Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 14:21, 17 paź 2013

Do góry
Jolu uściskuję serdecznie i niebieskie posyłam buźiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 17 paź 2013

Do góry
Mój jesienny ogród 14:15, 17 paź 2013

Do góry

Halino, Tu jest całkiem inaczej jak w Niemczech. Mieszkają ludzie z całego świata i nie zwracają zbytnio uwagi na to co dzieje się wkoło. Widać że są to ludzie leniwi i często bezmyślni ale tu nie musi się za bardzo trudzić i używać mózgownicy. Nie mówię oczywiście o wszystkich, zresztą od razu po wyglądzie widać kto jest kto. Nie ma tu takich charakterów jak u ciebie. Ludzie są mili ale nie okazują swoich uczuć i ciężko jest ich rozgryźć. Nie miałem tu żadnej przykrej sytuacji i nic złego nie mogę powiedzieć. Wkurza mnie tylko to że wchodzi delikwent do pociągu czy do metra i sobie opiera buty o siedzenie a ty siadasz potem w białych spodniach i się dziwisz skąd ten czarny tyłek.Kolczyki jak jest jeden i komuś pasuje to mi nie przeszkadza ale jak widzę stoi taka ciemięga w kolejce i ma w uchu 10 kolczyków i w drugim to samo i w ustach i w nosie to mi się na wymioty zbiera i muszę się odwracać. Tatuaż jak jest ładny, też mi nie przeszkadza ale jakieś bohomazy samoróbki to już wygląda żałośnie a na dodatek wszędzie gdzie się da. Z włosami jest nie najgorzej nawet podziwiam niektóre fryzury i kolory, chyba prowadza w rankingu murzynki to one mają najwymyślniejsze kolory i fryzury ale ładnie to wygląda, kolory też bywają zielone ale zrobione ze smakiem. Na przykład widziałem dziewczynę o zielonych włosach do ramion, proste, luźne i zadbane a końcówki żółte, jakieś 5 cm. Super to wyglądało. Ja nie przepadam za wynalazkami i e ekstrawagancją ale jak jest coś ładnie zrobione ze smakiem i umiarem to mi nie przeszkadza. Czas mnie goni, pozdrówka.
Bogdziu, jak możesz to podaj mi link, chętnie sobie obejrzę program. U mnie OK, tylko brak czasu mi nie pozwalał napisać. Wczoraj się najeździłem żeby wysłać kaskę, ale mi się w końcu udało, wróciłem jednak przed 10, zmachany i poszedłem od razu spać.

Ogród zapachów u Jasi 14:10, 17 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A dla mnie co?

A dla Ciebie Ewo Irys ensata 'rose Queen', mój ubiegłoroczny nabytek , w tym roku tak zakwitł:

Pozdrawiam Jasia
Mój jesienny ogród 14:08, 17 paź 2013

Do góry
Witajcie, wczoraj nie zabrałem aparatu a było tak pięknie i ciepło, byłem zły na siebie. Lazurowe niebo i czerwień z pomarańczem, nie mogłem oczy oderwać. W dzień padało kilka razy ale 20 jeszcze było, aż strach myśleć, że to chyba będzie koniec Indiańskiego Lata. Pokazuję dalej zdjęcia z wielkiego lasu.
Haniu, szkoda ze nie massz lufy, fotka była by super bez wychodzenia z domu. Widzę że jeszcze kolorowo jest.
Moniko, te 8 pasów też jest często zapchane.

Ogród Bogusława 14:02, 17 paź 2013

Do góry
Jałowiec płożący ładnie się pnie po patyku, ma już ok 150 cm.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:53, 17 paź 2013

Do góry

Ranczo Edy 13:48, 17 paź 2013

Do góry
i widoczek z parku w mojej miejscowości
Ranczo Edy 13:44, 17 paź 2013

Do góry
Ranczo Edy 13:41, 17 paź 2013

Do góry
Bergenia sercolistna (Bergenia cordifolia) 13:40, 17 paź 2013

Do góry

na moim poletku też mam ciąg bergenii , bardzo ja lubię również
Moja bajka 13:39, 17 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ok Eluś, zastanowię się jeszcze A teraz potrzebuję szybkiej pomocy, bo nie wiem gdzie lepiej posadzić te berberysy, doradźcie proszę, tylko szybciutko jeśli mogę prosić
posadzić t utaj:
czy może jednak tutaj: Trochę cisów jeszcze zabrakło i może berberysami wykończyć tę rabatę. Sama nie wiem Ratunku

Ja nie umiem doradzać. Wiem jak sadzić technicznie.
Cisy w jednej linii z berberysami na pewno nie, powinna być ciągłość. Jak chcesz przełamać rabatę to berberysy jak na rysunku 2.
Równy żywopłot zawsze dobrze wygląda. Jeżeli berberysy rozrzucone to powstaje kompozycja ale jeżeli w rządku, to świadczy o jakiejś przegrodzie i wtedy 3 w rządku jakoś tak mało. Ale pod szopką może pasować jak im coś dołożysz.

