Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 21:28, 03 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ma "bramkę i czereśnię" obok - teraz to widzę. Jak pokazujesz zdjęcia, to ja już nie dostrzegam szczegółów technicznych tylko masę kwiecia i kolorów.

Ewo, jak się wie czego szukać, łatwo znaleźć

Z czasem i siłami u mnie ostatnio bardzo kiepsko, w dzień ogród i inne, wieczorem powidła, leczo i inne słoikowe. W nocy na forum już sił brak

Ewo, Calamagrostis brachytricha

W cieniu - zacieniona 21:27, 03 paź 2013

Do góry
pod drzewami...zagęszcza się
W cieniu - zacieniona 21:25, 03 paź 2013

Do góry
czupurki
Ogród z tatarakiem w tle 21:17, 03 paź 2013

Do góry
katarzynkak napisał(a)

ta czarna kreska- to obwódka z bukszpanu

Nie po całości, zamknij bukszpan na rogu domu, wokół buka i napisałam, że oddal ją od krawędzi, będzie ładniej wyglądała, a nie na brzegu bo nie będzie miała się gdzie rozrastać.

Kondziowy Ogród :) 21:16, 03 paź 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Kondziu nie rumienisz się od tych wszystkich pochwał?
nie jestem dumny i mnie mobilizuje do pracy ja spędzam każda wolną chwilę w ogrodzie już jest zimno a cały czas robię w nim do zmroku ale to tylko dzięki wam hi hi hi
Miniary Megabasi :) 21:16, 03 paź 2013

Do góry
Witam serdecznie.
Pani Danusiu, zobligowała mnie Pani do pokazania mojego ogrodu, więc pokazuję Aczkolwiek za wiele nie ma do pokazania, a do oglądania jeszcze mniej. Jak wiele tu osób, i mnie ograniczają finanse, choć ogrodowe szaleństwo wessało mnie na tyle, że nie jestem w stanie spokojnie przejść obok jakiegokolwiek miejsca, w którym sprzedawane są rośliny, nie mówiąc już o walce ze sobą, żeby czegoś nie kupić Niestety wiedza i umiejętności nie idą w parze z chęciami, więc i efekty marne. Mam cichą nadzieję na owocne podpowiedzi, dzięki którym nasz miniogródek będzie kiedyś naprawdę piękny.
A więc, zaczynam
(i proszę się nie śmiać, bo ja po pobieżnej lekturze paru wątków sama już dojrzałam sporo swoich błędów i śmiałam się przez łzy sama z siebie
Przedogródek na samym początku i pierwsze próby wymyślenia czegoś:

Sznurki miały powstrzymać psa od wskakiwania do środka
Koncepcja nr 2 (iglak na środku nie przeżył zimy :

Próba nr 3 z sierpnia ubiegłego roku:

Kolorowy ogród na piasku 21:15, 03 paź 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Pięknie wygląda Twój ogród w odsłonie jesiennej kompozycje mnie urzekają białe zawilce muszę kupić, bo mam delikatnie różowe
Serdecznie pozdrawiam

Kasiu, białe zawilce szalenie podobają mi się, mam je drugi sezon, teraz dokupiłam jeszcze sadzonek białych, bo te jasne różowe mam od dawno i mocno rozrosły się.
Gdybyś kupowała to dla porównania pokazuję dwie odmiany, popularne w sprzedaży.
Pierwsza to Honorie Jorbet, druga Whirlwind

-

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:14, 03 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, tę właśnie cynię Liliput mam teraz w swoim ogrodzie. Ten Liliput ma od 40 do 50 cm i to się zgadza, bo u mnie właśnie taka jest. Ja szukam mniejszej, bo jest na pewno. Ten Liliput wcale więc takim liliputem nie jest. Jest mniejsza od cynii wytwornej i bardzo ładna, ale to jeszcze nie ta.
To jest Liliput

Bożenko to ja miałam o połowe nisze i kwiatki były pełne szkoda że zmarzły nie pozbierałam nasion.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:12, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
kochane jesteście
zobaczcie 500 cebul niby brzmi nieźle, a tu takie dwa niepozorne wiaderka szafirków, które dzisiaj wylądowały w ziemi

No niby niepozorne...ale bedzie się działo wiosną...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:10, 03 paź 2013

Do góry
Aniu, tę właśnie cynię Liliput mam teraz w swoim ogrodzie. Ten Liliput ma od 40 do 50 cm i to się zgadza, bo u mnie właśnie taka jest. Ja szukam mniejszej, bo jest na pewno. Ten Liliput wcale więc takim liliputem nie jest. Jest mniejsza od cynii wytwornej i bardzo ładna, ale to jeszcze nie ta.
To jest Liliput
Ogród u stóp klasztoru 21:08, 03 paź 2013

Do góry
Witaj Alinko Małopolanko po raz pierwszy, cudowny masz ogród, podziwiam całokształt, ogród pięknie się
wkomponowuje w krajobraz, mogłabym wklejać każdą fotkę z Twojego ogrodu i pisać bez końca, że mi się podoba, bo tak jest, gratuluję ogrodu, jesień do ciebie zawitała, dziękuję Ci za te foty, to radość dla moich oczu, pozdrawiam cieplutko

Słoneczka na przywitanie

Pszczelarnia 21:06, 03 paź 2013

Do góry
W tym roku po raz pierwszy obrodziły drzewa "sadzone moją ręką":

Przy okazji zauważyłam, że tych wśród tych sadzonych przeze mnie mam dużo śliw i jabłoni, są i wiśnie ale tylko jedna grusza.

Jabłonie się pochorowały ale i one wydały owoc:

W kamiennym kręgu od początku 21:01, 03 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
masz rację dobrze, że mamy moc kolorowych fotek, starczy na długą jesień i zimę
pozdrawiam

..myślę, że w nas jest tyle optymizmu, że nie straszne nam jesienne przymrozki...nie takie rzeczy się przerabiało...najważniejsze, by zdrowym być i więcej nic....

Trzeba zacząć wszystko od początku 20:58, 03 paź 2013

Do góry
Mój przedogródek wygląda teraz tak
Wiem,że po prawej i lewej stronie tam gdzie kora muszę dosadzić roślin,bo jakoś wyszło łyso i smutno,co Wy na to?
W kamiennym kręgu od początku 20:58, 03 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Ani, dzisiaj wszystko tak jak u Ciebie....rano zmrożone w po południu brunatne...ale co tam taka kolej rzeczy...nie ma co rozpaczać przecież tak jest co roku..pozostaje podziwianie kolorowych fotek

masz rację dobrze, że mamy moc kolorowych fotek, starczy na długą jesień i zimę
pozdrawiam
Ogród z łezką 20:56, 03 paź 2013

Do góry
Pokażę Wam jeszcze sadzonki od P.Smala i lecę do Was

W kamiennym kręgu od początku 20:56, 03 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Fotki śliczne, dobrej nocy Aniu

Agnieszko, dobrze, że ich trochę mam, będzie na pocieszenie po przejściu przymrozków...a dzisiaj zapowiadali ciepło na przyszły tydzień
to wczorajsze zdjęcia

W kamiennym kręgu od początku 20:52, 03 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Wpadałam dziś kilka razy do ciebie i podziwiałam ogród, korzystałam z porad ale ostatnie odsłony super te wejścia do magicznego ogrodu...

Ani, dzisiaj wszystko tak jak u Ciebie....rano zmrożone w po południu brunatne...ale co tam taka kolej rzeczy...nie ma co rozpaczać przecież tak jest co roku..pozostaje podziwianie kolorowych fotek

W cieniu - zacieniona 20:51, 03 paź 2013

Do góry
...ścieżki
W cieniu - zacieniona 20:47, 03 paź 2013

Do góry
Rozchodniki...bardzo wolno się rozwijają...chyba za zimno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies