Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Krys 09:37, 24 sty 2014

Nikita super aranżacje ,wszystkie ładne a może dla rabaty 1 cos na pniu,jaki cis jak ma Sylwia i dopiero dołem żurawki,trawy
ana_art 12:33, 24 sty 2014

Nikita to tylko z jedną damą mi się kojarzy , nie chciałabym jej stanąć na drodze...
kiedyś też bardzo dużo kilometrażu robiłam... na szczęście teraz jestem lokalnym taksówkarzem
Jeszcze niedawno tez boczylam się na szmaragdy bo niby pase, ale teraz doceniam ich kolor i bardzo je lubię bo dają ładne tło.
Jeśli mogę wziąść udział w głosowaniu to głosuje za propozycją nr 4,
Tusiala 12:43, 24 sty 2014

Będziesz miała piękne tło szmaragdowe, gdy dosadzisz z przodu rośliny
Mnie również najbardziej przypadła do gustu propozycja nr 4
kaisog1 12:44, 24 sty 2014

Nikita, przepraszam, że sie wtrące ale mam "ale"
Nie wiem jak wyglada okolica "jajka" ale nie wiem czy jest sens zostawiania rabaty w takim wydaniu. Ja bym ja albo zlikwidowała albo zrobiła jakąś kontynuację ale nie wiem czy jest gdzie....

Jeżeli miało by to jajko zostać to proponowałabym cos na pniu..... kulę na pniu z cisa/tui, trzmieliny, w zależności co na dole...

Co do "deski do prasowania" to faktycznie niewiele miejsca ale ważne jest jak to wygląda na tle domu. Nie masz jakiegoś zdjęcia gdzie masz objęta ta rabatkę i okolicę?

Wiem, że zamieściłaś plan ale ja tam się w ogóle nie moge zorientować w odległościach..... na planie "deska" wygląda na większą....
Jagodaa 13:05, 24 sty 2014

Witaj Nikita Jestem u Ciebie pierwszy raz i od razu trafiłam na głosowanie.

Żywopłot szmaragdowy masz piękny i na pewno stworzysz tam wyjątkowa rabatę, bez obaw

Patrząc na sam plan, jestem tego zdania co Gosia. Jakoś ta rabatka owalna mi nie pasuje, ale to może kwestia braku szerszego ujęcia. Jeśli miałaby zostać, to na tle perukowca ładnie wyglądałaby trzmielina na pniu i lawenda, ale to też oczywiście kwestia otoczenia i warunków.

Będę zaglądac do Ciebie i podglądać decyzje Pozdrawiam
Urszulla 19:50, 24 sty 2014

Podaj jeszcze nasłonecznienie rabat, bo to jest najważniejsze przy wyborze roślin
Sebek 20:25, 24 sty 2014

Zobaczyłem boa....po moich przygodach z wężami ( choć dość zabawnymi) ciśnienie momentalnie mi wzrosło Błagam wrzucaj tylko zdjęcia flory, faunę możesz pomijać
Podoba mi się piąta propozycja urządzenia rabaty - tylko ograniczyłbym się do jednego gatunku - albo kostrzewy albo żurawki - a kulki powinny być różnej wielkości
Bogdzia 20:43, 24 sty 2014

Mam wątpliwości czy te hakonechloa będą ci dobrze rosnąc , u mnie jak na razie są tylko do zimy a po zimie już ich nie ma,Moze zamiast nich coś innego np cyprysik groszkowy żółty ?Kostrzewa sina też szybko traci dobry wygląd , lepiej coś co dłużej będzie w dobrej formie.
Nikita 21:31, 24 sty 2014

kaba303 – Witam Grażka – dzięki za wizytę i udział w rankingu – głos został zapisany. Propozycja B dla rabatki 2 też wydaje mi się troszkę smutna. Rozważę twoją propozycję, bo Pustynniki bardzo mi się podobają.
A projekty robię w programie Paint – wytnij, wklej i gotowe.
Graszka już u kogoś na forum natchnęłam się na ciebie, ale nie masz swojego wątku i nie mogłam Cię odwiedzić. Zapraszam, więc do mojego szmaragdowego – wpadaj kiedy chcesz, będzie mi miło.

Krys - Krysiu przy rabatce nr1 (w lewym górnym rogu troszkę widać) rośnie 2,5 metrowy perukowiec, więc może masz rację, żeby posadzić coś pośredniego – twój głos zapisuję. Dzięki

ana_art – Witam Ana w moim szmaragdowym. Przeglądając Wasze ogrody dochodzę do wniosku, że jednak te tuje to była dobra decyzja. Przez 4 lata wyhodowałam sobie piękne zielone tło, a teraz mogę poszaleć do woli z rabatkami i kolorem.
Dzięki za głosowanie – głos zapisany. Biegnę oglądać twój ogródek.

Tusiala – bardzo dziękuję za odwiedziny i udział w głosowaniu. Jak na razie propozycja 4 jest bezkonkurencyjna. Pozdrawiam cieplutko.
Nikita 21:35, 24 sty 2014

kaisog1 napisał(a)
Nikita, przepraszam, że sie wtrące ale mam "ale"
Nie wiem jak wyglada okolica "jajka" ale nie wiem czy jest sens zostawiania rabaty w takim wydaniu. Ja bym ja albo zlikwidowała albo zrobiła jakąś kontynuację ale nie wiem czy jest gdzie....

Jeżeli miało by to jajko zostać to proponowałabym cos na pniu..... kulę na pniu z cisa/tui, trzmieliny, w zależności co na dole...

Co do "deski do prasowania" to faktycznie niewiele miejsca ale ważne jest jak to wygląda na tle domu. Nie masz jakiegoś zdjęcia gdzie masz objęta ta rabatkę i okolicę?

Wiem, że zamieściłaś plan ale ja tam się w ogóle nie moge zorientować w odległościach..... na planie "deska" wygląda na większą....

Dzięki Gosiu za wizytę i cenne rady – dla rozjaśnienia „wizja lokalna” całej działki

Rabatka nr 1„jajko” znajduje się w tzw. przewężeniu i oddziela część reprezentacyjną od tej bardziej gospodarczej. Oczywiście jej kształt podlega negocjacji – jest „jajo” w nawiązaniu do koła z kostki brukowej znajdującego się obok. Ale przecież wszystko da się zmienić.

Jeśli chodzi o „deskę” to zdjęcia brak; sam domek jest raczej z tych „ładnych inaczej”, więc to rabatka musi być reprezentacyjna i odwracać uwagę od brzydkiego domku.