Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

ewsyg 23:21, 16 sty 2014

Agania napisał(a)
Ale musisz mi pokazać jak w tą pszczółkę mogiem się zamienić

Pokażę, pokażę
Loosiuu 23:37, 16 sty 2014

Również chciałbym zobaczyć jak zostać pszczółką! Czekam na lato i prezentację
Agania 23:43, 16 sty 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś ale piękne te liliowce Chyba zacznę sadzić na drugiej działce

Siostra nie ma na co czekać, gwarantuję Ci, że pokochasz liliowce igły jeszcze nie wychodzą
Agania 00:10, 17 sty 2014

bociek napisał(a)
Hejka, zainteresowal mnie ten pustynnik, on jest bialy czy rozowy? A widzialas moze czy pszczoly siadaja na kwiatach?

Jezeli zas chodzi o kosacce syberyjskie mam ich troche, glownie fioletowo-niebieskie i musze je ograniczac co jakis czas, wystarczy mala kepka, zeby w kolejnym roku juz ich bylo dwa razy wiecej. Mam tez i biale i bialych nie polecam, slabowite sa i nie przyrastaja mocno w kepie, wrecz zanikaja. W zeszlym roku mi w ogole nie zakwitly

Buziaki

Pustynnik olbrzymi Bociusiu rudzielcu jest biały i tylko biały pozostałych nie mam i nie zamierzam
to jest za wczesna pora na pszczoły, nie jestem znawcą, ale tak czuję, mało ich w tym okresie

syberiaki fioletowe ja się z nich cieszę i nie rozrastają mi się za bardzo popatrz

irysy rosnące w gliniastym podłożu,dla mnie to jak poddani składający hołd królowej
białe mi się wywdzięczają, za to , że je posadziałam

efekt u mnie na glinie conajmniej 5 letni
ewsyg 15:56, 17 sty 2014

Piękne foty, piękne kwiaty

Mam pytanie, te różowo kwitnące krzaczki to piwonie ?

eliza3 16:57, 17 sty 2014

Na początek się przywitam, bo jestem u Ciebie pierwszy raz.
Pospacerowałam troszkę i był to bardzo miły spacer Masz piękny ogród, śliczne rośliny, ładne zakątki...
Mam troszkę za mało czasu, aby się lepiej przyjrzeć, ale będę zaglądać na bieżąco i poznawać Twój ogród bliżej.
Pozdrawiam.
Mala_Mi 18:11, 17 sty 2014

Mnie też wrzucić do klub liliowcowego proszę.. a takich liliowcowo zakręconych jest sporo na forum
Agania 18:21, 17 sty 2014

Kondzio napisał(a)
a w tym roku mam nadzieję zobaczyć twój ogród hi hi hi

Kondziu ruszam z remontem tak jak pisałam u Ciebie

W sobotę mam spotkanie nie ogrodowiskowe ze ślusarzem i stolarzem, poznamy kosztorys i wycenę schodów, później malowanie i tynkowanie ścian, czyli ja z pacą wenecką, trawertyn, farba, pędzel i wałek malarski.

Co do spotkań, to na razie nie mam głowy i ogród też będzie w odstawce

Pisarzowice muszą się udać, jadę tam głównie po azalie, i muszę kwaśny torf gromadzić, pod nasadzenia.

Mam nadzieję, że uda Ci się oderwać mnie od tej roboty i zobaczymy się u Ciebie i poznam Twój ogród
Agania 18:31, 17 sty 2014

Kasik napisał(a)
Aga -ależ te liliowce piękne. U mnie tylko takie zwykłe żółte i pomarańczowe, ale pomyślimy, pomyślimy. ...

Kartka z zakupami pęka w szwach - nie mówiąc o konsekwencjach przełożenia tego na portfel.

Pozdrawiam

Kasiu te zwykłe liliowce w dużej grupie to dopiero piekno, zresztą ja każde jedne lubię

te w każdy wiejskim ogrodzie rosną i u mnie też

WilczaGora 18:36, 17 sty 2014

mogę wkleić u Ciebie moją rabatę "liliowcową" ?
chciałam tylko uzyskać akcept na przyłączenie do grupy
usunę za chwilę...