Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:02, 03 paź 2013

Do góry
MuSzka, ale cuda wkleiłaś Szczególnie to do mnie przemawia:

Tylko jak ja bym miała coś z tych cudnych pomysłów dopasować do mojej działeczki.. O:

Mój jesienny ogród 08:58, 03 paź 2013

Do góry
Robert, ja podobnie, jak Bogdzia, nie lubię podróży i dużych miast i tłoku. Kwiaty, zwierzęta i parki, bardzo ładne, mogę oglądac po kilka razy. U mnie już wszystko zmrożone, wczoraj wykopane to, co nie zimuje w ziemi.

To jest gniazdo Orła czarnego w Afryce Południowej. W gnieździe siedzi dumna mama a przed nią wysuwa, białą, puchatą, główkę pisklę. Zdjęcie z kamerki, która jest zamontowana nad gniazdem.
Pozdrawiam Halina
ogrodoweimpresjejolki 08:45, 03 paź 2013

Do góry
Aniu, energia przez ostatnie 2 dni faktycznie dopisała. Nadrobiłam sporo zaległości, ale zostało jeszcze, ze hoho. Zobaczymy jak dzisiaj będzie ...

Marzenko, Irenko i wszyscy zainteresowani - dzisiejsza karteczka

Haniu, grzybków tym razem nie wiele, ale zupa będzie i kilka suszonych też. Córka bardziej zadowolona, bo większość grzybków trafiała pod jej nożyk Cieszę sie z tego, bo to jej jedyne grzybobranie i spacer po lesie w tym sezonie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:31, 03 paź 2013

Do góry

Bożenko,możemy spróbować.Mnie kaliny nie udało się tak ukorzenić,ale może tobie wyjdzie.

Bożenko,nie czuję jeszcze tego blusa weselnego,chociaż zostały 2 tygodnie.Dzisiaj idę do drugiej przymiarki,a mężczyznie nie mają jeszcze nawet ani garniturów ani koszul,nic zupełnie.
Ogród w Wienheim 08:28, 03 paź 2013

Do góry
Wejście na rdestową polankę

Ogród w skali mikro :) 08:19, 03 paź 2013

Do góry
Obiecany przdogródek....

Mam nadzieję ,że się spodoba .... Buziaki , miłego dnia
Pasje ogrodnicze Magdy 08:15, 03 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Madziu, czy mogłabyś wrzucić więcej zdjęć tego stawu? Mojemu mężowi się marzy, ale ubolewa, że mamy za mały ogródek (4ary). Ale jest długi i wąski. Na Twoim przypadku chcę mu pokazać, że spokojnie się da Jeśli to nie kłopot, byłoby super

Wstyd mi wrzucać aktualne zdjęcia stawu, bo w tym roku strasznie go zaniedbałam. Od kwietnia nic tam nie ruszyłam, pałka zasłania większość roślin. Na szczęście od kilku lat mam tam równowagę biologiczną i nie ma żadnych problemów z glonami

Wklejam zdjęcie sprzed 6 lat, tam widać dokładnie zarysy stawu z resztą ogródka. Jego kształt (lata 60-te) nadal sprawia mi problem. Nie zmienialiśmy w większości przebiegu ścieżek, niestety. Są okropne, a główna prowadzi donikąd - tam był kiedyś kompost i szambo. Ale wciąż brakuje czasu na gruntowne przerobienie tego brzydactwa. Więc nie patrzę już na ogród z góry, tylko skupiam się na poszczególnych zakątkach Może w przyszłym sezonie zabierzemy się się za przebudowę ścieżek ...
Przynajmniej szybko zniknęła koszmarna rabatka z prawej strony.

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:13, 03 paź 2013

Do góry
a teraz widoki z wysokości...
to do przeróbki ale już na wiosnę ...
będzie co robić

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:10, 03 paź 2013

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:06, 03 paź 2013

Do góry
kilka fotek z bliska nowych nasadzeń...

Pasje ogrodnicze Magdy 07:55, 03 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
O i Zephirine Drouhin jest
Kury miałaś wspaniałe. Szkoda wielka. U nas chyba największym miłośnikiem drobiu jest recento, jego wątek: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2342-motyw-drobiu-i-drob-w-ogrodzie-angielskim

Witam serdecznie w moim ogródeczku!
Bardzo dziękuję za link. Nie miałam pojęcia,że kury w ogrodzie są takie popularne! Kiedy patrzę na te zdjęcia, serce ściska mi się z żalu po moim stadku.

Jeżeli chodzi o róże, to najlepszy czas na zakupy. U mnie jest chyba identyczny klimat, jak pod Warszawą. Przy normalnej zimie nic nie wymarza. A niespecjalnie je osłaniam - tylko mały kopczyk na korzenie. Constance Spry jest cudowna, ale jej rozmiary mogą sprawiać problemy, bo jest o zdecydowanie bardziej żywotna, niż późniejsze działa Austina. Rozpycha się wzdłuż i wszerz

Parę zdjęć z rabatki, która Ci się spodobała:
Najpierw widok z grudnia dwa lata temu.

A tak wyglądało to miejsce w lipcu:

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:36, 03 paź 2013

Do góry

Ostatni biały się znalazł

Moja bajka 01:09, 03 paź 2013

Do góry

Miskant Cię nie osłoni od sąsiadów, późno puszcza wiosną a zimą śnieg go przywali. pól roku go nie ma. Musisz pod płotem posadzić żywopłot iglasty.

Brakuje kolorów, posadź kuliste berberyski albo kolumnowe - koloru bordowego. Hortensje bukietowe też, pasują do traw.
Rabatę zrób spójną z resztą ogrodu, takie brzusio jak bezludna wyspa to za mało
Krążkowe chwastowisko 01:01, 03 paź 2013

Do góry
Nowy trawnik, gdy będzie idealny, niesamowicie odmieni ogród, zwłaszcza z przyciętymi kancikami.

Ta rabata u góry ma za duży brzuszek, bo jak włączysz drzewa, będzie dwie takie same rabatki, Tę co jest bez drzew zmniejsz, a tamtą z drzewami narysuj.

Szkielet czyli ramy ogrodu to żywopłoty, tło dla roślin niższych pięter, mogą być mieszane i jednorodne, poprzetykane pojedynczymi drzewami.

Tu masz gotowce, wzory jednorodnych zywopłotów i miesznacy, a więc masz ramy ogrodu, proszę

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 00:20, 03 paź 2013

Do góry
Zgadza się, o to mi chodziło dzięki raz jeszcze i w podzięce pięknie pachnąca róża

Nie wiem, jak dam radę rano wstać do pracy
Ogród na 300 metrach kwadratowych 00:10, 03 paź 2013

Do góry
EwaG napisał(a)
Dla wszystkich, którzy zostawili tu ślad (Joku, Debro, Marzeno, Agniecho - dzięki za ten trud skrobnięcia kilku słów) i dla wszystkich innych innych rozwiązanie zagadki.

Dzwonek karpacki ładnie komponuje się z wilczomleczem pstrym o żółtych kwiatkach
Ogród na 300 metrach kwadratowych 00:07, 03 paź 2013

Do góry
EwaG napisał(a)

Ewo czysta magia
pozdrawiam
Słoneczny ogród słonecznej safikey 00:05, 03 paź 2013

Do góry
Nareszcie w sobotę udało się dokończyć rabatę, posadziłam wszystkie kupione rośliny, niektóre przesadziłam, założyłam obrzeża i wszystko wysypałam korą

Robi się już coraż ładniej w ogrodzie

Coraz bardziej podoba mi się podoba na moich arach

Kondziowy Ogród :) 00:04, 03 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Co Ci powiem,to Ci powiem Ale zajefajnie to wszystko wygląda u Ciebie
Mam nadzieję,że też doczekam takich fajnych trzmielin na pniach-póki co moje są maleńkie .....
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:54, 02 paź 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)

o to to pierwsze dzięki za szybką odpowiedz :* muszę zapisać sobie, bo na razie na tą stronę dałam inne bordowe drzewko, ale ta pęchęrznica też mi się podoba i pójdzie do chciejstw na przyszły rok

Do usług

i dobranoc

fotki z lipca i sierpnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies