Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 09:50, 04 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Masz dużo towarzystwa do przechowania

ten szereg mi się podoba

piękne chochoły
Ogród ogrodniczki 09:46, 04 gru 2013

Do góry
Basiu, najlepsze życzenia ....samych uśmiechniętych dni Tobie życzę
Mój 4 arowy azyl... 09:40, 04 gru 2013

Do góry
Basiu, zostawiam dla Ciebie cieplutkie życzenia.....przede wszystkim zdrowia i samych sukcesów ogrodowych
W Dolinie Muminków 09:37, 04 gru 2013

Do góry
Basiu, najlepsze życzenia ....przede wszystkim zdrówka i szczęśliwego rozwiązania....i oczywiście zdrowego maluszka

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:30, 04 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgosiu, pozdrawiam, kwiatek bez okazji:

Witam i pozdrawiam !
......też bez okazji.........
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:27, 04 gru 2013

Do góry
Nie wiem czy coś widać.. muszę pieńki naprostować, bo mi sie drzewka przechyliły, ale na tej rabacie o ja nic nie robiłam od 2 czy 3 lat..

Z bliska pień..

A tu karagana w nachyłkach, bardzo mi sie podoba.. chyba pod drugą też powtórzę taki układ.. no i muszę przyciać karaganie czuprynę Obcięłąm wiosną, ale za mało

Migdałek mnie denerwuje, ale jest póki jest, a jak padnie to bez żalu wywalę. )

Największy bałagan robi mi czereśnia sąsiada.. ale ładnie owocuje i jest pyszna... i nie moja.. na szczęście, wiec dylematu nie mam..smacznie czy ładnie.. Musi być bo sąsiada. A wszytkie owoce za siatką są moje... ale pyszne te czereśnie.... I zawsze bardzo dużo
Śniadanie przy komputerze było.. zmykam... i super że zaglądasz.. zawsze co dwie głowy to nie jedna. nawet jak spapram po swojemu..
I ten okropny płot... grrr ale musi coś być na psa...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:54, 04 gru 2013

Do góry
Iwonko, Halinko, Edytko, Robercie -mimo mojego milczenia zaglądacie, miło mi bardzo.
Za kwiatki podziękowania. Teraz u mnie ich brak. Ogródek śpi. Ja, jak w norze borsuk też prawie śpię.
Dla Was -moje senne marzenie.
Ogród do kwadratu 08:41, 04 gru 2013

Do góry
Mrozik

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:30, 04 gru 2013

Do góry
Wczoraj M kosił trawę tak urosła ze trzeba było ha ha i teraz jest ładna .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:28, 04 gru 2013

Do góry
Z tej rabaty dużo roślin do usunięcia ,bo latem rozmnażałam trawkę trzmielinę żurawkę żeby na wiosnę mieć czym dysponować .

Zostanie na tej rabacie tuja ,trzmielina i stożek z buksika , na łuku bukszpany po prawej str ,i po lewej wzdłuz tarasu tuje te wysokie i bukszpany Reszta do usunięcia . w prawy kąt na górze zdjęcia będzie wsadzona sosenka i zjmie dużo miejsca to zasłoni mi ten brzydki kąt.
ogrodoweimpresjejolki 08:10, 04 gru 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu pychota na ekranie. U nas ok 20 grudnia się zacznie ruch. Siedź w domciu bo zapowiadają na czwartek i piątek ogromne wiatry i spadek ciśnienia do 960. Pozdrawiam.

Ja muszę Zbyszku w tym roku się spieszyć, bo przed świętami czeka mnie jeszcze kuracja w szpitalu ...
A ten zapowiedziany spadek ciśnienia to mi się nie podoba, bo kawę będę musiała sobie robić chyba w wiaderku

Po tych kolorkach zostało już tylko wspomnienie ...

Pszczelarnia 08:10, 04 gru 2013

Do góry
Jakby się uparł, kulek więcej można wcisnąć (dwie czerwone plamki) dodałam

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:06, 04 gru 2013

Do góry
Dominiko a czy Ty planujesz jakieś zmiany?

Irenko będę ciąć więc może się tak nie rozbujają. Lawenda rzeczywiście dobrze u mnie rośnie Liatri i perowskiej jeszcze u siebie nie miałam.

Makkasiu oddam, oddam

Jagoda99 - witam nowego gościa

Makowo na Kociewiu 08:02, 04 gru 2013

Do góry
Fajną masz wnusię, wszystkie Agatki to wesołe gagatki zagłsowałam

Ta fota, jest mi bardzo bliska, prawie jak u mnie..................ach jak pięnie z brzózkami
Pszczelarnia 07:58, 04 gru 2013

Do góry

Wydzieliłabym nieco przestrzeń ze stołem.

1 - róg podkreśliłabym np. mocno różowymi żurawkami - np. Berry Smoothie - jest najlepsza (1) albo jakimiś turzycami, choćby brązowymi, obok kula z bukszpanu (6) Jedynka dowolna roślina.bylina, która się tu uda, oczywiście dolewana, w dołek dobrze podsypana, bo to ekstremalne warunki, woda z deszczu nie dociera pod okapem świerków, ale to front, samo wejście, więc piękno tego miejsca i zdrowe rośliny muszą ujmować.

2 - pasek żurawek żółtych lub host żółtych, nie olbrzymów ('Golden Tiara' lub 'August Moon’

5 - różaneczniki pod spodem 3 też różanecznik

11 - szeroki pasek bukszpanu formowanego jakby płotek na dole krótszy płotek

10 - w plecach ławki coś - hmm. może dereń Ivory Halo 2 szt? coś pachnącego? jaśminowiec 'Aurea' cięty w ekranik? albo cis/bukszpan np. innego koloru (żółty)

4 - miskant 'Variegatus', inna dowolna trawa wysoka - fontannowa

9 - żurawki albo trawki w odmiennym kolorze (pomarańcz, żółty, biały)

8 - ekranik do 1 metra niski cis lub bukszpan

za ekranem na dole znowu 4 różaneczniki (nr 5) w przesunięciu posadzone, między nimi miskant , a szósteczka to kule z bukszpanu (dwie, plus jedna na brzegu po lewej)

6 - kula bukszpanowa

7 - Carex Evergold, ale w nim możesz krokusów fioletowych i żółtych nasadzić mnóstwo.

To pozorna geometria. W zderzeniu z nierówno posadzonymi pniami drzew, stworzy ład i porządek. Naturalność kompozycji możesz uzyskać nieregularnym umiejscowieniem różnych roślin cebulowych, posadzonych "ot tak" jak ręką rzucił
Możesz nieco trawek co gdzieś w ogrodzie rosną też dodać. kępy narcyzów.

Raczej trawnika to już bym nie robiła, wysypać to ściółką, kompostem przesianym, A ten prostokąt ze stołem możesz czarnymi kamyczkami

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:47, 04 gru 2013

Do góry
Dziewczyny za posdrowienia dziękuję, buziaczki Wam zostawiam jak zawsze byle do wiosny czas szybko uciekał i do pieknych kwiatów

ogrodoweimpresjejolki 07:46, 04 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ciasteczka cudnie wygladają i aż sie ma ochotę rękę po nie wyciągnąc. Ja od przyszłego tygodnia zaczne przygotowania do świat , ten tydzien jeszcze na lenistwo.Pozdrawiam.

Bogdziu, ja spieszę się z niektórymi pracami, bo przed świętami czeka mnie jeszcze podreperowanie zdrowia ...

Śnieg zapowiedzieli, ale u mnie za oknem jeszcze go nie widać....
ogrodoweimpresjejolki 07:42, 04 gru 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Gdyby wszystkie życzenia spełniały się natychmiast, byłybyśmy najzdrowsze, i najszczęśliwsze
ale jutrzejszy dzień będzie tym z "powietrzem", zobaczysz
Dziś już tylko odpoczywaj i pogodnie myśl, by przez snem się wyciszyć.
Pochwaliłaś moje trawki związane... prawda, że ładnie wyszły sama aż się uśmiecham gdy na nie popatrzę. Wstawiłaś zdjęcie (nie wiem... borówki?), Byłaś w ogrodzie, czy to już z archiwum?
Ciasteczka kruche upiekłaś? Moje maślane nie wyszły, ale szukamy innego, sprawdzonego przepisu, nie będę eksperymentować.

Dobrze spałam i od rana już napompowana Borówka z archiwum, bo na działkę nie jeżdżę i chyba nie ma po co w tym sezonie. M. czasami zagląda.
Ciasto na ciasteczka jeszcze w lodówce - zaraz uruchomię piekarnik, wyciągnę foremeczki i napełnię dom zapachem Będą 3 rodzaje - cynamonowe, kokosowe i "zwykłe" Pewnie wybiorę gwiazdeczkowy wzór bo w zeszłym roku najbardziej się podobały

Ogród - Azyl Amatora 00:45, 04 gru 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ale urlop tylko pozazdrościć, a jaka teraz jest tam temperatura? nurkowałeś? dawaj jeszcze fotki pozdrawiam

Temreratura w dzień osiągała około 30 stopni, a w nocy nie spadała poniżej 24 stopni.
Niestety nie nurkowałem, bo cała ekipa była nienurkująca Żywego płetwonurka można było zobaczyć na wystawie sklepowej w Cancun
Ogród - Azyl Amatora 00:26, 04 gru 2013

Do góry
Wioski i miasteczka w głębi półwyspu Jukatan (bez turystów):

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies