A nie ma, bo dopiero przyszłam
Zaczęłam od odwiedzin Waszych ogrodów, bo w moich mam takie zaległości, że nie wiem, od czego zacząć
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Tess, tak z zaległościami jest trudno Ja swoje mam już za sobą. Nawet Tobie odpowiedziałam z ogromnym opóźnieniem. Sorki
Na dalszą zachętę jeszcze kilka fotek, mam nadzieję że wybaczycie, że Was nimi katuję Widoczność była średnia, ale w naturze było widać więcej i dalej, niż na tych zdjęciach.
Na szczycie Wymyślonej.
Z góry Wymyślonej.
Z Łysicy
Panorama z gołoborzem z platformy widokowej na Łysej Górze
Święty Krzyż - w trakcie renowacji.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
O, Góry Świętokrzyskie pokazujesz to miejsce naszym bardzo częstych wypadów
Ja natomiast pomalutku "urabiam" mojego Ema, żeby mi zrobił takie donice jak Twoje.
Bardzo trafnie do określiłaś Ewo. Artyzm.
O karnawale nie pomyślałam, choć rzeczywiście mogą się tak kojarzyć. To symboliczna obecność Nieobecnej.
Te perły (i jeszcze inne) były elementem stroików na wigilijnym stole podczas Wieczerzy. Należały do Babci Danusi.
Tu przygotowane do postawienia na stole (nie ma jeszcze bombek)
a to na stole (gapcio nie sfociłam przed przyjściem Gości i musiałam wykadrować ze zdjęć, stąd kiepska jakość).
Wzajemnie Bożenko Wszystkiego dobrego, w szczególności dużo zdrowia.
Chciałam pokazać Ci moje dzwońce. Cała ich kolonia przylatuje do karmników. Ale nie mogę znależć. To pokażę sikorki
Beatko miło mi, że Ci się moje ozdoby podobały - bo ja też jestem z nich całkiem, całkiem zadowolona.
A lampiony szklane wiszące zakupiłam na giełdzie kwiatowej na Broniszach. Dawno chciałam je mieć.
Z klimatów "świątecznych" - nie pokazywałam jeszcze pierniczków w wykonaniu mojego syna.
Córka pierniczyła, syn lukrował. To jego symboliczny prezent wigilijny dla kolegów z pracy. Bardzo tematycznie związany, stąd są tu same krowy.