Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:58, 07 lis 2013

Do góry
mira napisał(a)
oj kwestii kota nie da się pominąć przecież - kot to oczywiście Nypel znany na

Fajnie,fotki letnie-wspominkowe się zaczynają
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:46, 07 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Eliza -Ela - tyś mój guru jukowy.... jutro idą na wolność

Dalej kataloguję moje kfiotki.... te róże nn dostały eksmisję... miałam ich dużo.... szkoda mi było wyrzucić.... chciałam oddać, ale chętny się nie stawił... przesadziłam jak miały pąki.. puśicły nowe listki... chyba się przyjęły w nowym miejscu.. Miały iść out.. może to docenia, że sie zostały Chociaz i bez tego straszenia były ładne

I ty te śliczoty chciałaś wywalć???? Generalnie rózowego kiedyś nie lubiłam,ale coraz bardziej się przekonuję do niego.
Ta fota jest śliczna
Rododendronowy ogród II. 23:35, 07 lis 2013

Do góry
Bogdzia.. mi też dobrze z tą chorobą
Kwanso jest prześliczny.... dlatego dostał nową oprawę Więcej miejsca bo sie rozrasta pięknie
Bardzo dziękuje jeszcze raz za to cudo

To dałam do katalogu Teraz lecę zmienić nazwę .. ale "od Bogdzi" też zostawię ...

Edit.. blisko niego rośnie wielka kępa rdzawego... rdzawy pierwszy kwitnie, potem ten, a w między czasie mam tu rude lilie w dwóch odmianach.. śłiczny zakątek pomarańczowy.. dlatego pasowały mi tu jeżówki pomarańczowe... tylko ten różwoy powojnik.. wszystkie mi zdychają ,a ten jeden ma sie dobrze.. bo kolorem a gryzie sie z resztą ..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 07 lis 2013

Do góry
Konstancja - tak samo jest z moja juką na skalniaku.. wyrosłą sama z siebie z zagubionego kłącza.. jutro ją sfocę jaka wielka kępa po 2 latach.. a rosła z takeigo małego kusoczka..

Kasiu - one faktycznie nadają sie do takich pustynnych klimatów Tylko już nie mam gdzie takiego klimatu stworzyć Kurcze.. ogród za mały

Bogdzia - dzięki wielkie
Jest śliczny i rozrósł sie dużo... zabrałam mu z sąsiedztwa hortensje ogrodowe (poszły i inne ręce), a dałam jeżówki Tengeringe Dream Prezent szczerze dany Dzięki wielkie Bogdziu i cmok cmok za niego
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:18, 07 lis 2013

Do góry
Eliza -Ela - tyś mój guru jukowy.... jutro idą na wolność

Dalej kataloguję moje kfiotki.... te róże nn dostały eksmisję... miałam ich dużo.... szkoda mi było wyrzucić.... chciałam oddać, ale chętny się nie stawił... przesadziłam jak miały pąki.. puśicły nowe listki... chyba się przyjęły w nowym miejscu.. Miały iść out.. może to docenia, że sie zostały Chociaz i bez tego straszenia były ładne
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:16, 07 lis 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ponieważ prawie na każdym zdjęciu jest Twój cudny kocio, a ja jestem wielbicielką tych futrzaków, to muszę wyrazić zachwyt publicznie. Gdybym nie miała moich czarnych kotów, to właśnie o takim bym marzyła. Widać że mu dobrze u Ciebie, piękne futro, zadowolony pyszczek, szczęśliwe zwierzę.
Alejka zachodzącego słońca i te kolory marcinków robią wrażenie.

Gabrysiu dzięki - nawet nie zauważyłam, że się w każdy kadr wepchał - no cóż ma parcie na szkło a ogród to jego ulubione miejsce poza moim fotelem koty śmieszne są a ja lubię je obserwować

alejka się tworzy i jeszcze do końca nie wiem jaki kierunek obrać

a to fragment

Pszczelarnia 23:13, 07 lis 2013

Do góry
Lista imponująca
A może tak ścieżka,brzuszek nad brzuszkiem

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:09, 07 lis 2013

Do góry
Madżen - nie wszytko musimy mieć

Ciociu Małgosiu - zakwitną jak przyjdzie czas i dorosną

Kasiu - juki są fajne jak kwitną, potem też są zimozielone .... ale jakoś nie umiem ich skomponować z resztą ogrodu... są trudne w tym względzie. I też mam ciągle do nich mieszane uczucia.. bo jak kwitną są boskie Szukam pomysłu jak zagospodarować te co mam z sensem z resztą .. i ..brak weny twórczej.. i rabata ciągle czeka na te natchnienie

Aniu Monte - w zeszłym roku zamawiałam róże , w tym i dla Ciebie, miały być Tuskany, ale jak przyszło do wysyłki to ich nie było i Pani mi zaproponowała inne róże, albo zwrot pieniędzy (rozmowa na telefon, wiec nie mam na piśmie).. Reine des Violettes zamówiłam jedną, jedną różę wykopałam z zakupionych i oddałam ja w prezencie . nie sądzę bym kazała do tej jednej dołożyć 3 jednakowe.. bo to nie w moim stylu Znalazłam foto z metką z nazwą Rose de Resht... i to mogą być one. Miało być ich 5 szt.. 3 moje, jedna twoja i jedna dla mojej mamy.... Próbuję dojść jak to było.. i myślałam, że u siebie masz nazwę tego co kupowałam i dla Ciebie.. Dla Ciebie byłą te Królowa Szwecji
Jedna i druga kwitnie tak samo w czerwcu .. Przewalam foty dalej, może jeszcze coś znajdę

Taki kwiat ma

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 07 lis 2013

Do góry
Tosia napisał(a)
Miru, macham

Kuszą mnie marcinki, oglądam je u Ciebie i coraz poważniej o nich myślę..Chociaż te łysiejące doły odwodzą mnie od zakupu.

Kotek rozwala na łopatki!

Pozdrawiam

Tosiu marcinki urokliwe są w jesiennej aurze ale jednak do eleganckich i czyściutkich nie należą - ale przecież ta pora roku jest taka szara że takie mankamenty wpisują się w aurę - mnie cieszą zwłaszcza w słoneczne dni
teraz już praktycznie przekwitły i zastanawiam się czy wyciąć czy też niech sobie sterczą -

a tak było 30 września / więc kwitną ponad miesiąc / i nie tylko ja je lubię

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 07 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Mireczko..u Ciebie te już na bieżąco >>.. kot Twój mnie rozwala na łopatki.... pokazywałaś już to zdjęcie, ale można je oglądać na okrągło

Widzę dylematy bylinowe... też je mam, ale i tak ogrodu bez bylin sobie nie wyobrażam.. niech będzie ten mączniak i gołe nóżki, łyso po hostach i takie tam... byliny były, są i będą.... a eMuś sam podsunął myśł na powiększenie duuuuuzo wsiowego........ Najpierw powiedziałam nie.. ale jak dobrze sie zagospodaruje, to roboty trochę więcej już ani ziębi ani grzeje...

tak dylematy bylinowe są do kwietnia a potem już tylko łał, lał, łał
własnie kolejny raz czytam o angielskich rabatach Danusi art. i stwierdziłam że jeszcze zmieści mi się przetacznikowiec syberyjski, krwawnik olbrzymi i dziewanny - ale gdzie to kupię to nie wiem - na razie nie zmartwienie

a gdzieś czytałam, żeś królową bylinową została i słusznie - kłaniam się więc niziutko i do orszaku radośnie przystępuję

i oczywiście moja bylinowa
od tyłu

Ogród u stóp klasztoru 22:53, 07 lis 2013

Do góry
na obwódki dużo roślin można wybrać zamiast żurawek . jeśli jest duża rabata mogą to być karłowe krzewy np.

dereń karłowy .

u mnie sprawdziły sie dwie odmiany żurawki , której nie żreją robale ...nie wiem dlaczego
czerwona NN

i te NN

przytulina wonna

tawułki arednsa

hosty

i tysiąc innych które posadzone w większej ilości dadzą efekt obwódki
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:37, 07 lis 2013

Do góry

I jeszcze jedno ujecie, Moja córa uwielbia ważki - chyba z wzajemnościa

Wilcza Góra 22:31, 07 lis 2013

Do góry
wrzesień pełen kolorów

i październik pełen popielnych kolorków...

Do góry
wrzesień z oddali

październik z bliska

Do góry
i znów mnie naszło na wrześniowo/październikowe porównania...

wrzesień 2013 - trawniczek piegów nabiera

październik 2013 - widać, że marność już powolnie nadchodzi...
Poznajemy ptaki 22:26, 07 lis 2013

Do góry
Kruki na orzechach
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:25, 07 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ale masz wyczyszczony ogród , podziwiam . Pozdrówka.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 07 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, jak to się dzieje, że u ciebie w ogrodzie jeszcze tyle kolorów ?
U mnie już wszystko przekwitło... chyba, że słabo szukałam Na obchodzie ogrodu nie byłam od kilku dni, bo ciągle pada, może jutro poszukam... może coś znajdę
Pozdrawiam.
Elu sama się dziwie, ze jeszcze tak duzo kwitnących codziennie zaglądam do ogrodu i chłonę te ostanie kolorki zostawiłam szalwię trójbarwną żeby zobaczyć jak dlugo jeszcze jej przebarwione listeczki zachowaja kolorek poniżej kolorki z poniedziałku

Ogród u stóp klasztoru 22:23, 07 lis 2013

Do góry
GABRYNIU --- u mnie też róże są przedmiotem dumania porannego . w lecie z kawą uprawiam spacery w pidżamie .....całkowite wariactwo . lub z dymiącym papierosem wącham głęboko ich odurzający zapach ...co mój M . uważa za nie normalne ( no bo jak czuć zapachy róż przy papierosku ). ale on się nie zna .

10 lat temu w ogóle się tymi roślinami nie zachwycałam ...ale to się 10 lat temu zmieniło w ciągu jednego lata , kiedy zapadła decyzja że sama zieleń w ogrodzie nam kompletnie nie wystarcza

CHARLES AUSTIN

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:20, 07 lis 2013

Do góry
Miejsce pomiędzy narożnikiem a drewnianą pergolą. I troszkę bardziej w prawo -gdzie brabanty sa większe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies