Ta jest najpiękniejsza jak na mój gust i chyba wielka bedzie , cudna. No i czekam , czekam , zaglądam po kilka razy dziennie , jeszcze poczekam................................................................
Jeśli nie wybrałas jeszcze różaneczników zaznaczonych na planie to polecam Ann Lindsay . Wklejam dwa zdjęcia , jedno z poczatku kwitnienia , drugie z konca.
Andzia.. jesteś niemożliwa... a widzę, że nie tylko na hostach sie znasz... ja się poddałam przy hostach, liliach i liliowcach.... wiedza Twoja jest ogromna i nieoceniona.... idę szperać , czy to może być to... bo wrzucałam po jednej znalezionej fotce, a teraz szukam kwiatków i takich tam.. i znajduję kolejne jakie mam, a zapomniałam o nich... mój ogród do dekalogu Danusi nijak nie pasuje i chyba nie ma szans
Ale ma jedną zaletę... do obserwacji jest super
Wielkie dzięki
W podziękowaniu dzwonek..samosiewka nie wiadomo skąd.... nie wiadomo co , ale piękny
Aniu powrócę jeszcze do tej hosty z fotek, bo jakoś nie dawała mi spokoju Podałaś wcześniej że nabyłaś Eternal Flame, nie znam tej odmiany więc z ciekawości poszperałam troszkę w sieci i wychodzi na to że to ta.
Jest podobna do Revolution i to mnie zmyliło, a z tego co wyczytałam też ma skłonność do wypuszczania zielonych liści. Musisz je oddzielać, bo zdominują całą kępę i pozostanie ta silniejsza, czyli całkowicie zielona.
Tak więc przepraszam za wprowadzenie w błąd i popraw w zapiskach na odmianę Eternal Flame
Pierwsza fotka,od lewej strony całkowicie zielona to Hosta Undulata Erromena, środkowa z białym mażnieńciem to Undulata, a z prawej strony liść zielony z białym obrzeżeniem to Undulata Albomarginata .
Druga fotka, nie jestem pewna ale typuję dwie odmiany podobne do siebie : Grand Master i Christmas Tree.
Trzecia fotka to undulata .
Czwarta fotka to undulata Albomarginata.
Parę zdjęć mojego zimowego ogrodu.
Ciemno już się robi jak wracam z pracy, ale widok białego ogrodu tak mnie ucieszył, że chociaż parę telefonm zrobiłam.
Styczeń 2014
Pierwsza możliwe że Paradise Glory, a druga Tokudama Flavocircinalis, choć nie koniecznie... Sugerowałam się nazwami które wymieniłaś wcześniej i te by mi tutaj pasowały.
Aniu tej nie wiem, hosta jeszcze mała więc ciężko coś doradzić, ale typuje trzy odmiany które zresztą są bardzo podobne do siebie : Dream Queen, Dream Weaver, Thunderbold, a jak już wydorośleje to może rozpoznasz którąś z nich