Aaaa, a ja taka nie kumata w tym zakresie, myślałam, że z okazji Bogusława, że 13 stron mu zostało do przeczytania mojego wątku No no. niezła cyferka się szykuje
Aniu u nas wytrzymuje trzeba przez pierwsze 2-3 zimy okryć, tak jak radzi Danusia kupuj kwitnącą, bo wiadomo, że nie siewka i kolor pewny. Ja u siebie miałem miała być niebieska okazała się biała z niebieską obwódka tylko uważaj, bo to bardzo silne pnące i dosyć "ekspansywne"
Witam,
Chciałabym się przywitać. Mnie również bardzo podoba się takie ostre wykończenie trawnika. Jestem na początku urządzania ogrodu (przeprowadziłam się 4 mies temu) i zastanawiam się jak zasiać trawę w miejscu, gdzie będzie ostry kant? Czy powinnam posiać trawę w większej ilości na brzegach żeby potem była gęsta w tym miejscu, oraz czy dobrym sposobem jest stosowanie włókniny pod korę, czy mogę jej nie kłaść? Obawiam się silnego wzrostu chwastów, tym bardziej, że mieszkam w miejscu gdzie wokół są pola i że będą mi się siały chwasty i nie dam rady w pieleniu. Działaka ma 2 tys metrów,więc będzie co robić.
Kwiatku Holandii, siejesz dalej niż będzie docelowo, potem docinasz i wyciągasz i wtedy jest ładnie i równo. Zawsze deszcz coś wypłucze i spłynie. Po to jest docinanie, żeby było równo, ale jak trawa się zagęści i będzie co najmniej dwa koszenia.
Witaj Danusiu Oglądałam zdjęcia Twojego Ogrodu i nasunęło mi się jedno skojarzenie - śliczna, elegancka, dopracowana w każdym calu BOMBONIERKA. Gratuluję pomysłu i realizacji! Pozdrawiam
Dziękuję Alicjo i zapraszam częściej, a może nawet ze swoim ogrodem?
Fantastyczny ogród, jak wszystkie angielskie ja w Anglii zakochałam się w hortensjach.
Danusiu mam pytanie, w którymś wątku pisałaś, że zraziłaś się do robinii. Posadziłam jedną 2 lata temu, w tamtym roku był jej pierwszy sezon u mnie w ogrodzie, chorowała, tak się zastanawiam, czy dać jej jeszcze szansę czy ją wywalić.
Chcę totalnie przerobić jedną rabatę, chciałam tam jakieś drzewa nie za duże, stąd 1 robinia i jedna śliwa wiśniowa. Tak teraz myślę, że jednakowe drzewka byłyby chyba ładniejsze, co sądzisz?
Wywal i bez żalu, ciesz się innymi roślinami Mówię to szczerze Posadź dwie śliwy wiśniowe, polecam te drzewa.