Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:03, 12 lis 2013

Do góry
To ja Ci wkleję tą azalię która Ci sie podobała , moze Cię skuszę żebyś kupiła?????

Miłego dnia Irenko.
Kolorowe Rabaty Martek 09:55, 12 lis 2013

Do góry
A ten ode mnie

Ogród w Puszczykowie 09:12, 12 lis 2013

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Dla Marty wstawiam fotki budlei:
- aktualne

- kwitnącej w sierpniu

Sadziłam krzewy pod koniec maja. Kupiłam takie nieforemne ogiglaki, więc jeszcze dość mocno je przycięłam, żeby jakiś kształt im nadać, a one i tak się nieźle rozrosły.
Na moje oko mają ok 1,5m wysokości i tak samo na szerokość.

Maj God.... czyli moje eksmisję zaliczą... ścianę różana tam zrobię, jak w rabacie z gazetki, która widziałaś. Dobrze, że mi to wkleiłaś... Dzięki. Tylko muszę zasięgnąć języka, kiedy je wysadzać - teraz czy na wiosnę...
Kolorowe Rabaty Martek 09:01, 12 lis 2013

Do góry
To i ja antydepresanta wstawię. Pozdrawiam.
W kamiennym kręgu od początku 08:58, 12 lis 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Anula, te czerwone szałwie sama produkujesz czy kupujesz sadzonki czy one są jednoroczne. Podpowiedz jak najlepiej. muszę mieć takie w przyszłym roku. Pozdrawiam i życzę jeszcze długo ciepłej jesieni

Jolu, kupuję nasionka w ogrodniczym, wysiewam w marcu do skrzynek, potem pikuję na paletkę i wysadzm po przymrozkach....są jednorocznymi roślinkami...czasami same wysiewają się na rabatkę

Ogród w Puszczykowie 08:44, 12 lis 2013

Do góry
I jeszcze fotki rabaty od frontu gdzie posiałam gorczycę pod koniec października:

Pewnie już większa nie urośnie. Na wiosnę przekopię, albo przekręcę glebogryzarką i posieję jeszcze raz.
Znalazłam zdjęcie z facelią:

Te łany po prawej stronie i na samym tyle to facelia właśnie.
Ogród w Puszczykowie 08:40, 12 lis 2013

Do góry
Dla Marty wstawiam fotki budlei:
- aktualne

- kwitnącej w sierpniu

Sadziłam krzewy pod koniec maja. Kupiłam takie nieforemne ogiglaki, więc jeszcze dość mocno je przycięłam, żeby jakiś kształt im nadać, a one i tak się nieźle rozrosły.
Na moje oko mają ok 1,5m wysokości i tak samo na szerokość.
Ogród Leny. 07:33, 12 lis 2013

Do góry
Robaczku Witaj serdecznie
To bardzo miłe co piszesz i jak postrzegasz mój ogród

O wiązie marzyłam dokładnie w tym miejscu ,aczkolwiek zanim go tam posadziłam ,trzy razy zmieniałamu mu lokalizację
Eksmitowałam Migdałka ale myślę że było warto
Zaskoczyłaś mnie"obfitościa" bylin , bo aktualnie jest ich znacznie mniej niż w latach poprzednich.
Ale zdjęciami można czarować
Tarasowy charakter działki daje fajne możliwości ,ale ja nie wykorzystałam go jeszcze w pełni - plan w głowie mam tylko czasu mniej ...ale wiosną kto wie,może zrobię małą rewolucję
Zapraszam i pozdrawiam

Wspomnienia

Jesień

Ogród nad Rozlewiskiem 04:55, 12 lis 2013

Do góry
Kochani, wybaczcie.
Wstyd mi, że zapuściłam ten wątek.
Ale czasu brak. Odpowiem później.

Zamiast przeprosin

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:27, 12 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Coś takiego, ręka mi drży

Zygzak,,,, z czego by nie był... duża baaa wielka kula , lustro na końcu... powoduje, że ma sie wrażenie, że ta ścieżka leci dalekoooooo i ma ileś ścieżek w bok...

Jako inżynier podziwiam sprytne rozwiązania .. które są iluzją, ale dają "przestrzeń".... wypasione kulki , stożki.. super, ale najbardziej jednak podoba mi sie ta iluzja ... te zrobienie widza w balona. Gdybym nie widziała ile tam jest miejsca.. to patrząc na foto nigdy bym w to nie uwierzyła..

resztę poczytam i pooglądam jutro.... a w zasadzie już dziś... tylko później.. zapisuję.. do str 1846
Lawendowy kredens 00:22, 12 lis 2013

Do góry
Tak dzisiaj świeciło słonko

10 letni cis który pomału formuję w kulki/

zóta tuja,która po zimie zrobiła się brzytka,spróbuję coś z niej zrobić może jakieś bonsai/
Lawendowy kredens 00:13, 12 lis 2013

Do góry
Lawendowy kredens 00:09, 12 lis 2013

Do góry
Mój mąż tydzień urlopu spędził czytając ogrodowisko

oto jego dzieła

niepodobał mi się daszek ,nst dnia wyglądał tak

a na koniec powstało 5 budek lęgowych
Lawendowy kredens 00:00, 12 lis 2013

Do góry
Zaprzyjażniony pan Dziadek u którego zawsze kupuję warzywa ,zaprosił mnie do swojego ogrodu .dostałam cudowne bukszpany.

te na nóżce są dosyć wysokie,tylko trochę rozczochrane,na wiosnę spróbujemy pokólkować.
Opuchlaki 23:53, 11 lis 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Zobaczyłam dzisiaj wiadomość. Mam inne larwy w ogrodzie, znalazłam je przekopując rabaty i usuwałam darń. Szukałam po necie nic nie mogę dopasować do tego wyglądu.
występują pojedynczo. Większa ilość jak zaparłam się w jednym dniu w poszukiwaniu.

Może to inna faza przeobrażenia larwy.

One są brunatno szare, poruszają się wąskim końcem wysuwa go na zwiady, a drugi koniec larwy jest ścięty prosty i ma na końcu kilka nóg tym się podpiera i ruchem robaczkowym przesuwa.
Obserwowałam ruchy dość szybko się przemieszcza.

Niczym nie przypomina mi opuchlaka.
Raz trafiłam na opis larwa sosnowa.
Zdjęcia mało wyraźne ale obrzydliwe.

Drutowce???
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:36, 11 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Tak Aniu, pamiętam a tę dostałam pod koniec maja już jako prezent imieninowy od koleżanki, żeby mi na imieninki ładnie kwitł i tal było a teraz szkoda by mi było żeby się zmarnowała przez zimę

Tak jeżeli chodzi o róże ktore ukorzenialam, to jak one wytrzymaly to horti też wytrzymają widzisz po prawej tam jest patyk róży teraz już zabezpieczony
Gazania 23:17, 11 lis 2013

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 23:00, 11 lis 2013

Do góry
po drodze bardzo okazały okaz cisa...aż się prosi o cięcie

i moje ciemierniki

dziękuję za uwagę...i mówię dobranoc
Wilcza Góra 22:59, 11 lis 2013

Do góry

Wilcza Góra 22:59, 11 lis 2013

Do góry
Dziewczyny Maliny dzięki za odwiedziny
cieszą pochwały koronkowej roboty...mam jeszcze "w kieszeni" kilka kryształowych historyjek ale to już chyba jutro...
tak na dobranoc pokażę Wam kilka takich kropelek, co to się nieświadomie do niewoli pajęczej w Wilczej dostały ...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies