Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

dominika_rew 11:25, 24 gru 2013

Serdeczne życzenia wszystkiego, czego sobie wymarzysz na te Święta, a także na cały nadchodzący rok. Zdrowia, błogosławieństwa Bożego oraz wszelkiej pomyślności
paniprzyroda 11:43, 24 gru 2013

Życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spełniania marzeń, szczególnie tych ogrodowych.
Zabiegana jestem okrutnie, Wigilia u mnie, nadrobię w wolnym czasie i z odwiedzinami w wątkach, i z fotkami.
Milka 13:07, 24 gru 2013

Mariola, cudnie dekorujesz, a w takim otoczeniu, to święta będą na 100% cudowne
Margarete 23:32, 24 gru 2013

Mariolko, wiem że masz wigilijnych gości, u mnie juz po - wszyscy właśnie odjechali, więc w ramach relaxu w tej gonitwie ostatnich dni jest czas dla mnie i dla forum.

Składam ci najserdeczniejsze zyczenia świateczne, magicznego czasu spędzonego wspólmnie z rodzina, przy choince, pośród prezentów od serca ofiarowanych, przy smakołykach świątecznych, w pogodnym nastroju.
Buziaki !

Wracam do sprzątania po gosciach..........
paniprzyroda 02:13, 25 gru 2013

Dzidko, Bogdziu, Aganiu, dominiko_rew, Irenko, Małgosiu - dziekuję za wizyty, życzenia.
Goście pojechali, posprzątane, cisza i spokój - czas dla mnie. Troszkę pobuszowałam u Was, wszędzie świątecznie, smakowicie i nastrojowo. Może coś jeszcze wkleję...

Girlanda na poręczy tarasu, gałązki świerku i sosny z odzysku

Taras cd

paniprzyroda 02:49, 25 gru 2013

I inne fotki:

Z kroplą czerwieni

Mala_Mi 10:06, 25 gru 2013

Mariola, masz to wyczucie smaku i klimatu... jak Pszczółka.. ona też ma to coś I beż żadnych printów, podglądania i kopiowania.. ... bez szukania inspiracji.... takie Twoje..
Aniołkami zachwycam sie nadal... są czaderskie... Twój pomysł, czy zaczerpnięty... ale jak zaczerpnięty to warto było

Odpocznij w święta, bo i tak zawsze są za krótkie......

Bogdzia 10:57, 25 gru 2013

Ania trafiła w sedno pisząc o Twoich zdolnościach. Miłego nastroju życzę na dwa pozostałe dni Świat.
Margarete 22:34, 25 gru 2013

Śliczności pokazujesz...........
paniprzyroda 00:08, 26 gru 2013

Aniu, Bogdziu, Małgosiu - lubię wszelkie manualne zajęcia, ich wykonywanie sprawia mi dużo przyjemności. Zaczynałam jak wiele z Was, robótki na drutach, szycie na maszynie, Danusia wspominała kiedyś o tym... Takie były czasy. Pierwsze karmniki dla ptaków i ozdoby do ogrodu robiłam z brzozy. Młotek i gwoździe oraz piła nie są mi obce. Internet pozwolił na poznawanie nowych technik rękodzieła bez specjalnych kursów. Praca zawodowa też czasami zmusza do aktywności twórczej. To tak odnośnie aniołów, pomysł z gazety Piękno i Pasje, Kasia pierwsza pokazywała je u Bogdzi. Wianki, serducha, anioły, stroiki itp. robię wykorzystując naturalne materiały, pasmanterię, koraliki, masę solną, gips itp. ale to wszystko w zależności od potrzeb. Np. muchomory przy niebieskiej donicy uszyłam z filcu i lnu ze dwa lata temu. Jak co roku zrobię coś nowego to jest baza, którą można wykorzystać w wielu nowych konfiguracjach. No i ważne jest, aby mi "grało", z modą czy bez niej. Trochę taka niespokojna dusza ze mnie, muszę próbować czegoś nowego... i jak się udaje to jest fajnie.

Życzę wszystkim dalszego miłego świętowania.