A dlaczego te cisy nie są poprowadzone do końca?
Ranczo Edy 13:39, 17 paź 2013

Do góry
Brrrr zimno i lepiej siedzieć w domku a ja chcę pokazać wam sumaczka i takie tam inne bo nie wysiedziałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:24, 17 paź 2013

Do góry
Jakieś fotki mus dać i na chwilkę do was

Wilcza Góra 13:24, 17 paź 2013

Do góry
Dziś w Wilczej jest tak ponuro i tak szaro że musiałam coś z tym zrobić .... wybrałam najbardziej ogniste i czerwone zdjęcia z mojego katalogu "OBY DO WIOSNY..."

Moja bajka 13:11, 17 paź 2013

Do góry
Ok Eluś, zastanowię się jeszcze A teraz potrzebuję szybkiej pomocy, bo nie wiem gdzie lepiej posadzić te berberysy, doradźcie proszę, tylko szybciutko jeśli mogę prosić
posadzić t utaj:
czy może jednak tutaj: Trochę cisów jeszcze zabrakło i może berberysami wykończyć tę rabatę. Sama nie wiem Ratunku
Rozchodnik okazały - Sedum spectabile 13:04, 17 paź 2013

Do góry

a mój się zawsze kładzie , bardzo ciężkie ma kwiaty. Nie wiem co zrobić żeby był stojący i efektownie wyglądał bez podpórek?
Ogród z łezką 13:04, 17 paź 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Z tego co wiem, to Ania sama tam wlazła

Ja mam wszystko wcześniej zrobione Aniu...na pewno Ci o podatki chodzi W poniedziałek je zrobiłam, vat już poleciał do MF CIT robię w tym samym dniu i też gotowy Już nawet część płac mam

Wido
cznie, jak zamawiam pogodę tylko dla siebie, to nie działa...tak bardziej społecznie trzeba było, to by się spełniło

Dam se rade

Toś Ty jest very bardzo porządna księgowa

Pogoda najgorsza nie jest - nie pada, słoneczko prześwica, nawet dosyć znośnie temperaturowo. Dobrze będzie. Pozdrówki
Rododendronowy ogród II. 12:54, 17 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Bogdziu, mam do ciebie takie pytanie, które pewnie już padło sto tysięcy razy, ale szukałam i za chiny na tych tysiącach stron nie mogę znaleźć odpowiedzi Powiedz proszę w kilku słowach, w jaką ziemię wsadzasz swoje różaneczniki? Co i jakie proporcje

I drugie pytanko: pamiętasz może, co to za kosodrzewina? Akurat taki pokrój mi się bardzo podoba

Kosodrzewiny nie wiem bo u mojej ogrodniczki nie było nazwy .Do rh ziemie z ogrodu mieszam pół na pół z kwasnym torfem ale tu wszystkich upominam zeby nie był z marketu bo oni albo mają torf o ph zbliżonym do 6 wiec za mało kwaśny albo taki zbity w bele gdzie odciągnięto wszystkie soki i on prawie nie wchłania wody. Kup w jakimś sklepiku czy punkcie ogrodniczym i najlepiej zeby to był nasz polski torf. Ph powinno wynosic 3,5-4,5 zawsze na worku jest ta informacja. Zrób dołek Wyjętą ziemie wymieszaj z torfem a w dołku jeszcze porusz ziemę i też wymieszaj z torfem . Na średni doniczkowy rh biorę 60-80l torfu więc dosc dużo . Dołek raczej szerszy niż głęboki , chyba ze rh jest duży.. Roślinie porusz korzonki i wsadz na tym samym poziomie co rosła w doniczce-to jest bardzo ważne bo nie lubią głębokiego sadzenia, dużo lepiej znoszą jak sa posadzone wyzej niż w doniczce ale jak za nisko to choruja-u mnie zawsze chorowały.Jeśli masz jeszcze pytania chętnie odpowiem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:52, 17 paź 2013

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Irenko polatalam po tych Twoich stronach zazdroscilam tego przystojniaka
No ale jak doczytalam co z tym kciukiem zrobilas o jezusie i matko
Przykro mi bardzo ile tez sie wycierpiec musialas
Mam nadzieje ze coraz lepiej szybkiego powrotu do normalnego kciukowania zycze

Jagoda, jest lepiej już prawie normalnie funkcjonuję jak nie ma bólu, to leci jak z płatka i doszłam do wprawy dziękuję za troskę i ściskam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies