Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie
a jakie są szanse aby ten projekt tu można było (natychmiast) poogladać???
Kondzio, jest dobrze, projekt zrobiony i niedługo będziesz się na niego gapił Jestem zadowolona, więc i Wam też na pewno się spodoba Elegancja Francja w Krakowie
Agnieszko, ależ miłą sercu każdego Ogrodowiskoholika i każdej Ogrodowiskoholiczki wiadomość przeczytałam - projekt juz masz! Gratulacje!
Wyobrażam sobie, jak się cieszysz
Też pomyślałam o żywym drzewku na święta, coby je potem wysadzić do gruntu. Ryzyko żadne - zakładam z góry, że albo się przyjmie, albo nie. Ale za póżno o tym pomyślałam, już są przebrane. Pomimo tego jednak mój M. nabył serbka co podobno ma 1,60 metra, ale malusi on ci jakiś, mizerny...
Zdrówka życzę, i dbaj o siebie, bo musisz mieć zdrowie, żeby realizować projekt
Nie wiem dokładnie o co pytasz,więc spróbuję się domyślić.
Aktualnie kończę projekt dla osoby prywatnej.
Ciągle mam zajęcie,robię projekt za projektem.
Mam też własną firmę,pod nazwą Arch-garden.
Można znaleźć w internecie moją stronę.
Ale nie chcę się tu za bardzo reklamować,bo ogrodowisko nie jest od tego.
Jeśli chciałabyś coś wiedzieć więcej,napisz do mnie na PW.
A jeśli pytasz co zrobiłam w ogródku z Waszych podpowiedzi,to jeszcze nic bo mnie zima zastała
Na razie mam plan!!!
A to już dużo.
Nie wiem tylko,czy plan nie jest dla nas zbyt obciążający finansowo
Pewnie znowu skończy się na małych roślinkach.
Mnie nic nie podsunięto, ale obiło mi się o uszy, że jakaś lista krąży i chętnie ludzie podpisują.
W grudniowym 'Działkowcu' jest artykulik pt. 'Złóż podpis pod obywatelskim projektem ustawy o ROD'. Chodzi o odpowiedź środowiska działkowego na niedawny wyrok Trybunału Konstytucyjnego. Aby ten projekt mógł być rozpatrzony w Sejmie potrzeba min. 100 tys. podpisów. Termin upływa 5 lutego 2013 r.
Basiu z tego co łypnełam okiem to chodzi bardziej o zmianę nazwy. Ma być Stowarzyszenie.
Muszę poczytać dokładnie.Co się zyska a co straci. U nas generalnie w ROD płacimy a nic nie widać! rzadnych inwestycji.! Do mojej działeczki jak popada trochę deszczu to nie można dojść, takie błoto!.
Z panią prezes już tyle razu rozmawiałam o inwestycjach.
O przepraszam w listopadzie jak lało,malowana była ubikacja!!
Aż sie nie chce gadać.!!
Mnie nic nie podsunięto, ale obiło mi się o uszy, że jakaś lista krąży i chętnie ludzie podpisują.
W grudniowym 'Działkowcu' jest artykulik pt. 'Złóż podpis pod obywatelskim projektem ustawy o ROD'. Chodzi o odpowiedź środowiska działkowego na niedawny wyrok Trybunału Konstytucyjnego. Aby ten projekt mógł być rozpatrzony w Sejmie potrzeba min. 100 tys. podpisów. Termin upływa 5 lutego 2013 r.
U mnie na TV to głownie bajki lecą....czasem M. przelatuje to i owo i na przyrodzie się dłużej zatrzymuje........razem lubimy DOMO z plusem......jak budują nowe ekologiczne domy lub remontują stare domy....to widowiskowy program............a ja o 17.25 wciągnęłam się rok temu w Julię i wszyscy ze mną oglądają.(tylko M. się wścieka)... już serial się powoli kończy......a mnie czas do pracy
a ja przyuczyłam M. do oglądania ze mną DOMO...wczoraj był fantastyczny projekt realizowany w Australii, konkretnie w Adelajdzie
Dobrze, że zdecydowałaś się na projekt Danusi, ja też bym tak zrobiła. A co do żywopłotu od ulicy to nie muszą byś tuje, przejrzyj sobie artykuły jeśli jeszcze nie czytałaś, może coś wymyślisz. Najlepiej jakby był zimozielony, ale np. z czerwonego berberysu też by dobrze wyglądał. lisciaste-zywoploty-szpalery-i-tunele zywoploty-iglaste-trwaly-element-ogrodu
Pozdrawiam
Witam wszystkich ogrodników,kurcze nikt się nie odezwał,to chyba muszę sama zacząć.Na przedogródek ten projekt Danusi nr 2 jest dla mnie do zrealizowania(finansowo),zacznę na wiosnę od przekopania,wyrównania i odchwaszczenia terenu. Jest to strona północno-wschodnia myślę,że żurawki, trawy,cisy i bukszpanybędą tam dobrze rosły.Pozdrawiam serdecznie.
Mąż nawet pozwolił się ubierać w babskie robótki (widać, że zadowolony).
Tę spódnicę wymalowałam na tkaninie wełnianej czesankowej, a potem uszyłam.
A to pościel utkana ręcznie. Mój projekt wraz z tą czerwoną wełnianą narzutą "waflową" i kompletem zasłon.
Za narzutę otrzymałam II nagrodę na MT w Poznaniu, a za komplet pościeli też, na Przeglądzie Tkanin Ludowych i Artystycznych w W-wie. (Nie chwalę się, tylko wspominam czasy gdy zawodowo projektowałam tkaniny i otrzymałam wiele nagród).
Powyciągałam moje najgorsze malunki z zakamarków (lepsze z Zakopanego, wydałam).
Mogłabym tak jeszcze długo. Zrobiłam na szydełku obrusy, serwety, również haftowałam.
Taki rys "historyczny" w zimowe wieczory może nie zanudzi.
Aniu wianki super. Bardzo fajnie się ogląda taka relację foto.
Chciałam cię zapytać troszkę w innym klimacie niż teraz panuję w ogrodzie.
Bardzo mi się podoba twoja aleja tawułkowa i podglądam ją u ciebie. Próbuje stworzyć sobie projekt i się zastanawiam w jakich odstępach sadzić tawuły, tak żeby się nie zlały w żywopłot.
Powiedz mi w jakich odstępach sadziłaś swoje tawuły?, tak mniej więcej orientacyjnie chciałam wiedzieć
widzę, że i u Ciebie dłuższa przerwa...ja ostatnio nie mam na nic czasu
a przecież postanowiłąm sobie "zaprojektować" - jakkolwiek to brzmi mój ogród
Chciałam przez zimę zrobić projekt każdego miejsca w moim ogrodzie,
żeby od wiosny wziąć się do roboty
a nie jak do tej pory rozmyślać - może tak a może siak....wisz chyba co mam na myśli...
Napisz Dorotka co tak kochana u Ciebie słychać
Pozdrawiam i ściskam
...witaj Irenko...duży ruch u Ciebie... zostawiam pozdrowienia i lecę czytac od poczatku... zawsze mam takie braki jak wchodzę na forum , że nie wiem od kogo zacząc... nie gadam ...idę czytac...
mam podobnie po przerwie
ale z drugiej strony, szybciej ci czas zleci, a wiosną...projekt w realizacji
pozdrawiam
jestem pod wrażeniem,
Mała poprawka, przedogródek ma 4,60 a nie 6m tj odległość między ogrodzeniem od ulicy a domem.
Dł.9 m
Podoba mi się projekt,ale myślałam raczej o kamyczkach i korze.