Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium "

Kutno - Święto Róży 21:05, 06 lut 2012

Do góry
Za moich "młodych" czasów Kutno było zagłębiem hodowców róży, a jak teraz?
Stawy i przydomowe oczka wodne 21:03, 06 lut 2012

Do góry
Tak, to płyty granitowe i obwódka z podwójnej kostki granitowej.

Nie mam innego zdjęcia, aby pokazać sposób wygubienia różnicy poziomów

Czas na zmiany - najwyższy czas 20:55, 06 lut 2012

Do góry
A ja wpadłam popatrzeć Poczekamy chyba do wiosny z fotkami ?
Wisteria - glicynia, słodlin 20:54, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czyli zakup postanowiony Będziemy kibicować w maju.

Danusiu przepraszam już uciekam z Twojego ogródka
Wisteria - glicynia, słodlin 20:53, 06 lut 2012

Do góry
Czyli zakup postanowiony Będziemy kibicować w maju.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:52, 06 lut 2012

Do góry
To może przenieśmy się do wątku wisterii? ale nie z gratulacjami Tylko z wisterią

https://www.ogrodowisko.pl/watek/313-wisteria-glicynia-slodlin
Oczko wodne, jak wykonać i pielęgnować? 20:49, 06 lut 2012

Do góry
Strumień może płynąć w cieniu, ale moim zdaniem wpływać może i tu i tu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:44, 06 lut 2012

Do góry
Aaaa, a ja taka nie kumata w tym zakresie, myślałam, że z okazji Bogusława, że 13 stron mu zostało do przeczytania mojego wątku No no. niezła cyferka się szykuje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:32, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, jest takie pnącze jak Wisteria chińska. Czy ma ona szanse przyjąć się w naszych warunkach i nie zmarznąć w zimę. Co w ogóle sądzisz o niej. Na fotkach wygląda imponująco

Mam napisany artykuł o pnączach, w lutym się ukaże.
Wisteria ma szansę się przyjąć, jak najbardziej, ale kupuj w czasie kwitnięcia, żeby miała kwiaty, to będzie wiadomo, że jest szczepiona nie siewka. Inaczej będziesz długo czekała na kwiaty.

U mojej księgowej w zeszłą zimę przemarzła, ale odbiła. Okrywać trzeba albo nie sadzić, jak zimny region.

Aniu u nas wytrzymuje trzeba przez pierwsze 2-3 zimy okryć, tak jak radzi Danusia kupuj kwitnącą, bo wiadomo, że nie siewka i kolor pewny. Ja u siebie miałem miała być niebieska okazała się biała z niebieską obwódka tylko uważaj, bo to bardzo silne pnące i dosyć "ekspansywne"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:28, 06 lut 2012

Do góry
No, bym poszalała, szczególnie w prostokątnych rabatach, labiryntach, różach i żywopłotach węzłowych
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 20:25, 06 lut 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Witam,
Chciałabym się przywitać. Mnie również bardzo podoba się takie ostre wykończenie trawnika. Jestem na początku urządzania ogrodu (przeprowadziłam się 4 mies temu) i zastanawiam się jak zasiać trawę w miejscu, gdzie będzie ostry kant? Czy powinnam posiać trawę w większej ilości na brzegach żeby potem była gęsta w tym miejscu, oraz czy dobrym sposobem jest stosowanie włókniny pod korę, czy mogę jej nie kłaść? Obawiam się silnego wzrostu chwastów, tym bardziej, że mieszkam w miejscu gdzie wokół są pola i że będą mi się siały chwasty i nie dam rady w pieleniu. Działaka ma 2 tys metrów,więc będzie co robić.

Kwiatku Holandii, siejesz dalej niż będzie docelowo, potem docinasz i wyciągasz i wtedy jest ładnie i równo. Zawsze deszcz coś wypłucze i spłynie. Po to jest docinanie, żeby było równo, ale jak trawa się zagęści i będzie co najmniej dwa koszenia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/60-oprzyrzadowanie-do-trawnika
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:18, 06 lut 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

tutaj powycinam w jałowcach kule, aby lawendy dołem rosnące miały więcej światła; będzie wykończony domek rozrywki, więc mogę działać z nasadzeniami

Ponieważ lawenda i jałowce mają taki sam kolor, proponuję przed lawendą dać wałek z trzmieliny Fortunego "Emerald'n Gold" i ciąć ją w wałeczek.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:15, 06 lut 2012

Do góry
alicja5 napisał(a)
Witaj Danusiu Oglądałam zdjęcia Twojego Ogrodu i nasunęło mi się jedno skojarzenie - śliczna, elegancka, dopracowana w każdym calu BOMBONIERKA. Gratuluję pomysłu i realizacji! Pozdrawiam

Dziękuję Alicjo i zapraszam częściej, a może nawet ze swoim ogrodem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:13, 06 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Fantastyczny ogród, jak wszystkie angielskie ja w Anglii zakochałam się w hortensjach.

Danusiu mam pytanie, w którymś wątku pisałaś, że zraziłaś się do robinii. Posadziłam jedną 2 lata temu, w tamtym roku był jej pierwszy sezon u mnie w ogrodzie, chorowała, tak się zastanawiam, czy dać jej jeszcze szansę czy ją wywalić.
Chcę totalnie przerobić jedną rabatę, chciałam tam jakieś drzewa nie za duże, stąd 1 robinia i jedna śliwa wiśniowa. Tak teraz myślę, że jednakowe drzewka byłyby chyba ładniejsze, co sądzisz?

Wywal i bez żalu, ciesz się innymi roślinami Mówię to szczerze Posadź dwie śliwy wiśniowe, polecam te drzewa.

Znalazłam przy pomocy wyszukiwarki postów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/268-ogrodowy-zawrot-glowy-czyli-poczatki-przygody-mojego-zycia?page=7#post_69
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 20:11, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takie kwaskowo-słodkie są Koksy pomarańczowe,Ja je najlepiej lubię.A oliwka nie jest żółta tylko raczej zielona.

Haniu zobacz w moim wątku, mam oliwkę jest żółta, oczywiście dojrzała
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:09, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo częstym ale tam jest łagodniejszy klimat.

Wątek o wisterii

Oj bardzo dziękuję za tego linka, nie wiem jak to się stało, że do niego nie dotarłam
Rajski ogród Ani 20:07, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, masz całkiem sporą kolekcję irysów, a te "szare" to są niebieskie?
Danusiu jeśli chodzi Ci o te w drugim rzędzie od góry to są białe pozostałe z większym lub ,mniejszym odcieniem błękitu lub fioletu
Mój zielony świat malowany roślinami... 20:07, 06 lut 2012

Do góry
Weszko witam Cię, już zdążyłam Ci coś tam doradzić w rabacie pod ścianą, ale w ogrodzie będzie łatwiej, bo cały będzie pokazany
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:03, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kocham angielskie ogrody i nic z tej miłości nie jest w stanie mnie wyleczyć

ja też i tak bym sobie chciała stworzyć u siebie choćby namiastkę ...... no ....namiasteczkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies