Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 14:59, 01 paź 2013

Do góry
ja właśnie przygotowałam sobie jesienną -zimową donicę z wrzosami, golterią(która spokojnie poradzi sobie zimowa porą(chociaż donicę lepiej obłożyć w środku styropianem ),kiścień curly red który dodaje kolor, stewardię (ale to tak na chwilkę zanim zgubi liście) i paprykę ozdobą...ach i jeszcze chryzantemy...też na chwilkę, później wymyślę zamienniki(pewnie jakieś iglaki bądź bluszcz)
ogrodoweimpresjejolki 14:55, 01 paź 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Jesienne słońce mocno grzeje od kilku dni, w cieniu jednak bardzo zimno, wieje północny wiatr, ale mogę wygrzewać się w słońcu w zacisznym miejscu na tarasie, łapię ostatnie promienie i odwiedzam Cię codziennie
W tym roku zasadzę jedynie wrzosy do skrzynek balkonowych

Iwo, jakże się cieszę z Twoich radości Wrzosy - cudna typowo jesienna ozdoba.
Kiedyś miałam tak
ogrodoweimpresjejolki 14:48, 01 paź 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Jolu właśnie zatęskniłam za Twoimi kartecxkami z kalendarza, i sobie na nowe popatrzylam : ) Ja też byłam na grzybch, ale to frajda : )

A ja oglądam ozdoby jesienne i szukam inspiracji na zastosowanie moich suszek

Mój jesienny ogród 14:47, 01 paź 2013

Do góry

Uwielbiam tych małych złodziei. Początkowo myślałam, że to burunduk i nie dużo sie pomyliłam, bo to bliski krewniak. Sama mam szynszyla, który też wszędzie chowa swoje smakołyki. Pozdrawiam i rozglądam się po ogrodzie
W cieniu - zacieniona 14:40, 01 paź 2013

Do góry
jesienny acant...ciągle kwitnie
ogrodoweimpresjejolki 14:38, 01 paź 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Widzę, że wróciłaś do kartek z kalendarza, ja do swojego już daaawno nie zaglądałam w poszukiwaniu obrazków. Jolu, jaki tam jest podpis dokładnie, widzę tylko że to rosa centifolia, czyli stulistna, ale co dalej?

Carnation petalled variety of Cabbage Rose

A to dzisiejsza Rosa Gallica L. Versicolor

Wiejski ogródek-plany 14:36, 01 paź 2013

Do góry
A takie rewolucje dzieją się w Łodzi. Zdjęcie jeszcze z etapu prac, teraz już wszystko zasypane korą i super wygląda (róg Piotrkowskiej i Zamennhofa jeśli dobrze pamiętam)
ogrodoweimpresjejolki 14:31, 01 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie zawsze ciekawie.Lampa bardzo pięknie ozdobiona. Miłego i zdrowego tygodnia życzę.

Bogdziu, następne pomysły na wspólne zabawy z wnukami już kłębią się w głowie

Życzenia z okazji Dnia Chłopaka :) 14:26, 01 paź 2013

Do góry
Hi, to ja też dla naszych chłopaków upolowałam obiektywem...batmana? Nieee, to tylko gacek, który podobno szczęście przynosi, a więc szczęścia we wszystkich poczynaniach Wam życzę.

ogrodoweimpresjejolki 14:20, 01 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Jolu podziwiam twoje zabawy z wnukami na pewno pozostaną w ich pamięci na długo jesteś kopalnią wspaniałych pomysłów

pozdrawiam i ślę słoneczka

Aniu, wizyty wnuków u nas to święto Staram się zawsze być być na nie przygotowana nie tylko ze smakołykami ale i tematami zabaw W dobie ogromnej ilości wspaniałych gotowych zabawek (lego i inne) atrakcją jest zrobienie czegoś samodzielnie od początku do końca. A ponadto sprawne rączki 6-latkom przydadzą się w szkole

Najpierw trzeba było narysować na kartce ślimaka, potem go wyciąć i ozdobić

W cieniu - zacieniona 14:20, 01 paź 2013

Do góry

jesiennie.... jesienne niebo...jesienne kwiaty...
Mój jesienny ogród 14:11, 01 paź 2013

Do góry

Bogdziu
, Toronto wyglądało bajkowo, na zdjęciach tego niestety nie widać. Dzisiaj krótko nie miałem czasu, pokaże innego futrzaka, gąski na wodzie i kormorany na kamieniach, wyglądają jak posągi. Trzmielin jest tu bardzo dużo mi się one też bardzo podobają. Nazbieram sobie tu różnych nasionek głównie klonów i wyślę koledze który ma szkółkę, niech on się tym zaopiekuje a ja może kiedyś przyjadę na gotowe . Miałem dziś pokazać miasto ale wolałem zwierzaczki i jeszcze koliberka dołożyłem.. Pozdrówka.

Mój jesienny ogród 14:06, 01 paź 2013

Do góry
Haniu, trochę lenistwa nie zaszkodzi, czasami trzeba zrobić sobie odpoczynek a przy okazji wykonać jakieś drobne robótki porządkowe. Jest tu tyle rzeczy do zobaczenia że nie usiedział bym w domu, tak jak mówisz zima mnie przytrzyma ale puki ciepło będę jeździł po okolicy i focił. Ja wracałem w niedzielę z wycieczki i kupiłem sobie ptasie mleczko, pojechałem do parku i zjadłem sobie w międzyczasie gadając na skypie, też się poleniłem trochę

Mój jesienny ogród 13:59, 01 paź 2013

Do góry

Witam wszystkich
Gabrysiu, klimat nieco podobny do naszego ale zwierzęta całkiem inne, z drzewami nie ma takiej różnicy ale jest podobnie. Jest sporo drzew takich jak u nas ale tu osiągają jakieś monstrualne rozmiary. Brzozy są ale całkiem inne, dęby są ale całkiem inne, jedynie zwykłe klony są takie same, topole, ochy i sumaki. Nigdy nie przypuszczałem że będę jechał rowerem i zobaczę niedźwiedzia. Niedźwiedź nie jest groźny ale nie można mieć przy sobie jedzenia, ani nawet jednego cukierka, wyczuje go z 2 km i nie wolno go drażnić i to wszystko. Tu nikt nie panikuje, że niedźwiedź chodzi na obrzeżach miasta. Tu prawie nikt nie chodzi piechotą. Ptaki też są inne, jedynie szpaki i wróble takie same. Chociaż jestem na wysokości Rzymu to nie jest tu tak gorąco jak tam, dlatego że góry zatrzymują ciepło a zimno z północy chłodzi, ale jest cieplej niż w Polsce i noce są b. ciepłe. Teraz jest w dzień 25 a nocą 12-16. Za to jest duża wilgoć, która daje się we znaki, głównie zimą.
Dzisiaj pokażę Chipmunka, na pewno się w nim zakochacie, jest super. Na pierwszych czterech fotach jest w moim cieniu i wykopuje żołędzia i na czwartym ucieka z nim w poliku.
Halino, poznałem kannę, a tawułka pięknie kwitnie. Ciekawe czy moje się rozrosły. Miałem w tamtym roku dużo wymian i nic nie wiem co się z nimi dzieje. To fakt że o przyrodę się tu dba, ja też nie widziałem połamanych drzewek, anie rabatek z tarmoszonych czy o szabrowanych. Śmieci się spotyka ale od czasu do czasu, jest tu duże zbiorowisko ludzi, z różnych krajów i naszych ziomków również. Co do Twoich wpisów, to nie były odstraszające a raczej ciekawe, wiadomo że życie nie jest różowe i tak jak w ogrodzie gdzie się spotykamy, też rozmawiamy nie tylko o roślinach. Ja teraz nie mam ogródka i też trochę zboczyłem z kursu. Pozdrawiam Cię również i życzę żebyś się tam czuła komfortowo.

Kubusiowo II 13:40, 01 paź 2013

Do góry

i nasz ulubiony Pan DYnia

Kubusiowo II 13:39, 01 paź 2013

Do góry

Hosta, która jest na zdjęciu to prezent od Danusi i czeka na wyjazd do Kubusiowa
Kubusiowo II 13:36, 01 paź 2013

Do góry
A ogrodowo to jedynie balkon mogę wstawić Takie mam "kompozycje" balkonowe

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:33, 01 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, zauważyłam u Ciebie tę piękną żurawkę, jaka to odmiana bo mam ją u siebie jako NN.
Tak kolorowo i tyle kwiatów masz w ogrodzie, u mnie mróz -2 w poniedziałek zmroził wszystkie pięknie kwitnące dalie, żal na nie patrzeć.
pozdrawiam serdecznie
Moje zmagania ogrodowe 13:29, 01 paź 2013

Do góry
Jak zwykle w biegu, zostawiam widoki z okna, które po wczorajszej i dzisiejszej nocy miałam. Sezon na przymrozki uważam za otwarty. Niestety.

Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 13:27, 01 paź 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Jolu ,piękne grzybobranie.U nas mimo ciągłych deszczów nie ma grzybów,byłam raz i przywiozłam niecałe jedno małe wiaderko.

Małgosiu, noce coraz chłodniejsze to i u nas grzybków nie będzie
Jutro M. z córką planują ostatni wypad. A ja będę czekać i zobowiązuje się wszystkie przywiezione przerobić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies