Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 23:56, 14 paź 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
jesień

nowi lokatorzy ogrodowi

Wiesz co Agato, tak patrząc na to zdjęcie uświadomiłam sobie z wolna, że w zeszłym tygodniu zrobiłam pasztet z królika. Powinnam czuć się okropnie.

Pusiaki bardzo sympatyczne. I klateczka super.
Ogródek na trzy lata 23:45, 14 paź 2013

Do góry

Ogródek na trzy lata 23:43, 14 paź 2013

Do góry

Ogródek na trzy lata 23:41, 14 paź 2013

Do góry

Ogródek na trzy lata 23:39, 14 paź 2013

Do góry
No to tak samo jak u nas, Bożenko. Też było ciepło ale pochmurno. Ale i tak miło było wyjść z domu : )

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:33, 14 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Trzmielina oskrzydlona

Inne też ładnie sie przebarwiają, ale ta trójka jest najbardziej ognista

U mnie na trzmielinie od dwóch tygodni nie ma ani jednego listka a u Ciebie jeszcze całkiem ładna.To prawda ze ma piękny kolor ale za krótko, a moze u ciebie długo liście utrzymuje????
W moim ogrodzie... 23:07, 14 paź 2013

Do góry
Wczoraj odwiedziliśmy szkółkę. Wróciliśmy z takimi cacuszkami :

jodła balsamiczna "Piccolo"

świerk "Push"
Ogrodowe skarby 23:04, 14 paź 2013

Do góry
Ogrodowe skarby 23:01, 14 paź 2013

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 22:58, 14 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Bogdziu, minął tydzień i nawet się nie obejrzałam jak zaczął się następny...po deszczu i dzisiejszej porannej mgle liści coraz mniejj...to chyba ostatnie tak kolorowe fotki ogrodu...dzisiaj od strony tajemniczej furtki

Piękne te zdjęcia i nie spodziewałam sie że mnie je zadedykujesz. Dzięki , sa piękne .A dlaczego u mnie nie ma takiego fajnego przejścia?????Trzeba bedzie o tym pomyślec bo bardzo fajnie wygląda.Miłego dnia jutro życze.
ogrodoweimpresjejolki 22:58, 14 paź 2013

Do góry
Wizyta w ogrodzie własnym dla człowieka skazanego na 4 ściany wydarzeniem jest! Cieszę się, że się udało! Ja też buszowałam w ogrodzie , i jeszcze jutro, i może pojutrze. Jeżeli pogoda i zdrowie pozwoliu. Na razie trzymam fason!
Zdrówka i jutro kolejny spacer do zaliczenia. Pogoda ponoć będzie. Dobranoc!

Rododendronowy ogród II. 22:51, 14 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Teraz mnie olśniło....serdeczne życzenia Ty nasz pedagogu....samych słonecznych i radosnych dni i wiele cierpliwości w tłumaczniu nam zawiłości w uprawie, przesadzaniu i pielęgnacji rodków
Dla Ciebie jagódki wiciokrzewu

Dzięki Aniu ale to święto którego nigdy nie lubiłam , zawsze miałam wrazenie ze wystawia sie nas do zbierania kwiatów. By dzieci i rodzice pokazali swoja wdziecznośc jest dośc innych okazji np pochwalenie sie dobrze zdanymi egzaminami i tyle wystarczy.Mimo to dziekuje bo miła z Ciebie dziewczyna i zamiast kwiatków kulki przyniosłaś więc moze byc.Dzięki.
Ogrodowe skarby 22:50, 14 paź 2013

Do góry
W końcu mam chwilkę więc dodam zdjęcia

Mój ogród w cieniu drzew 22:50, 14 paź 2013

Do góry

i już jesiennie

Pozdrowionka dla Wszystkich Zaglądająch

Rododendronowy ogród II. 22:45, 14 paź 2013

Do góry
Teraz mnie olśniło....serdeczne życzenia Ty nasz pedagogu....samych słonecznych i radosnych dni i wiele cierpliwości w tłumaczniu nam zawiłości w uprawie, przesadzaniu i pielęgnacji rodków
Dla Ciebie jagódki wiciokrzewu

Mój ogród w cieniu drzew 22:39, 14 paź 2013

Do góry
No i jak tu Was nie kochać i nie wracać do swojego wątku, nawet jeśli zaniedbany od tak dawna A Wy zaglądacie i radzicie jak możecie Dziękuję Wam bardzo
Ja też codziennie zaglądam choć na chwilę do innych ogrodów, ale już na pisanie brakuje czasu

Jolu, Kasiu z Chaosu Leśnego dziękuję za odwiedzinki

Agnieszko z Drzewulcowa, Marto witam Was serdecznie w moich skromnych ogrodowych progach Wasze pochwały bardzo podnoszą na duchu i dziękuję Wam za nie, choć mam świadomość, że jeszcze baaardzo dużo pracy przede mną ...

Marto niestety rabaty przed sosnami nie udało mi się zrealizować może w przyszłym sezonie ...

Elu z Mazurkowa witam Cię Lip mamy sporo, ale żadnej jeszcze nie formowaliśmy i szczerze powiedziawszy wogóle nie wiem, jak się za to zabrać, a chciałabym, bo nie chcę już kolejnych wielkich drzew w ogrodzie.

Tosiu, Livio dziękuję za słowa otuchy Ja też lubię wrócić do zdjęć sprzed kilku i lat i się trochę podbudować

Aniu z Leśnego Wzgórza dziękuję za projekcik Na pewno pomyślę o funkiach i hortensjach

Filip no jak zawsze namieszałeś; ) A tak na serio to dałeś znowu do myślenia Co do wyściółkowania tego miejsca, to nie jestem przekonana, czy kora dałaby tam radę przez spory spadek terenu. Dlatego to miejsce jest takie trudne, bo sucho okropnie, a do tego krzywo Ten kasztan jest w samym rogu działki zaraz przy ogrodzeniu, a za ogrodzeniem rów i droga dość ruchliwa już tam leci, więc ławeczka tam na pewno nie zdałaby egzaminu. Ale dzięki, będę myśleć

Wrzucę jeszcze kilka zdjęć z lata. W końcu udało mi się zadbać o Kórniki przy wjeździe
Kórniki zachwaszczone :

i po pracy choć ciągle mam wątpliwości, czy nie są za blisko kostki posadzone :

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:39, 14 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Motylku jak były mocowane kotwy dompodłoża? Były zalewane betonem?

Tak, zalane betonem - mam nawet zdjęcia

Rododendronowy ogród II. 22:38, 14 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Bogdziu, Twój ogród to.... najpiękniejszy wiosenno-jesienny ogród na Ogrodowisku.... cudnie u Ciebie....ale opadłych liści to Ci nie zazdroszczę
Pozdrawiam

Aniu dzięki za miłe słowa. Liście nie sa żadnym problemem , np dziś jak się dowiedzieliśmy ze jutro powinno byc nieco czyściej od liści kosiarka migiem załatwiła problem.Najwiecej liści mam w lesie pod bukami ale tam nie sprzatamy bo tam ma byc prawdziwy las i jest, grzybki rosną , szkoda ze taki malutki. Tak więc zupełnie mnie liście nie martwią, nic a nic.O tu nie sprzatamy.

Pozdrawiam Aniu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:35, 14 paź 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To jeszcze wrócę do klimatów spacerowych

Na tym zdjęciu łany z pierwszego planu takie mają ładne cienie i zmienną fakturę, prawie jak u Pieta Oudolfa
Mój 4 arowy azyl... 22:22, 14 paź 2013

Do góry
Kochani, zostawiam Wam róże, bo mnie przez kilka dni nie będzie. Do córki jadę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies