Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:13, 02 gru 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Ale się uśmiałm z siebie ----człowiek ucy sie całe życie .Dopiero dziś odkryłam jak trafić do kogoś do kogo napisałam ha ha .jak samouk komputerowy /sama się pochwalę /to samouk ha ha Zaglądającym kwiatuch
D
Pięknnnny Buźiole zostawiam
Ogród zapachów u Jasi 14:12, 02 gru 2013

Do góry
Poziomka napisał(a)

Irenko zaproszenie zawsze aktualnie , zapraszam szczególnie w czerwcu w czasie kwitnienia róż i piwoni.

Pozdrawiam Jasia

Wybierzemy się bo jeszcze mam obiecane u was wilczomlecze, pozdrawiamy oboje
Między pasjami 14:08, 02 gru 2013

Do góry
Pozdrówka zostawiam I skalniaczki pokryte karmelkowym mrozikiem
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:06, 02 gru 2013

Do góry
Pozdrówka zostawiam i słoneczko
Ogród w skali mikro :) 13:58, 02 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Wszystkim Uroczym Zaglądającym i tym oficjalnie i tym po tajniaku życzę miłego i spokojnego tygodnia..... To już tylko 3 tygodnie do Świąt , hurrrrrraaaa .... Buziaki

A wiciokrzew chyba się myli, wiosna? u mnie też
czas się kurczy, jak zdążyć ze wszystkim?
I co wypatrzyłąś jakieś gagatki przy tym lataniu z konewką?
Ogród Bogusława 13:44, 02 gru 2013

Do góry
Ta sama sosna podcięte same przyrosty

i prawie gotowa
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:42, 02 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Foto Grzesia jest piękne Tak jak i te fale .. tylko czy ja dożyję takich ekranów??

Problem zasłaniania drewutni już sobie rośnie

Buczek czerwony mógłby być.. tylko kto chce moje róże ??? Bo już nie mam gdzie ich przesadzić... a tam rośnie cały szpaler..

Rabata na pierwszym planie jest do przemeblowania, a bylinowa rabata cała do zmiany... mogą być i ekraniki.. pomysł świetny

Widok z góry.. i tę rabatę chcę zrobić na szerokość szklarni, tak jak żółta linia..

ŻÓŁtą linię super poprowadziłaś! Naprawdę świetnie.

A tamta trawiasta rabata- może jest na niej możliwość zamianki- cos niższego na ten brzeg a trawy gdzies w tył?
Ranczo Edy 13:39, 02 gru 2013

Do góry
A to moja włoszczyzna w gruncie
Ranczo Edy 13:33, 02 gru 2013

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:30, 02 gru 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
dałam torf odkwaszony, na to korę, potem matę słomianą i na wszystko podwójna warstwę agro, wszystko przyłożyłam cegłówkami, teraz czekam wiosny

Dawno nie byłam, ale jak już wpadam, mam co podziwiać ale opatulenie i fajne wychowywanie chłopaczków ściskam
Ranczo Edy 13:29, 02 gru 2013

Do góry
Piękne słońce u mnie a u was ? Pozdrowienia zostawiam i miłego dzionka
Ogród z perspektywą na przyszłość 13:25, 02 gru 2013

Do góry
Pierwsze wianki ukonczone

Bialy jeszcze raz spryskam na bialo do poglebienia koloru.
Ranczo Edy 13:22, 02 gru 2013

Do góry
szykowania szykowania i już po andrzejkowaniu mąż zadowolony goscie też cóż więcej chcieć I piękne kwiotki zostały
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:21, 02 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Też czekam... nie szybciej niż o 12 mieli zacząć. wiec .. jeszcze kilka godzin czekania.. na szczęście mam młyn i nie mam czasu myśleć.. idę wrzucić kolejną porcję płyt .. będzie pomieszczenie gospodarcze na strychu i przechowalnia poimprezowiczów M wróci to robota przyspieszy, a na razie z synusiem bawimy się i robimy co sie da

Kochana, no dzieje się!!
I na górze, i w kotłowni i nowe plany, fale z cisa...wracam dalej do czytania!
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:14, 02 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Albo ekran 'pofalowany' jak w prywatnym ogrodzie Pieta Oudolfa
A drzewo (bordowy buk) pod płotem, zamiast w trawniku, a zamiast grabów świerki serbskie?

Fot. Grzesio Młoźniak

Foto Grzesia jest piękne Tak jak i te fale .. tylko czy ja dożyję takich ekranów??

Problem zasłaniania drewutni już sobie rośnie

Buczek czerwony mógłby być.. tylko kto chce moje róże ??? Bo już nie mam gdzie ich przesadzić... a tam rośnie cały szpaler..

Rabata na pierwszym planie jest do przemeblowania, a bylinowa rabata cała do zmiany... mogą być i ekraniki.. pomysł świetny

Widok z góry.. i tę rabatę chcę zrobić na szerokość szklarni, tak jak żółta linia..

Rododendronowy ogród II. 13:13, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jeśli gołabki Ci smakowały to może i ciasto chałwowe też bedzie smakowało? Tyle zostało od wczoraj. Smacznego i miłego dnia.

wygląda apetycznie, a że jest, to na pewno, skoro tylko tyle zostało
Pozdrawiam, u nas wiosennie, ciepło i słonecznie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:05, 02 gru 2013

Do góry
Dzisiejsze wypad z siorką do jyska ,zaowocował ,upolowaniem dwóch świeczników po 2 zł.

Makowo na Kociewiu 12:58, 02 gru 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Robiłam dzisiaj kanciki, sypałam korę, porządkowałam rabaty...jeszcze nie wszystko zdołałam zrobić

Witaj Kasiu, dawno nie zagladałam do ciebie, piekny jest ten twój ogród w jesiennej odsłonie, z resztą w każdej jest śliczny...
Ciekawi mnie czy obok tych kulek to są stipy czy inne trawy ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:57, 02 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Akurat się nawinęła w wątku o szklarni, bo byłam Ma za dobrze
Aż wstyd, tak krzywo namazałam

Danuś nie krzywo, tylko dopasowujesz się do ogrodu.. i do całokształtu. Czy widziałaś coś u mnie prosto???

Bo to sie nazywa być tam gdzie potrzeba i w dobrym momencie

Ta szklarnia to była moja zmora.... wylądowała w nowym miejscu kosztem rabaty bylinowej.. ale tu jest lepiej. Rabaty szkoda, ale nie można mieć wszystkiego.

Akurat w tym miejscu nie chcę niczego zasłaniać.. co najwyżej samą szklarnię.. Od granicy z sąsiadką, gdzie widać dach drewutni rośnie już żywopłot z tuj... Żywopłot będzie tylko do wysokosci drewutni

Nie chcę tam sadzić drzew liściastych, by nie śmiecić sąsiadce na podjazd. Dlatego są tuje i dalej cyprysy. Cyprysów nie ciągnęłam dalej, bo tu wieje i by mi wymarzały. Tak jak te co mam, ale jak wymarzną to się nie martwię, bo za cyprysami przezornie posadziłam żywopłot z tuj, który już dogonił cyprysy

W tym miejscu ogrodu mam widok na miasto i okolice.. szczególnie wieczorkiem mam ładny widok migających świateł... a na Sylwestra darmowe fajerwerki.. Każdy kto przyjeżdża pierwszy raz robi wooow na ten widok, zwłaszcza wieczorem.. wiec jeden słup już nie psuje tak efektu. Foto zawsze coś tam wyolbrzymi .. zwłaszcza słupa, bo na niego łapie ostrość, a nie na tło.. Miasto jest położone na wzgórzach i to fajnie wygląda..
Dlatego w tej części ogrodu nie sadziliśmy drzew.. to celowe działanie.
I tak jak piszesz.. nigdy tego słupa sie nie zasłoni ..bo zależy z jakiego miejsca sie patrzy..
Dodatkowo warzywnik i szklarnię będzie osłaniać rząd szmaragdów
Wykadrowany widok

Tu lepiej widać

ogrodoweimpresjejolki 12:52, 02 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jolu, dziś piękny dzień, jaką kartkę masz w kalendarzu?

Irenko, faktycznie piękny A nie mogło tak być wczoraj???
A ja dziś zaspałam i straciłam troszkę z tego pięknego dnia Noce jakieś trudne dla mnie, to rankiem dosypiam...
Dobrze Irenko, że wspomniałaś o kalendarzu, bo u mnie karteczki zatrzymały się na 18 listopada

A bieżąca śliczna i prawie jeszcze aktualna - zimowit

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies