Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 22:43, 26 lis 2013

Do góry
Poszłam oglądać Expres reporterów a tu tysiączek stuknął z taki hukiem, że szybciutko przybiegłam życzę CI Jolu Ci samych dobrych i pogodnych stronek
niestającej weny
wszechobecnego humoru
i dużo, dużo zdrówka zdrówka

ogrodoweimpresjejolki 22:42, 26 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
1000 się pokazał....gratulacje.

Licznik bije, a ja liczę, że wymiana poglądów , zdjęć, wizyt, ... będzie dalej i postów będzie przybywać dzięki waszej pomocy

niech nić przyjaźni, znajomości się nie kończy

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 26 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Zimowa kołderka jest?
jest w tej chwili na samochodzie mamy mróz, a w nocy będzie jeszcze większy
ogrodoweimpresjejolki 22:35, 26 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Piękny miałaś dzionek Jolu królewski łabędź wdzięcznie ci pozuje
U nas też było słonecznie ale wiał zimny, lodowaty wiatr, penie w nocy przymrozi

Wolę Aniu jak tak mrozi niż deszcz i wiatr przy niewielkim plusie .

ogrodoweimpresjejolki 22:32, 26 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Babcia laska na rysunku, że ho , ho.. nogi do szyi.... blond fryzura...

Aniu, im bardziej przygladam sie temu rysunkowi, to myślę, że pani w przedszkolu źle podpisała. Bo ja to chyba ta z prawej "noga poczekaj trochę noga"

A dla porównania ja oczami drugiego wnuka... już nie taka laska Raczej kulka

Poczekaj, poczekaj, to niedługo Twój wnuk cie odmaluje
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:31, 26 lis 2013

Do góry
Z mila checia wykarczowalabym te leszczyny na koncu ogrodu, ale nie wiem, czy dam rade je wykopac, juz ze swierami mam problem. Tu tez przed leszczynami rosly do jesieni swierki, zabieraly duzo miejsca, ale stanowily ladna oslone. Teraz nie wiem, co tu zrobic...Pomocy!!!

A to widok w strone domu...masakra
Garaze, szlarnia....i okna sasiadow...
Jak to zaslonic???!!!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:24, 26 lis 2013

Do góry
Oj i tu Kasia miała imieniny.. a ja ze spóźnionym zapłonem
Oj mi pierisy przemarzają i chociaż mam kilka to żadne i nigdy nie zakwitł Mają paki na jesień, a potem kicha
Z kiścieni to mi co roku kwitnie kiścień wawrzynowy Reinbow.. nie okrywam go.. i już spory krzak.. na szerokość koło metra

Inne nie kwitną ale mają piękne liście.. cały rok na okrągło..
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:16, 26 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj przyszła z Dyskontu z Krakowa do mnie taka książka

zaznaczona pora sadzonkowania i przesadzania, no i obrazki w jaki sposób pobierać sadzonki
...zimowa lektura zapewniona...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 22:15, 26 lis 2013

Do góry
I kolejna odslona pobojowiska...

Bajorko tak zaroslo, ze w tym roku musielismy trzciny wyrywac koparka

Planuje zmienic jego ksztalt na cos bardziej regularnego, w prostokacie, kwadracie,

za bajorkiem po prawej stronie ma byc na stale Altana, do tej pory rozkladalismy letnia

a to widok na obciachane swierki. Kiedys byly ladnym zywoplotem, ale zaniiedbane porosly w duze drzewa. Posadzone sa po skosie od plotu i strasznie gesto, wiec nic ani za nimi ani pomiedzy nie posadze, a zalezy mi na szczelnym zywoplocie. Zaczelam wiec ich wyrywanie. To samo zamierzam po drugiej stronie, Moze jednak zostawic kilka??

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:13, 26 lis 2013

Do góry
Dzisiaj przyszła z Dyskontu z Krakowa do mnie taka książka

zaznaczona pora sadzonkowania i przesadzania, no i obrazki w jaki sposób pobierać sadzonki
Miało być inaczej 22:12, 26 lis 2013

Do góry
Viola napisał(a)

Agnieszko, dzięki za zdjęcia. Kulki śliczne, a jakie to tujki? Danica i te żółte to Golden Globe? Na taki nieosłonięty ogród jak u mnie to chyba tylko tuje dadzą radę. Cyprysiki wogóle odpadają. Nie wiem jak cis sobie by poradził, a kulki na pniu to też pewnie danica będzie najwytrzymalsza. A na ostatnim zdjęciu widzę taki żółciutki stożek między świerkami. Co to za odmiana? A te 2 świerki to serbskie, bo takie wąziutkie? Ten na pierwszym planie po lewej stronie to kłujący?

Violu, myślę że u Ciebie nie jest zimniej niż u mnie. Ja mieszkam na wschodzie, więc gorzej być nie może Nie znam dokładnie odmian tujek jakie u mnie rosną, ale myślę, że są to te które podałaś. Tych kulistych nie jest tak dużo. Cyprysików nie polecam, bo one nie lubią przeciągów, ale cisy chyba powinny dać sobie radę. Te dwa świerki dobrze rozpoznałaś, to serby. Czytałam u Ciebie, że Danusia polecała Ci je do zasłonięcia ściany budynku i to bardzo dobra rada. Świerki te mają tą zaletę, że są wąziutkie i dość szybko rosną. Czytałam, że jeżeli chce się ograniczyć ich wzrost, to można je przycinać. Jak zobaczyłam tą ścianę, to też pomyślałam o nich. Wkleję Ci zdjęcie z 2008r, jak je sadziłam były niższe od słupków ogrodzeniowych, które mają 180 cm. W tej chwili są już dwa razy takie, ale nadal wąskie. A ten po lewej stronie to kłujący

2008r

ogrodoweimpresjejolki 22:07, 26 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tak myslałam że u Ciebie musiało byc pięknie bo i do mnie słoneczko doszło, ale nie skorzystałam z uroków dnia bo robiłam gołąbki.Łabadek śliczny , czyzby sie z Tobą na spacer wybrał??-kroczy jak pies.

Bogdziu, miał towarzystwo kaczek, więc ja mu do szczęścia nie byłam potrzebna Za to na jego widok wyciągnęłam szyję, bo do chwili spotkania wciściętą miałam w ramiona niby kaczka

Kubusiowo II 22:06, 26 lis 2013

Do góry
Zaryczałam się wczoraj jak bóbr w podzięce zostawiam jarzmiankę, Danusia o nich chyba artykul pisze?
Pszczelarnia 22:05, 26 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
CD listopadowych wrażeń. Żeby ocieplić i rozświetlić te dni:

Takie sklepienia widziałam w jednym z mieszkań pokazywanych w listopadowym numerze jednej z naszych gazet wnętrzarskich. Niesamowite klimaty. Tylko meble były ciemne.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:49, 26 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Aneczko nie przejmuj się każdy tak ma, wpadamy prawie do każdego ogrodu ale ślad zostawiamy nie wszędzie,to przez ten chroniczny brak czasu

...też lubię takie fotki...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 26 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyjechały moje kamyczki na działkę.. w końcu po prawie 2 latach dotransportowaliśmy je do siebie.. teraz plebiscyt co z nimi zrobić...chyba, że sprzedam...
Największy waży 1600kg

Pewnie niedługo zaczniesz góry przenosić
ogrodoweimpresjejolki 21:40, 26 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Lubie taka pogodę jak dziś - mrożnie, sucho i słonecznie

Spacerek do przychodni dziś z aparatem fotograficznym

Piękny miałaś dzionek Jolu królewski łabędź wdzięcznie ci pozuje
U nas też było słonecznie ale wiał zimny, lodowaty wiatr, penie w nocy przymrozi
Moj ogrodeczek 21:38, 26 lis 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 21:32, 26 lis 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ochhhh. Elu .... Ależ jesteście niecierpliwe ..... Noooo doooobrze ..

Mój wianek....

Fajny.... elegancki i bardzo uniwersalny, bo jak zastąpisz bombki inną ozdobą, to może wisieć cały rok niemalże Idealnie pasuje do Twoich drzwi. No i ta zabawa przy tworzeniu wianka - bezcenne, a w takim towarzystwie, to już sama przyjemność i o to w tym chodzi
Ja w tym roku walczę sama, bo solo mam większą wydajność A mam ich kilka do zrobienia w tym sezonie. To też bardzo fajny prezent, chyba najlepszy, bo z serca, no i też mam frajdę

Buziaki
Moj ogrodeczek 21:29, 26 lis 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies