Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Kondziowy Ogród :) 16:15, 13 gru 2012

Do góry
eee_taam napisał(a)

Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie

a jakie są szanse aby ten projekt tu można było (natychmiast) poogladać???
Kondziowy Ogród :) 16:13, 13 gru 2012
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie

a jakie są szanse aby ten projekt tu można było (natychmiast) poogladać???
Kondziowy Ogród :) 14:55, 13 gru 2012

Do góry
Postawić trawkę nad i... 23:22, 12 gru 2012

Do góry
Agnieszko, ależ miłą sercu każdego Ogrodowiskoholika i każdej Ogrodowiskoholiczki wiadomość przeczytałam - projekt juz masz! Gratulacje!
Wyobrażam sobie, jak się cieszysz

Też pomyślałam o żywym drzewku na święta, coby je potem wysadzić do gruntu. Ryzyko żadne - zakładam z góry, że albo się przyjmie, albo nie. Ale za póżno o tym pomyślałam, już są przebrane. Pomimo tego jednak mój M. nabył serbka co podobno ma 1,60 metra, ale malusi on ci jakiś, mizerny...

Zdrówka życzę, i dbaj o siebie, bo musisz mieć zdrowie, żeby realizować projekt
Blaski i cienie nowego życia 18:53, 12 gru 2012

Do góry
Nie wiem dokładnie o co pytasz,więc spróbuję się domyślić.
Aktualnie kończę projekt dla osoby prywatnej.
Ciągle mam zajęcie,robię projekt za projektem.
Mam też własną firmę,pod nazwą Arch-garden.
Można znaleźć w internecie moją stronę.
Ale nie chcę się tu za bardzo reklamować,bo ogrodowisko nie jest od tego.
Jeśli chciałabyś coś wiedzieć więcej,napisz do mnie na PW.

A jeśli pytasz co zrobiłam w ogródku z Waszych podpowiedzi,to jeszcze nic bo mnie zima zastała
Na razie mam plan!!!
A to już dużo.
Nie wiem tylko,czy plan nie jest dla nas zbyt obciążający finansowo
Pewnie znowu skończy się na małych roślinkach.

Moje poletko 18:40, 12 gru 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mnie nic nie podsunięto, ale obiło mi się o uszy, że jakaś lista krąży i chętnie ludzie podpisują.

W grudniowym 'Działkowcu' jest artykulik pt. 'Złóż podpis pod obywatelskim projektem ustawy o ROD'. Chodzi o odpowiedź środowiska działkowego na niedawny wyrok Trybunału Konstytucyjnego. Aby ten projekt mógł być rozpatrzony w Sejmie potrzeba min. 100 tys. podpisów. Termin upływa 5 lutego 2013 r.

Basiu z tego co łypnełam okiem to chodzi bardziej o zmianę nazwy. Ma być Stowarzyszenie.
Muszę poczytać dokładnie.Co się zyska a co straci. U nas generalnie w ROD płacimy a nic nie widać! rzadnych inwestycji.! Do mojej działeczki jak popada trochę deszczu to nie można dojść, takie błoto!.
Z panią prezes już tyle razu rozmawiałam o inwestycjach.
O przepraszam w listopadzie jak lało,malowana była ubikacja!!
Aż sie nie chce gadać.!!
Moje poletko 18:16, 12 gru 2012

Do góry
Mnie nic nie podsunięto, ale obiło mi się o uszy, że jakaś lista krąży i chętnie ludzie podpisują.

W grudniowym 'Działkowcu' jest artykulik pt. 'Złóż podpis pod obywatelskim projektem ustawy o ROD'. Chodzi o odpowiedź środowiska działkowego na niedawny wyrok Trybunału Konstytucyjnego. Aby ten projekt mógł być rozpatrzony w Sejmie potrzeba min. 100 tys. podpisów. Termin upływa 5 lutego 2013 r.
Lecę w kulki... 10:58, 11 gru 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
U mnie na TV to głownie bajki lecą....czasem M. przelatuje to i owo i na przyrodzie się dłużej zatrzymuje........razem lubimy DOMO z plusem......jak budują nowe ekologiczne domy lub remontują stare domy....to widowiskowy program............a ja o 17.25 wciągnęłam się rok temu w Julię i wszyscy ze mną oglądają.(tylko M. się wścieka)... już serial się powoli kończy......a mnie czas do pracy

a ja przyuczyłam M. do oglądania ze mną DOMO...wczoraj był fantastyczny projekt realizowany w Australii, konkretnie w Adelajdzie

Aniu..pozdrawiam
Same wątpliwości 10:41, 10 gru 2012

Do góry
Dobrze, że zdecydowałaś się na projekt Danusi, ja też bym tak zrobiła. A co do żywopłotu od ulicy to nie muszą byś tuje, przejrzyj sobie artykuły jeśli jeszcze nie czytałaś, może coś wymyślisz. Najlepiej jakby był zimozielony, ale np. z czerwonego berberysu też by dobrze wyglądał.
lisciaste-zywoploty-szpalery-i-tunele
zywoploty-iglaste-trwaly-element-ogrodu
Pozdrawiam
Same wątpliwości 08:49, 10 gru 2012

Do góry
Witam wszystkich ogrodników,kurcze nikt się nie odezwał,to chyba muszę sama zacząć.Na przedogródek ten projekt Danusi nr 2 jest dla mnie do zrealizowania(finansowo),zacznę na wiosnę od przekopania,wyrównania i odchwaszczenia terenu. Jest to strona północno-wschodnia myślę,że żurawki, trawy,cisy i bukszpanybędą tam dobrze rosły.Pozdrawiam serdecznie.
Bajkowy ogród Weroniki 23:42, 09 gru 2012

Do góry

Mąż nawet pozwolił się ubierać w babskie robótki (widać, że zadowolony).

Tę spódnicę wymalowałam na tkaninie wełnianej czesankowej, a potem uszyłam.

A to pościel utkana ręcznie. Mój projekt wraz z tą czerwoną wełnianą narzutą "waflową" i kompletem zasłon.
Za narzutę otrzymałam II nagrodę na MT w Poznaniu, a za komplet pościeli też, na Przeglądzie Tkanin Ludowych i Artystycznych w W-wie. (Nie chwalę się, tylko wspominam czasy gdy zawodowo projektowałam tkaniny i otrzymałam wiele nagród).

Powyciągałam moje najgorsze malunki z zakamarków (lepsze z Zakopanego, wydałam).

Mogłabym tak jeszcze długo. Zrobiłam na szydełku obrusy, serwety, również haftowałam.
Taki rys "historyczny" w zimowe wieczory może nie zanudzi.
Lecę w kulki... 22:56, 07 gru 2012

Do góry
Aniu wianki super. Bardzo fajnie się ogląda taka relację foto.

Chciałam cię zapytać troszkę w innym klimacie niż teraz panuję w ogrodzie.
Bardzo mi się podoba twoja aleja tawułkowa i podglądam ją u ciebie. Próbuje stworzyć sobie projekt i się zastanawiam w jakich odstępach sadzić tawuły, tak żeby się nie zlały w żywopłot.
Powiedz mi w jakich odstępach sadziłaś swoje tawuły?, tak mniej więcej orientacyjnie chciałam wiedzieć
anna_studio napisał(a)

A oto zdjęcia jak powstawała alejka tawułkowa
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 15:30, 07 gru 2012

Do góry
Witaj Dorotko,

widzę, że i u Ciebie dłuższa przerwa...ja ostatnio nie mam na nic czasu
a przecież postanowiłąm sobie "zaprojektować" - jakkolwiek to brzmi mój ogród

Chciałam przez zimę zrobić projekt każdego miejsca w moim ogrodzie,
żeby od wiosny wziąć się do roboty
a nie jak do tej pory rozmyślać - może tak a może siak....wisz chyba co mam na myśli...

Napisz Dorotka co tak kochana u Ciebie słychać
Pozdrawiam i ściskam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:44, 06 gru 2012

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...witaj Irenko...duży ruch u Ciebie... zostawiam pozdrowienia i lecę czytac od poczatku... zawsze mam takie braki jak wchodzę na forum , że nie wiem od kogo zacząc... nie gadam ...idę czytac...

mam podobnie po przerwie

ale z drugiej strony, szybciej ci czas zleci, a wiosną...projekt w realizacji
pozdrawiam
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:07, 06 gru 2012

Do góry
O! Jak to?
Na spontana najlepiej...hehe

My też mieliśmy budować...projekt był i już wszystko zaczęliśmy załatwiać....a tu się gotowy domek trafił

To czekam na wiecej info...i może jakieś foty...
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:04, 06 gru 2012

Do góry
Fajny projekt chociaż trochę za dużo gatunków? może tylko goździki z przodu? Paski, nie posiekane paski?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:31, 05 gru 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Sylwia i Baraga też w carexach zakochane Pozdrawiam dziewczyny

przyłączam się do zakochania też kcem takie mieć

...ja na razie tylko platonicznie....mam w oczach projekt... ale od wiosny...ufff ...będzie szaleństwo...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:06, 05 gru 2012

Do góry
Fajne te widoki z góry. Widać jak konsekwentnie realizujesz projekt Podoba mi się, bardzo podoba!!!
Same wątpliwości 22:30, 04 gru 2012

Do góry
jestem pod wrażeniem,
Mała poprawka, przedogródek ma 4,60 a nie 6m tj odległość między ogrodzeniem od ulicy a domem.
Dł.9 m
Podoba mi się projekt,ale myślałam raczej o kamyczkach i korze.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:51, 03 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ależ porządek... i jaki fajny zawijasek...... od góry faktury się wywłaszczają ale za to widać całokształt
oj z tym porządkiem to przesadzilaś a jak patrzysz z góry to tak jakbys patrzyla na projekt , łatwo zobaczyć co schrzaniłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies