Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 16:46, 19 lis 2013

Do góry
Elu wszystkiego najlepszego w Dniu Imienin.

Mój jesienny ogród 16:45, 19 lis 2013

Do góry
Witam , nareszcie naszykowałem 30 fot z Niagary, Najlepsze dopiero będą ale muszę pokazywać w miarę po kolei, bo później zrobi mi się bałagan. Będą najpierw wieczorowe a później nocna gra świateł, a na koniec niagarowskie Las Vegas Może jak bym przyjechał tydzień wcześniej, kolorów było by więcej ale i tak podobało mi się. Wstrzeliłem się w ostatnim momencie. W nocy był mróz i już poleciały ostatnie liście. Tu i tak było mniej, chociaż jechałem 100 km na południe , to powinno być odwrotnie. W Oakville, normalnie było jak w dżungli Na parkingu robiłem fotki gdyż czaiłemmsię na Blu Jey'a. Nie pisałem dużo, bo oczywiście bateria mi padła w drodze powrotnej a w domu walczyłem z fotkami, zostawiłem jedną to zobaczycie ile miałem sprzątania, na tych małych to i tak zobaczycie połowę pyłu. Wczoraj gdy wracałem sypał śnieg, w dzień było ciepło ale z wieczora się ochłodziło. Rano czarno, dziś nie pracuję Nie ma farby, dachówek i kasy, zrobię dzień gotowania i sprzątania. Muszę pokazać wam swoje super zakupy. Najbardziej podobają mi się rękawiczki do obsługi smart fonów. Już teraz nie muszę co chwila ściągać rękawiczek aby zobaczyć coś w telefonie.

Ogród w skali mikro :) 16:44, 19 lis 2013

Do góry
Elus wszystkiego najlepszego.Buziaczki i kwiatki imieninowe załączam.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:35, 19 lis 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dziewczyny, nie tylko o noclegi tu chodzi (zaglądam na bieżąco do wątku). Decyzja podjęta rodzinnie - nie jadę.

Pozdrawiam wszystkich dzisiejszym niebem

Fajne, fajne. Możnaby górą troszkę przyciąć, dla równowagi.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:35, 19 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście fajnie utulony ogród dopieszczony w każdym calu, a kanciki z pierwszej ligi moje muszę poprawić, może jutro po wizycie u lekarza, ale dzień taki krótki, że się nie ma jak rozpędzić
Dumasz nad rośliną, a nie chcesz coś zimozielonego, np cisy, a dołem dopiero coś innego, trawy i ciut bylin?
Tak, jak ty, mam mnóstwo sprzątania z igłami, ale jakoś daję radę póki co
Mam pytanie odnośnie werbeny, bo o niej też u ciebie doczytałam; swoje przechowujesz w garażu, a czy tam widno i jaka mniej więcej temperatura jest zimą?
I ścinasz górę rośliny do minimum?

patrzę jest wpis i pomyślałam na pewno Irenka

za pochwały dziękuję, dziękuję

a jeśli chodzi o werbenę to stała w garażu w małej doniczce i miała te kikuty ale brzydkie i jak pokazałam na O kazali mi je ściąć i dobrze bo ona ma tak jak szałwia i od korzeni wypuszcza nowe łodygi -ale lepiej zostaw tak z 15 cm podlewałam bardzo mało,stała w pobliżu okienka ale tam za jasno nie jest i mał, o się nią przejmowałam muszą wyznać bo wiedziałam że dostanę nasiona i będę mieć sporo - ale bliżej marca jak zaczęła wypuszczać od korzenia to się zainteresowałam bo nasiona wysiane w lutym wzeszły mi w kwietniu
w każdym razie miałam werbeny i z nasion i z tej sadzonki

a nie 21 marca miałam te z nasion takie a zdjęcia tej sadzonki nie znalazłam - jak miałas werbenę to podobno Ci się sama rozmnoży - tez czekam pierwszy raz na własny plon

Rododendronowy ogród II. 16:21, 19 lis 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)

mój Timi super przegania koty,
ostatnio wrócił z całym czerwonym pyszczkiem ....

kot zwlókł się do altany, szukał schronienia na zimę,
tydzień czasu tam spał, już nie wraca...

teraz drzemie

Moje wnuczki mają yorka i on za kotami biega ale kocica go podrapała więc i o niego jest strach.Śliczny Twój piesio ale utrzymac czystośc takiego bielutkiego to troche pracy jest. Pozdrawiam Agatko.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 16:14, 19 lis 2013

Do góry
Dzisiaj męczyłam się przy projektowaniu rabaty wzdłuż domu - na rysunku powyżej to ta rabata po lewej stronie domu - dość długa, zaczyna się od tarasu, dalej leci pod wykuszem i zakręca pod okno kuchenne na przodzie domu. Narazie ta część kuchenna jest nieruszona (na zdjęciu to rabata nr 2). Proszę zerknijcie na rabatę nr 1, brakuje zadarnienia, ale ogólny koncept przedstawiłam. Długość tej zaprojektowanej stony południowej to około 12,5 m. Aha i jeszcze jedna sprawa - od północnego-wschodu wieją bardzo silne wiatry zimą - omiatają narożnik przy kuchni - czy cisy to wytrzymają?
Rododendronowy ogród II. 16:10, 19 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
A może jakbyś przygarnęła jednego kota, to pogoniłby resztę rywali???

U mnie też sie pojawił znów nowy... i mam psa.... i co z tego?? Jak on nie gania kotów?? No chyba, ze uciekają, ale jak siedzą spokojnie to nawet nie zareaguje...

Jakoś nie wydaje mi się by to była prawda bo już dawno by któryś inne przegonił .Zobacz jak mi lilie powykopywały

Nornice grasują a żaden sie nimi nie zajmie.
Moje poletko 15:39, 19 lis 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Zaliczyłam dzisiaj kontrolną wizytę u neurologa. Spojrzał na mnie i się uśmiechnął Wyglądało ,że szczerze!

Skomentował: Widzę ,że już dużo lepiej! Uff. Skoro tak mówi to chyba tak jest. I tego się należy trzymać

A ja dzisiaj zabrałam się za przywracanie do życia zegara z lat 60. Był u moich rodziców. Później o nim

zapomniano i stał gdzieś wciubiony w kąt w piwnicy. EHHH ci młodzi!!....

Wczoraj go odnalazłam

Żałuję, że fotki nie zrobiłam, zanim zaczęłam go czyścić . Teraz jestem w trakcie.

Jeszcze dużo pracy , podklejania , uzupełniania. Ale mam zamiar go wymuskać!

I będzie stał na poczytnym miejscu.

Ładnie zegar wypucowałaś ja mam podobny,jakbyś kluczyk chciała dorobić mogę ci dać namiary ,niedrogo..
tez dorabiałam mój nawet bije godz.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:31, 19 lis 2013

Do góry
U mnie wszystko w porządku, pozdrawiam.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:29, 19 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
dobra, ostatnie carexy i spadam...będę wieczorem

Magda, kiedyś rozmawiałyśmy o kulach. Teraz widziałam w sklepie i te Twoje (powyżej), strasznie mi się podoba ich faktura. I nawet jak nie wiem, dokąd to i tak je nabędę. One są świetnie naturalne. Kolor wyjątkowy.

Dlaczego Twój ogród "niby nowoczesny"?

Widzę sporo osób, które już na rok przyszły planują rozdawnictwo roślin. Ja też jestem wśród rozdających.
W cieniu - zacieniona 15:10, 19 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Azalie dośc łatwo ukorzeniają sie nawet odciete sadzonki ale rh tylko raz mi się udało ale przez odkłady to owszem i jak piszesz dwa lata trzeba czekac a nawet i dłużej czasem.Miłego dnia jutro.
...cierpliwie czekałam 2 lata....wcześniej tylko rok i niestety nie udało się...korzonki muszą się dobrze wykształcić.
Ranczo Edy 15:06, 19 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich i strasznie się cieszę że zaglądacie trochę wyszło że zareklamowałam się u Natki super że zobaczyliście te cuda bankowe Irenko szkoda że nie wiesz co z Debruśią już trochę mi jej brak może zrobiła sobie przerwę pozdrawiam was kochani serdecznie A to bonzaj które pierwsze wpadło mi w oko
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:20, 19 lis 2013

Do góry
nudy nudy a tu bęc -dzisiejsze fotki dla odwiedzających

dla lubiących hortensje

dla miłośników iglaków (podobno nudnych)

cdn.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:04, 19 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, zalecam ostrożne konsumpcyjne obchodzenie się z problemem energii elektrycznej. . Bo jak nam zabraknie tej energii, to Twoja wina. Lampek znaczy się.
PS Na tego posta lepiej nie odpowiadaj.
.

A odpowiem Lubię dyskusje..... oczywiście na poziomie i bez agresji
Mój jeden łańcuch o długości 9,6m pobiera tylko 12W..więc nawet 120m łańcucha to tak jakbym zapaliła 2 tradycyjne żarówki po 60W. Z okazji świąt nie wytwarzam góry żarcia.. którego nie ma kto zjeść.. jest tyle aby nic się nie zmarnowało, czyli bardziej odświętna niedziela.. ... Dla porównania piekarnik średnio zużywa 2000W za godzinę.... czyli taki mój łańcuch za jedno ciasto może palić się 166 godzin..
Ale to takie dywagacje... jeden woli lampki na święta, drugi woli ciasta w rodzajach 10-ciu. Nie dajmy sie ogłupieć
Wiem, że pisałaś bez pretensji, tylko tak gwoli uzmysłowienia problemu.... oszczędzajmy prąd.. nie tylko na lampkach ale i na co dzień.. Szybciej ugotujemy z pokrywką... woda wrze w temperaturze 100 stopni.. wiec podkręcania ognia nic nie przyspieszy... gotujmy wodę tyle ile potrzeba, wymieńmy w domu żarówki na energooszczędne typu LED... itd, itp.. wymieńmy samochód na rower.. Notebook, telewizor nawet LED to też ok. 100W na godzinę....

Ciasta sobie odmówię.. ale tego nie Kwestia priorytetów...

Nasz przydomowy ogródek 13:24, 19 lis 2013

Do góry
Pogodę ma cudną od soboty. Dzisiaj się troszkę zmienia i zaczyna powiewać wiaterek. Ogród się jeszcze trzyma przed zimą całkiem całkiem. Fotki z dzisiaj.

A tu efekty wczesnego przycięcia bukszpanu po jego przesadzeniu. Na połowie listki zaschnięte. Nie wiem co tera czynić. Czy ich ściąć całkowicie i może wypuści od gałęzi?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:48, 19 lis 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Pięknieje Wasz ogród!
Irenko, funkia posadzona! Okryć ją na zimę?

Agnieszko
Zapraszam do oglądania w sezonie 2014, bo zimą, jak byłaś, to nijako było, ja też mam rewizytę u ciebie
hosty nie okrywaj, górę ścinasz, lekko nasyp ziemi i koniec, wiosną pięknie wzejdzie i od razu będzie duża, masz sporą sadzonkę
dla przypomnienia, mniej więcej takiej wielkości powinna być na początku sezonu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:43, 19 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Irenko, pamiętałaś o nazwie tulipków?
Miłego dnia

Tess, sprawdziłam to Elegant Lady, trafiłaś

kolor tamaryszka z berberysem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:42, 19 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rozplenice pod sosną zachwycaja. Podob mi się bardzo kompozycja pomarańczowych żurawek z brązową trawką, będę kopiować

No ja cię nie mogę, że też jakąś inspirację u mnie znalazłaś, aż szukałam gdzie to, a to pod domkiem są te brązowe carexy i żurawki wsadziłam tam też konwalniki, ale jakoś mizernie się u mnie rozrastają..
od ciebie mam 2 rzeczy do skopiowania, kiścienie i laurowiśnie gajo, chcę je połączyć razem, tylko myślę nad miejscem
a póki co, wracam na miejsce kontuzji, muszę tu dokończyć, strasznie wolno mi idzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:37, 19 lis 2013

Do góry
mira napisał(a)

Irenko te fotki rewelacyjne - trawki w takiej ilości robią klimacik - te sosny Ci ich nie zasypią? u mnie strasznie sosny sypią igliwiem

Mira, sypią strasznie, zbieram na okrągło, ale już przed zimą nie, to dodatkowe okrycie, a potem takimi małymi grabkami raz dwa wyczeszę
chociaż stwierdzam, jak Bogdzia, że igły trudniej grabić
pozdrawiam
a tu posadzone cisy, za mało ich, 7 mus kupić i potem dalej będę wymyślać, może jakieś 2 stożki cisowe i kule na pniu? tam posadziłąm 3 piwonie drzewiaste od Mariusza, ale potrwa zanim urosną

o tu śa, takie małe! a dalej trawy i firletki, które mi chyba cały ogród zarosną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies