Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 17 wrz 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Lipiec 2013

Wrzesień 2013

Wiem napewno, że rozplenice są moją miłością
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 17 wrz 2013

Do góry
Małgosiu, odpisałam!
Moje wczorajsze cebulkowe szaleństwo, wykupiłam wszystkie duże czosnki z naszego lidla
Wolałabym fioletowe, ale były tylko 2 op... białe też niezłe, choć nie ta efektowne.

Narcyzów muszę dokupić, bo cudne, no i co to jest 1 paczka?? ;O)

Pada. Mogłoby podeschnąć do wieczora, bo bym coś porobiła w ogródku. Mam tylko max godzinę, póki się nie ściemni. Dużo czasu zajmuje mi przywożenie M, albo kręcę się 1,5h po mieście, albo jadę 2x

wracam do pracy

miłego!
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:18, 17 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
No nie ... wymiękłam na swoim wątku.... coś czuję, że te moje pommidory w garnkach sie przypalą....

Wszystkim odmachuję.......

I proponuję by Insekt i L... zapłacili Danusi prowizję za reklamę ich cebulek.... ja kupiłam tylko 150.. i to tylko dlatego, że więcej w wybranym asortymencie nie mieli....zabrałam wszytko co mnie interesowało..
Jutro jadę na inne robale po mieście...

Zastanawiam sie gdzie posadzę..ale cebule wejdą wszędzie..

to ja juz wiem, czemu mnie nic nie udało sie kupić!!!
lecę, gdzie indziej szukać i dzięki za podpowiedź, bardzo mi sie pomysł spodobał, tylko daj znać, gdzie ja kupie te trawki, bo nie znalazłam
Krążkowe chwastowisko 10:18, 17 wrz 2013

Do góry
Danusiu.Piękne! Zaglądałam do niej

Te drzewa (lilak, jabłoń ozdobna x2, jabłon - nie wiem jaka odmiana i coś jeszcze) są jakby w środku rabaty różanej.

Za nimi jest stara siatka ogrodzeniowa. Zasłaniam ją stopniowo.

Może jednak jakaś rabata/wysepka? Ale też nie chciałabym tracić przejścia i dostępu do tuji.
O matko..jak to straszy!
Ogród w budowie - nieustającej 10:16, 17 wrz 2013

Do góry
"Oto widzisz znowu idzie jesień, człowiek tylko leżałby i spał..."
Co Ci poeci widzieli w tej jesieni?.

Ogród w budowie - nieustającej 10:07, 17 wrz 2013

Do góry
mira napisał(a)
zauważyłam w szybce ten kosmos a w zasadzie calą ląkę kosmosową chyba więc uprzejmie proszę o ten widoczek
haha skoro tyle widać w tych szybkach pomyślała, że masz ogród z lustrem

I dobrze pomyślałaś. Największe lustro robi się na tarasie, bo okno jest ogromne i cudownie się w nim odbija niebo, ta okrągła rabata.
Widoczek kosmosowy właśnie zrobiłam, ten i inne, deszczowe co prawda, ale czego się nie robi dla Miry.

Metamorfozy ogrodowe 09:45, 17 wrz 2013

Do góry
Super te metamorfozy...no to ja tez cosik wkleję.
Tak było:

Jest:

Pomysł na ogród 09:44, 17 wrz 2013

Do góry
kurcze jak to się zmienia podejście człowieka - pamiętam to uczucie jak się ten słup pojawił i mieliśmy własny prąd
ile to było radości

Mój nowy stary ogród 09:39, 17 wrz 2013

Do góry
Ta część jest jeszcze nie skończona , nie mam pomysłu na środek rabaty, tu gdzie trójkąt stanął. Z przodu planowałam małe niskie trawki.

Mój nowy stary ogród 09:32, 17 wrz 2013

Do góry
Jeszcze porównanie tego samego kawałka

Tak było

A tak jest

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:29, 17 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
aktualne foty

Niecierpliwi się u Ciebie pocieszą
Mój nowy stary ogród 09:27, 17 wrz 2013

Do góry
Mój nowy stary ogród 09:24, 17 wrz 2013

Do góry
Kilka zdjęć dzisiejszych, przed deszczem wykonanych, teraz leje

Bajkowy ogród Weroniki 09:08, 17 wrz 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weroniko czy ta chortensja to nie przypadkiem vanille fraise? Bo planuję sobie taką kupić. Chcę też kupich chortensjelimelight, ale wydaje mi się, że valille jest efektowniejsza i dłużej kwitnie. Jeśli tak, to posadzę ją na pierwszym planie przy samej bramce.

Co do siania kwiatków, to już przeczytałam odpowiedź dla Bogdzi i już wszystko jasne Idąc za twoją radą co do siania kwiatów jednorocznych, dopóki moje roślinki nie urosną, kupiłam sporo odmian, bo oczywiście nie mogłam się już powstrzymać
Ranczo Edy 09:02, 17 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Oglądałam ostatnio w CO sedum matrona i powiem, że nie kupiłam, bo nie podobały mi sie te zniszczone liście. Bardzo chciałam mieć tego ciemnego rozchodnika, ale widzę, że on jednak nie najlepiej się rozrasta.
Edytko, u Ciebie tez widzę, że ma te liście biedne.
Witaj Debrusiu on nie jest brzydki fajnie się rozrasta ja go przesadzałam i jeszcze się nie zadomowił i napewno lubi wodę bo mój rósł na suchym terenie i przeniosłam a tutaj mu lepiej bo widzę że puszcza boczki zobaczymy po zimie jaki będzie
Lecę w kulki... 09:00, 17 wrz 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)
Bogda....mam dwie widać....

muszę sobie kiedyś w tej kałuży girasy pomoczyć

no a druga?to gdzie?nie wiem...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:46, 17 wrz 2013

Do góry
Czekam dzisiaj na kolejnego ogrodowego............

Od kilku dni przeglądam sobie krok po kroku realizacje z ogrodu z lustrem i zimozielonego.
Zachwyt to chyba za małe słowo..........

Taka ekipa z taką szefową to prawdziwy skarb...............

Kupiłam sobie na pocieszenie taki zestaw do dużej donicy.....tylko nie mam kiedy wsadzić bo leje jak z cebra

ogrodoweimpresjejolki 08:36, 17 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)
W domu pachnie sokiem brzoskwiniowym, a ja przy tętnie 55 nie mogę wydobyć z siebie już krzty energii... Zostawiam coś różowego na sen i zmykam spać ...

Jola nie pomyślałam o soku zwykle ładuję do słoja bo fajne potem kompoty i w zimie fajnie się je brzoskwinie
to tętno wymaga czerwieni a ja nie mam nic czerwonego ale za rok to się zmieni bo energia mi też potrzebna
u nas dziś pogoda barowa ale dobrze fajnie nawilża ogród i cerę ale energii ni dostarcza
przekazuję Ci moc marną ale zawsze coś
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:29, 17 wrz 2013

Do góry
nikt nie ruszył mojej zagadki wiec zostawiam kwiateczki i muszę się wyedukawać w tej roślince

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies