy ale to specyficzne przypadki są ) że myszorek lepiej też się cieszę. A oczka nacieszyłam Twoimi sierpniowymi zdjęciami na których oprócz róż była też "cała reszta" zielona jeżóweczka jest śliczna. Twoje zdjęcia też jak zwykle. Pozdrawiam

Dziękuję Aneczko , pozdrawiam ciepło :*.

annawu napisał(a)

Aniu jak tu bajecznie i ta 'dama'....
Widać,że bardzo kochasz róże ja na razie pozostanę przy tych co pozostało po tej pamiętnej zimie, zostało mi parę róż, 6szt i wsadziłam je w rządeczku i podsadziłam gipsówką.
Mam też pięć róż pnących i to musi narazie wystarczyć bo nie mam pomysłu gdzie następne mogła bym je ulokować,
ale już wiem, gdzie mogę oczy nacieszyć widokiem różanek, jak nie u Ciebie to u ani Monte

Anuś, miejsce na nowe róze znajdzie sie, jak coś wypadnie . a w sumie jak coś Ci bardzo, bardzo wpadnie w oko to bez niczego się miejsce znajdzie .
Ja to już wiem po sobie .

Kindzia napisał(a)
Och...ja się też naoglądałam, ale żebym nasycona była...nieeee
Pytałam Cię kiedyś o Caramellę...wiesz coś o niej? Kupiłam w zeszłym roku, późnym latem

Caramellę oglądam często u znajomej, piękna jest i dobrze kwitnąca .

justi napisał(a)
U Ciebie Aniu jak zwykle pachnie różami

No ba , inaczej być nie może, nawet jak róż nie ma .

ewa004 napisał(a)
Aniu miałam ci kiedyś napisać i wyszło mi z głowy ..ale dzisiaj piszę
Trafiłam gdzięś w jakimś wątku na Twoje zdjęcie i...... doznałam szoku
Aniu ja myślałam że biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie jesteś dojrzałą starsza stateczną panią a tu zoooonnngggg piękna młoda kobieta ,jestem pod wrażeniem
Buziam Cie Panciu

Ewuniu, mówisz o tych zdjęciach, gdzie mam rude włosy? To akurat wyjątkowo byłam ruda, jak już macie mnie znać i pamiętać, to chyba lepiej kojarzyć mnie z blondynką, bo w tym rudym wyglądałam jakbym była blada jak papier i jakos tak nie...twarzowo .
Tu Ania - wersja świąteczna, ale podstawowa

Sebek napisał(a)
Aniu, jak wszystkie róże u Ciebie będą w rozkwicie to daj mi znać - przy okazji lekarza zrobię sobie do Ciebie wycieczkę Jeśli mogę

Super, zapraszam .
Ogród z mchu i paproci 19:11, 07 lut 2014

Do góry

no a teraz bardziej problematyczne miejsca za tym tarasikiem była do niedawna folia i warzywnik, szkielet po tunelu został a folia przeminęła z wiatrem wraz z wichura w grudniu, szkielet usiłuję sprzedać jak na razie mało skutecznie a warzywnik mam zamiar umieścić w skrzyniach, których mój m zrobił mi na dzień dzisiejszy AŻ 2 sztuki (ale nadzieja jest), problemem są szpecące betonowe murki, które zostały po szklarni mojego dziadka, wiem że najprościej było by je wyburzyć ale ... jest to fajna i praktyczna osłona tych moich warzywnych grządek , może macie jakieś pomysły
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:09, 07 lut 2014
Do góry
Senny dzień, rzeczywiście... dla pobudzenia zmysłów, trochę dziwne, trochę straszne nawet ale symboliczne - głowy pełne kwiecia

Ranczo Edy 19:05, 07 lut 2014

Do góry
Kompozycje doniczkowe

Pszczelarnia 19:05, 07 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Burza mózgów, proszę o skojarzenia i rady - jak można zagospodarować taką część ogrodu - daleko od domu? Wąski pasek wzdłuż strumienia ze starą lipą? Strona południowa w całości, sucho.

EWa, wymyśliłaś coś? Chociaż kierunek może?
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 18:59, 07 lut 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Co myślicie o takiej kompozycji? Ta trawka to chyba kostrzewa, ale jaka? zapomniałam.
Chyba powtórzę takie zestawienie w nowym sezonie.
Czy może dodać coś dla kontrastu?

Witaj Karolinka dziękuję ślicznie za kwiatucha Super stołówka i wydmy piękne a i wieloryb biedniutki Pikne kompozycje super z trawami się zgrało u mnie deszczyk dziś a ja z katarem sobie walczę buźiaki zostawiam
Ogród z mchu i paproci 18:58, 07 lut 2014

Do góry

a tak było w lecie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:57, 07 lut 2014

Do góry
Zdjęcia sprzed kilku dni, teraz jeszcze bardziej rozwinięte

A w ogródku, wychodzą krokusy wiosna idzie!!

miłego weekendu!!
Siedlisko na Podlasiu 18:41, 07 lut 2014

Do góry
Moje ranczo zasypane śniegiem

ale słoneczko wschodzi

i droga dojazdowa

W ogródku Iwony 18:34, 07 lut 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Liliowiec Stella d'Oro kwitł do przymrozków.
[img

Witam to zaskoczylas mnie sadziłam ze liliowce tylko latem kwitną a moze coś z nim robilaś znaczy przesadzałaś czy tez pozno sadziłas i dlatego zakwitł poźniej
Dwa ogrody 18:30, 07 lut 2014

Do góry
Bogdziu, pozdrawiam
Nikito, wiosny jeszcze u mnie nie widać, dopiero śnieg zaczyna się topić i to też zależy od miejsca, czy jest nasłonecznione, czy nie. Doniczki z włókna kokosowego można sadzić do gruntu wraz z roślinami, szczególnie na piaskach, bo poprawiają stosunki wodno-powietrzne przy korzeniach roślin. Polecane są m.in. do róż. Mogą też służyć jako zamiennik ziemi w wiszących kwietnikach.

Zielone to na razie tylko takie oprócz kwiatów

Posiałam troszkę nasion bylin, jako pierwsza skiełkowała dziś stipa, ale z lupą trzeba jej szukać
Reszta nasion czeka

Moja działka. 18:25, 07 lut 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Dziś pomalowalyśmy drzewka powiesiłam nowe jabłka dla kosów;cieplutko

witaj Bogusiu

az Ci zazdroszczę bo pogoda faktycznie wiosenna tez bym chętnie zajrzała na działeczkę pomysł z jabłkami super a mój M podesłał mi zdjęcia znaszego rancza wkleję u siebi . Tez muszę zajrzzec do biedronki po jakąs wiosnę do domu
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:24, 07 lut 2014

Do góry
Jagoda

Genia wszystkie jeżówki przesadziłem do starego foliaka na rusztowaniu będzie winogron i powojniki dla zacienienia

o kurde trochę ich chyba się nazbierało pojedyncze
Virgin i chyba jakaś inna ?

Green Jewel i Green Envy

Green Eyes i ???

Aloha i Daydream(???)

Tiki Torch i Tomato Soup
Kolorowy ogród na piasku 18:19, 07 lut 2014

Do góry
Wrócę wieczorem do Waszych ogrodów
To był tylko przerywnik w pracach remontowo-szpachlowych
Zostawiam wiosenne fiołeczki

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:01, 07 lut 2014

Do góry

Po tym ogrodzie chodziłam jak zaczarowana, zrobiłam ponad 100 zdjęć, kręciłam się w kółko, syn bardzo podejrzanie na mnie patrzył, bo ile razy można chodzić tymi samymi ścieżkami. Na kwaterze usuwałam kiepskie zdjęcia i o mały włos nie skasowałam wszystkich. Syn spytał co bym zrobiła gdyby mi się to wszystko skasowało. Odpowiedź była szybka " jutro powtórny wyjazd do Jarkowa". Zaznaczam, że jest to niewielki ogród góra 15 arów, ale widziałam za ogrodzeniem, że trwa rozbudowa, tworzone były wzniesienia i kształtowane podłoże, więc chyba ogród się rozrośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies