Maj God.... czyli moje eksmisję zaliczą... ścianę różana tam zrobię, jak w rabacie z gazetki, która widziałaś. Dobrze, że mi to wkleiłaś... Dzięki. Tylko muszę zasięgnąć języka, kiedy je wysadzać - teraz czy na wiosnę...
Jolu, kupuję nasionka w ogrodniczym, wysiewam w marcu do skrzynek, potem pikuję na paletkę i wysadzm po przymrozkach....są jednorocznymi roślinkami...czasami same wysiewają się na rabatkę
I jeszcze fotki rabaty od frontu gdzie posiałam gorczycę pod koniec października:
Pewnie już większa nie urośnie. Na wiosnę przekopię, albo przekręcę glebogryzarką i posieję jeszcze raz.
Znalazłam zdjęcie z facelią:
Te łany po prawej stronie i na samym tyle to facelia właśnie.
Dla Marty wstawiam fotki budlei:
- aktualne
- kwitnącej w sierpniu
Sadziłam krzewy pod koniec maja. Kupiłam takie nieforemne ogiglaki, więc jeszcze dość mocno je przycięłam, żeby jakiś kształt im nadać, a one i tak się nieźle rozrosły.
Na moje oko mają ok 1,5m wysokości i tak samo na szerokość.
Robaczku Witaj serdecznie
To bardzo miłe co piszesz i jak postrzegasz mój ogród
O wiązie marzyłam dokładnie w tym miejscu ,aczkolwiek zanim go tam posadziłam ,trzy razy zmieniałamu mu lokalizację
Eksmitowałam Migdałka ale myślę że było warto
Zaskoczyłaś mnie"obfitościa" bylin , bo aktualnie jest ich znacznie mniej niż w latach poprzednich.
Ale zdjęciami można czarować
Tarasowy charakter działki daje fajne możliwości ,ale ja nie wykorzystałam go jeszcze w pełni - plan w głowie mam tylko czasu mniej ...ale wiosną kto wie,może zrobię małą rewolucję
Zapraszam i pozdrawiam
Zygzak,,,, z czego by nie był... duża baaa wielka kula , lustro na końcu... powoduje, że ma sie wrażenie, że ta ścieżka leci dalekoooooo i ma ileś ścieżek w bok...
Jako inżynier podziwiam sprytne rozwiązania .. które są iluzją, ale dają "przestrzeń".... wypasione kulki , stożki.. super, ale najbardziej jednak podoba mi sie ta iluzja ... te zrobienie widza w balona. Gdybym nie widziała ile tam jest miejsca.. to patrząc na foto nigdy bym w to nie uwierzyła..
resztę poczytam i pooglądam jutro.... a w zasadzie już dziś... tylko później.. zapisuję.. do str 1846
Tak jeżeli chodzi o róże ktore ukorzenialam, to jak one wytrzymaly to horti też wytrzymają widzisz po prawej tam jest patyk róży teraz już zabezpieczony
Dziewczyny Maliny dzięki za odwiedziny
cieszą pochwały koronkowej roboty...mam jeszcze "w kieszeni" kilka kryształowych historyjek ale to już chyba jutro...
tak na dobranoc pokażę Wam kilka takich kropelek, co to się nieświadomie do niewoli pajęczej w Wilczej dostały ...