Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Zielona 10:53, 11 sty 2014

Irenko - dziękuję za namiary na Twoją hortensję pnącą. Poszperałam troszkę w necie i znalazłam fotki, na których ma imponujące rozmiary. W jakim czasie Twoja się tak rozrosła? Pisałaś, że masz zdjęcia z tego sezonu, których chyba nie pokazywałaś. Będę za nie wdzięczna Bo nawet jeśli nie na słupie, myślę, żeby znaleźć jej miejsce w swoim ogrodzie. Piękna jest
Kindzia 11:04, 11 sty 2014

Powojniki...też mam kilka młodziaków, ciągle czekam na obficie wylewające się kwiaty... ciekawe czy wypuszczanie teraz pąków im nie zaszkodzi...wiosna panie sierżancie! Ale mrozy już odwołane

U mnie hiacynty zaczynają kwitnąć...
Kasik 11:08, 11 sty 2014

Witaj.
Dziś raniutko pozwoliłam sobie na gościnę w Twoim ogrodzie. Jestem od niedawna z Wami i choć dużo ogrodów zwiedziłam to jeszcze wiele przede mną. Jeśli pozwolisz będę zaglądała, bo pięknie w nim.

Na mapie jesteśmy "prawie" blisko i mój mężulek z Wrocławia.
Pięknie u Ciebie, żurawki- moje ukochane i budleje- uwielbiam. A ten stoliczek z latarenką- piękny klimacik.

Ja jeszcze musze poczekać na taki ogród, ale kiedyś i u mnie może tak będzie.

Pozdrawiam
malgorzata_s... 12:03, 11 sty 2014

Matko kochana a ja poszłam spać a tu dwie imprezy były U Bożenki i u ciebie. Ale strata Przekąski ciekawe, zakupy dzieł sztuki ,,Rubensy", no i towarzycho że hej. No nie odżałuję chyba Buziaki.
Bogdzia 12:34, 11 sty 2014

irena_milek napisał(a)

Mariola, dziękuję za ten opis, bo juz wiem, jaki bład robię, ja wsxystkie tne, a tu się okazuje, że botaniczne nie...poszukam nazwy swoich, ale one chyba nie botaniczne
Dzis juz uciekam, ale mam prośbe, pokaż jutro u siebie swoje powojniki i jesli mozna, to z nazwami
Dobranoc

Jeśli kupisz Rubensa to pamiętaj jego wogóle sie nie tnie chyba ze gdzieś przeszkadza albo gałązki wiatr połamie. Miłego dnia.
Milka 12:58, 11 sty 2014

Zielona napisał(a)
Irenko - dziękuję za namiary na Twoją hortensję pnącą. Poszperałam troszkę w necie i znalazłam fotki, na których ma imponujące rozmiary. W jakim czasie Twoja się tak rozrosła? Pisałaś, że masz zdjęcia z tego sezonu, których chyba nie pokazywałaś. Będę za nie wdzięczna Bo nawet jeśli nie na słupie, myślę, żeby znaleźć jej miejsce w swoim ogrodzie. Piękna jest

Marta, szukałam i tyle póki, co znalazłam, to świadczy o moim bałaganie w folderach, kiedyś się za to wezmę...fajnie że przed nami wiosna, to na bieżąco ją pokażę i przy okazji sfocę ją, jak wygląda w zimie, choć wiem, ze mam pełno fot..
tak myślę ile ona u mnie, no sporo, na początku rosłą byle jak, chciałam ją nawet wywalić, ale nie udało się jej wyszarpać, to ze złości przycięłam i cięłam ile można, potem nie miałam czasu na ogród i zapomniałam o niej i ...nagle wyrosłą i potem już wzrost błyskawiczny; świetnie oplata ten mój słup, trzyma się sama, zero z nią problemów, trochę śmieci jak spadają przekwitłe kwiatostany, jakby co, to pytaj...na fotach w latach 2011-2013 o różnych porach
Milka 13:00, 11 sty 2014

monteverde napisał(a)
Irenka, Tobie nie grozi przeskakiwanie innych nie widziałam na żywo

Aniu, pók ico nie a przy remoncie zgubię pewnie, tak myślę, a potem wiosna, więc tej chałwy nie będę sobie żałować
Milka 13:00, 11 sty 2014

ewa004 napisał(a)
Ienko czy to jest Kaśkowy Rubens ?
Rubens

Ja szukam w opisach czy moje powojniki są botaniczne czy nie i nigdzie tego nie mogę wyczytać

Tak Ewa, ja się w nim zakochałam, rano mojemu M. pokazałam i on też go chce i to nie jeden
Milka 13:02, 11 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Mam nadzieję, że teraz Irenko będzie już wszystko dobrze z paluszkiem. Powojnik Kasi śliczny, chyba go zapiszę na listę chciejstw

Chyba tak Agnieszko już o nim nie myślę, bo mam mnóstwo zajęć aktualnie wymyśliłam, jak zmienić abażury do sypialni, aby zagrały z nową wersją, choć szkoda ich, były śliczne, liczę, ze nowe wyjdą mi też nieźle, choć pierwszy raz to będę robić
A ja go kupuję chyba 5 sztuk i parę innych
Milka 13:10, 11 sty 2014

Kindzia napisał(a)
Powojniki...też mam kilka młodziaków, ciągle czekam na obficie wylewające się kwiaty... ciekawe czy wypuszczanie teraz pąków im nie zaszkodzi...wiosna panie sierżancie! Ale mrozy już odwołane

U mnie hiacynty zaczynają kwitnąć...

Oj z tymi hiacyntami to cyrk
Moje przycięłam, bo chyba one jednak nie botaniczne, bałam się, ze jak wyżej liście wypuszczą i gdyby mróz przyszedł, to przez pąki pociągną do korzeni i przemarzną, tak było z magnolią, miała już kwiaty i jak mróz, poszło aż do korzeni i straciłam najpiękniejsze, kilkunastoletnie okazy, właściwie drzewa:0
odwołane, u nas dziś bosko!!!