podobno zakupoholizm można zahibernować tak wyczytałam na O! ale nie było napisane jak więc dziś zamawiam róże bo to mam przemyslane
a tą kompozycję zabieram!, zabieram! to jest to byliny w donicy - kompozycja piękna - na zdjęciu tak wygląda a w realu? polecasz? bo już ją zapisuję to niebieskiej donicy
Mira - zabieraj donicę przywrotnik jak najbardziej, lawenda francuska po pierwszym przycięciu gorzej kwitnie, może zwykłą trzeba by lub wymienić na jednoroczne, w kolorze blue, ja sadzę w doniczki byliny jak potrzebuję je przetrzymać do jakiegoś czasu, zawsze wtedy są bardziej dopilnowane, niż w gruncie. Łączyłam lawendę też tak, lobelia z własnego siewu
inne byliny, szałwia muszkatołowa była ozdobna z liści, już w pierwszym roku trzeba było uciekać z nią do gruntu, to wysoka roślina, będę w tym roku eksperymentować z nią i werbeną w nowym, za nią szałwie jednoroczne
z bylin miałam w donicy wiszącej poziomkówkę
i truskawkę
Dzięki, już doczytałam, będę go musiała i tak przesadzić do nowego, tylko miejsce muszę obmyśleć i podporę, aby go już nie ruszać, niebieskich donic uzbierało mi się trochę
Mam dwie drzewiaste, podobnie jak Ty, ale wiadomo, że lepiej mieć trzy, będę je również przesadzać, choć tego nie lubią, czerwona miewa przyrosty obok, komuś podarowałam już i rośnie
Ewo, to zwykła poziomkówka indyjska, płoży się u mnie na skalniaku, łatwo pobierać sadzonki wiosną, okryłam ja na zimę, z donicy też wysadzam do gruntu
w donicy być może będzie rosło to samo
Już od dawna po cichu do Ciebie zaglądam, muszę w końcu oficjalnie. Ogród i rabaty piękne. Ciekawa jestem efektu w tym roku.
Widzę, że zajmujesz się decoupagem. Ja dopiero zaczynam. Na urodziny zażyczyłam sobie zestaw, i teraz nic innego nie robię tylko oglądam blogi i przeglądam sklepy z materiałami. Długo się tym zajmujesz? Ta postarzana skrzyneczka jest przepiękna, mi niestety daleko do takiej perfekcji.