Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 06 paź 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Oj śledzę poczynania i za głowę się chwytam jak Ty to wszystko dasz radę upchać , a jak wykopać ?

Likwiduję chaos w jednym miejscu, a tworzę w drugim.... to proste

Mam jedną roślinę jednoroczną.. która miała w nosie -5... maczek kalifornijski... zachowuje sie jakby wogle zimna nie było

W miniformacie 19:49, 06 paź 2013

Do góry
W tym tygodniu zima zawitała, mrozik na szczęście u mnie był lekki i jednoroczne jeszcze jako tako wyglądają. Kordylina przetrwała.

Sobota była słoneczna i można było w ogródku trochę podziałać.
Koszenie i częściowe przycinanie śmieciucha - klona jesionolistnego.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:48, 06 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Bardzo fajny zakątek Ci wyszedł,jednak jak ryjesz to już efektownie
Ogród z łezką 19:46, 06 paź 2013

Do góry
Fajne spotkanko pozdrawiam i buźiaki śle przykro że tak zmroźiło pocieszam że idzie fala ciepła jest nadzieja na złotą jesień
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:45, 06 paź 2013

Do góry
Byłam na giełdzie przed hala sportowa w Łodzi i znów wróciłam z pełnym autem - kupiłam 5 hortensji Vanile freise + 1 hortensje Pinky - Winky oraz świecznice.

Pokażę gdzie będą rosły moje nowe hortki, na nowotworzonej rabacie pod płotem od strony sasiada, mając za tło jego ogród, juz troche dojrzalszy niz moj, a więc beda miały w tle nie moje co prawda ale już dorodne derenie, thuje i zielone berberysy. Poza tym na wiosne wzbogace je o wysokie trawy ustawione pomiedzy nimi oraz niższe trawy przed hortensjami. Pozazdrościłam Anie- art szpaleru hortek z trawami i teraz bede miec podobny u siebie .

Co myslicie o takim pomysle ?
Wystawa jest południowa czyli powinny miec dość duzo słonca choć jednoczesnie jest to miejsce ocienione troche przez wielkie dwa srebrne swierki rosnace obok i sciane lasu który daje cien a las rosnie tuz za ogrodem.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:44, 06 paź 2013

Do góry
Kolorowo jest, a każda chwila jesieni, kiedy słonko jeszcze przygrzewa , jest cudowna i chce się robić foty

Ogród przy lesie początek 2012/2013 19:43, 06 paź 2013

Do góry
Dzisiejszy zakup na giełdzie na starociach.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 06 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mam nadzieje ze lepiej już sie czujesz. Ucieszyłam sie ze posadziliście gdzieś tego swierka bo sliczny kolor ma.Niech sobie rośnie i pięknie wygląda. U mnie dziś gości cały dom był i potwierdziło się ze już nie mam zdrowia i kondycji na takie imprezki, muszę zaczac sie oszczedzac. No to nie choruj bo od jutra nowy tydzień i znów będą Cie gonic do roboty.

Tylko ładną stroną posadziliśmy w stronę płota.. a do publiki dziurami.. ale po nocy nie było widać.... a ja nawet o tym myślałam, ale jak przyszło do sadzenia, to myślałam by tylko dziada wrzucić do dołu

Dla Ciebie motylek

I pszczółka czy inny bzyczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:42, 06 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Już mi się podoba serio serio teraz widać jaką masz tutaj ładną werandę i ławeczkę składam formalny wniosek aby przy balustradzie nic wysokiego nie sadzić
Pan w tv właśnie mówi, że będzie cieplutko i słonecznie jutro u Ciebie 16 st.
Pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:40, 06 paź 2013

Do góry
Kasiek -

Pisałam Ci już raz (dot. geometrycznego ogrodu), że to co tworzysz to odbicie twojego wewnętrznego świata, twojej natury.

No to wszytko jasne... ja tworzę CHAOS .. i inaczej nie będzie

Dziś wizytowałam mój chaos bardzo dokładnie...szukałam pozytywów...

Astry się nie dały mrozowi..

Ale moje niziutkie, śliczny kolor... dopadł mączniak.. i pies.. bo połamane gałązki zbierałam ..

I zrobiliśmy pogrzeb dla łasicy... chyba koty ją dopadły Fotki nie mam, bo smutny widok.. śliczna była..

Ogród w skali mikro :) 19:37, 06 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Największą atrakcją na koziej górze okazał się troll .... Nie góry , nie widoki , nie wspinaczka
... Niieeeee... Troll ... Był wielgaśny i miał według moich dziewczynek fascynujący element między nogami ... Już nie będę dłużej się nad tym rozwodzić , bo te 14 łatki to taki dziki naród ,że brak mi po prostu słów ... Tym bardziej ,że moje osobizde dziecko prawie w tym samym wieku i właśnie moooocno włos mi siem jeży na głowie ... Trolla sobie zobaczcie .. Nooooo wiem ,czy jest na co , aleee.... .... Aaa... Już nic nie piszę

Byłaś może na Koziej Górce ???
gdzie ten troll?

i paczkę chusteczek Ci podsyłam
Leśne Wzgórze 19:37, 06 paź 2013

Do góry
Citronella i Electic Lime:

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:36, 06 paź 2013

Do góry
u jednych grzyby, barwy jesieni, cebulkowo i trawkowo

a u mnie .....doczekałam się potomstwa hehe

maleństwo wygrzewał się w słonku - nie wiedzieliśmy co robić i czy ma się dobrze
na wieczór poszedł do liści i mało co w niego nie weszłam, potem spotkałam mamę ale gdzie ojciec ?
może się ujawni nich sobie używa w moim ogrodzie i wyjada co popadnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 06 paź 2013

Do góry
Ula - to przynajmniej kurowanie masz smaczne.. ja wynalazłam jakieś musujące w apteczce... okropnie niedobre ...
Zawilców mrozowi też nie daruję.. jak śmiał mi załatwić wszystkie zawilce???
Tak wyglądają..... wszytkie.... grrrr
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 06 paź 2013

Do góry
Marzen idę robić kolejna herbatę... żaby w brzuchu się zalegną od takiej ilości płynów..

Mróz umroził hortensje.. wszystkie kwiaty od razu zrobiły sie brązowe A były takie kolorowe...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:31, 06 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Aniu,w przyszłym tygodniu ma być ciepełko,nadrobimy wszystko
Piękna ta wandeczka Twoja
Co tam będzie w przedogródku,któryś z wcześniejszych projektów omawianych ?

Jak już wszytko wykopię to zacznę ustawiać.. i wtedy powiem co będzie.. na razie głowię sie gdzie i jak to wszytko wyciepać
Zdjęliśmy agro...... coś na pociechę.... ma być ciepło to trawka niech sie też cieszy ze słoneczka.. a ja z widoku zielonego a nie tej szmaty

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:31, 06 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Gratulacje z okazji setki

Dzięki Bogusiu, piękna różyczka
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:30, 06 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Już setka...pozdrawiam i gratuluję.

Dzięki Bogusiu, a skąd taka piękna trójsklepka?
Moje "Ranczo Akapulko" 19:30, 06 paź 2013

Do góry

Niedziela, 6 października 2013

Polowanie na robale

Właśnie dziś skończyłam jeszcze jedną grządkę oczyszczać z perzu i wybrałam kilka robali.Nie było ich tam dużo , tylko na jednej grządce 6 tłustych larw. Ale powiem wam coś że te larwy nie są takie głupie zanim z jednego końca grządki do nich dotarłam to jeden robal szybko czmychnął do ziemi, wyglądał na śpiącego aż tu nagle czmychchch... zwiał i zagrzebał się w ziemi. Musiałam go z ziemi znów wygrzebywać.

Perz znów rozrzuciłam na drodze , dziś było mi lżej bo od razu wyrzucałam go za płot na polną drogę. Dziś macie okazję zobaczyć w jakim pięknym klimacie mam działeczkę, bo ścieli już kukurydzę. Późno dziś pojechałam na działkę.

Hrabia tylko czekał kiedy go zabiorę ze sobą, bo wczoraj go nie zabrałam, został w domu i kiedy wróciłam był obrażony na mnie.

A dziś kiedy szykowałam się na Ranczo Hrabia spał jednym okiem , czuwał kiedy go zabiorę ze sobą.Kiedy zajechaliśmy na Ranczo zobaczył ze nie ma kukurydzy , biegał po ogrodzie i patrzył na mnie, jakby chciał powiedzieć co to się stało , gdzie jest kukurydza?

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:29, 06 paź 2013

Do góry
Kasia WB -

Aniu, w tej chwili jest etap przejściowy na tej rabacie, a pomyśl jak będzie pięknie

Trzymam sie tego ....uparcie, bo inaczej by mnie trafiło.... a jak się okaże że do duszy.. to dopiero trafi..

Część dobra wsadziłam pod okno, za pergolą... dumaliśmy gdzie to upchać.. i padło na ten kąt... jak to M stwierdził, jemu sie podoba i 20 przestawień kosiarki teraz mniej Nawet sam to posadził

No, cisy to nam wyszły krzywo Na foto rabata w trakcie tworzenia Foto po zrobieniu nie mam..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies