Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały skrawek ziemi

Mój mały skrawek ziemi

GorAna 22:43, 08 sty 2014

Ups......chciałam pokolędowaća tu wiosna...no to może alleluja...piękne kolorki
Pozdrawiam noworocznie
Agania 16:02, 09 sty 2014

Madziu, ja też bardzo tęsknię za wiosną, fajnie, że pokazujesz kwiaty, od razu weselej, cieplej i lżej na serduchu, dlatego też spaceruję już po ogrodzie wypatrując wiosny, biedne te twoje rh, ja nie potrafię radzić sobie z nimi, ostatnie dwa przesadziłam, jeden jest zielony i drugi żółty chory na chlorozę, dostał nowego torfu kwaśnego, podlewam je, zobaczymy czy się wezmą, o robalach nie chcę wspominać, ale luty to ta pora na opryski w ogrodzie, tego też nie lubię i unikam, pozdrawiam
malgorzata_s... 16:05, 09 sty 2014

Piękna wiosna Chyba wszyscy za nią tęsknią
JoannA 19:09, 09 sty 2014

Madziarzeszow napisał(a)

A dziś mały przegląd wiosny , bo tak bardzo się stęskniłam za ogrodem

Po takich pieknych fotkach to aż mi tęskno za wiosną
Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku.
Madziarzeszow 08:07, 10 sty 2014

Aniu już po kolędowaniu , teraz plany poczynia się na wiosnę

Agatko zobaczymy czy uratuję te swoje biedne różaneczniki

Plany i jeszcze raz plany pozwalają mi na przetrwanie tej zimo- wiosny

Madziarzeszow 17:21, 11 sty 2014

Zrobiłam projekt wstępny mojej rabaty , lecz 100 % pewna nie jestem co do wyglądu i realizacji , może ktoś pomoże?

1 Macierzanka
2 kule bukszpanowe
3 liliowce
4 juka
5 żurawki
6 bergenia
7 trawa red baron
8 budleja dawida
9 wrzosy
10 różaneczniki
11 klon palmowy
kasiek 17:47, 11 sty 2014

Prosze jakie ambitne plany, kolorystyka super, nie wiem jak będzie w realu bo łączysz rośliny leśne z preriowymi i kwasolubnymi.
Ja chyba zamiast juk dałabym turzyce albo inne zółte trawki i nie wiem jak będą wyglądały tu wrzosy i w zasadzie tyle - świetnie Ci idzie!
Madziarzeszow 19:04, 11 sty 2014

Masz rację Kasiu z turzycami wyglądałoby to lekko , dziękuje , super pomysł
Kapibara 21:58, 11 sty 2014

Wpadam z rewizytą Ładnie tu u Ciebie i jak kwieciście! Przepiękne lilie i pozostałe cebulowe. Niektórych nawet nie znam Pomysł z niebieskim dzbankiem mi się podobuje, wogóle wszelkie dzbany i amfory świetnie wyglądają odpowiednio wkomponowane w roślinki.
A piesowy co tak z mordką w ziemii? Czyżby krecika szukał?

Wszystkiego zielonego w Nowym Roku Będę zaglądać i kibicować, bo u mnie też początki

Bogdzia 22:30, 11 sty 2014

Madziu to że pogryzione to wcale nie największy kłopot, one sa za blade wygladaja jakby nie pobierały pokarmu. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to to ze rosna strasznie blisko świerka i on im pewnie wode zabiera, czy one sa w kwaśnej ziemii? Czy dostały w tym roku nawóz dla rh? Moim zdaniem trzeba je posadzic dalej od świerka w dobrze przygotowana ziemie. A jaką masz ziemię , nie glinę przypadkiem? Moze też sa posadzone za głęboko. Od tych wygryzień by aż tak nie zmarnialy a przede wszystkim nie byłyby takie blade.Odpowiedz na moje pytania i szykuj sie na przesadzanie.