Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród u stóp klasztoru 22:23, 07 lis 2013

Do góry
GABRYNIU --- u mnie też róże są przedmiotem dumania porannego . w lecie z kawą uprawiam spacery w pidżamie .....całkowite wariactwo . lub z dymiącym papierosem wącham głęboko ich odurzający zapach ...co mój M . uważa za nie normalne ( no bo jak czuć zapachy róż przy papierosku ). ale on się nie zna .

10 lat temu w ogóle się tymi roślinami nie zachwycałam ...ale to się 10 lat temu zmieniło w ciągu jednego lata , kiedy zapadła decyzja że sama zieleń w ogrodzie nam kompletnie nie wystarcza

CHARLES AUSTIN

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:20, 07 lis 2013

Do góry
Miejsce pomiędzy narożnikiem a drewnianą pergolą. I troszkę bardziej w prawo -gdzie brabanty sa większe.

Mała Eleczka 22:14, 07 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie

Już od dłuższego czasu chciałam dodać swój wątek i zawsze coś. Dzisiaj się uda... dzieci spią, mąż w pracy i goście poszli
Historia ogrodu jest krótka. Rok temu wprowadziliśmy się do mieszkania z ogrodem no i jak to na początku... trawa. Potem taras, który złośliwie nazywaliśmy kładką lub pomostem Kupiliśmy najtańsze drewno z którego wychodziła żywica... poprostu masakra. Szukając lepszego rozwiązania trafiłam na ogrodowisko i po dziś dzień siedzie na nim godzinami, patrząc na Wasze piękne ogrody. Forum jest poprostu cudowne!!! Ukłony dla Danusi, która zaraziła swoją pasją tylu ludzi. Naprawdę podziwiam !!!

Ogródek jest mały w kształcie litery L stąd Mała Eleczka Jeszcze kilka miesięcy temu wyglądał tak...
Ogród u stóp klasztoru 22:10, 07 lis 2013

Do góry
parę zakątków na rabatach po porządkach jesiennych zmieniło wygląd . np . ten liliowiec eksmitowałam i rozsadziłam więcej sadzonek tej olbrzymiej hosty . kiedy patrzyłam na te fotki , to kompletnie ta kopa mi tu nie pasowała

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:06, 07 lis 2013

Do góry
Kwitną grudniki

a białe obsypane pąkami

Pszczelarnia 22:05, 07 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Strona lewa

Strona prawa

Strona studzienna

Ewa, przejrzałam listę roślin i najbardziej zainteresowało mnie to, gdzie posadziłaś choinę w ilości 16 szt.? Jakieś plecy zrobiłaś tej rabatce? I jeszcze 70 czosnków Krzysztofa - ŁAŁ! W czym je posadziłaś. Tzn. wiem, że w ziemi, ale co im się ściele pod nogami?
A lilie z czym połączyłaś? Mam mieszane uczucia co do lilii, najchętniej oglądałabym tylko ich kwiaty zawieszone w trawach na przykład, ale nie wiem czy tak można.
Ogród z perspektywą na przyszłość 22:04, 07 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak byłam u Ciebie wtedy jesienią to mówiłyśmy o zrobieniu większej rzeźby czy posadzeniu masywnych "obelisków" z cisa? Zapomniałam całkiem Wspominam miło drogę przez pola

Danusiu, mówiłysmy, że rzeźba zostaje a miałam dosadzic więcej roslin bo dziury takie były. Teraz sa 3 nowe, i pieknie się przyjęły. Teraz pozostaje czekac tylko na pierwsze wiosenne cięcie
Niestety złą wiadomością jest to, że przy przesadzaniu rzeźba straciła 1 głowę i czeka na naprawę
W Gąszczu u Tess 21:59, 07 lis 2013

Do góry
Mam zagadkę dla chętnych
Co to jest?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:54, 07 lis 2013

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 21:51, 07 lis 2013

Do góry
agam napisał(a)

Witaj

Z tymi hortensjami to inaczej trzeba było. Najlepiej ukorzeniają się poprzez odkłady. Skuteczność 100%. Przyginasz gałązkę do ziemi, nacinasz od dołu (dla szybszego ukorzenienia), przysypujesz ziemią i najlepiej położyć na to kamień. Powodzenia.

Agam, została na niej jeszcze gałązka, taka właśnie odgięta do ziemi, więc nic straconego, przeprowadzę w takim razie dwa eksperymenty i zobaczymy dziękuję za informację

Agam gałązki przygięte, zobaczymy co z tego będzie

Nie wiem, czy o to chodziło, ale zrobiłam tak:

i druga:

i moje eksperymentalne patyczki, zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie:

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:51, 07 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
No i nie zawiodłam się....jest porcja kolorków
Aniu te kolorki są z 4 listopada, ostatnio nie robiłam fot, bo pada i jest szaro i buro na dworze może jutro uda się coś uchwycić
kwitnące pierwiosnki i cyklamen

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:47, 07 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:45, 07 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, ileż u Ciebie róż O tej porze roku?
Buziaki zostawiam i nawet nie udaję, że dałam radę zaległości nadrobić (ledwie 5 stron wstecz)
milo mi Tess w nagrodę ofiarowuję Ci kwitnącą ślazowkę, ona tez kwitnie przez całe lato aż do mrozów

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:42, 07 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Też do takiego wniosku doszłam

Hortensje, róże i... dzielżany!
Basiu dzielżany są na mojej liście wiosennej, już prawie zrealizowane, bo czekają w ogrodzie córki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:40, 07 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Faktycznie , podobny

Teraz to taki sam Normalnie brat jej rodzony
Baardzo sympatyczny Pan. Mam nadzieję, że się nie obrazi
Ogródek Agam 21:40, 07 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A może prościej, po prostu tak

Po Twojej wizycie u mnie, przyszlam zobaczyć co prostujesz
Jak widzę przechodzimy podobne warianty

Rododendronowy ogród II. 21:40, 07 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No to popatrz z bliska Krysiu . Pozdrawiam.

Bogdziu, cudne te liście.......śmieję się pod nosem, bo nie wszyscy suchymi liśćmi potrafią się zachwycać......my tutaj chyba chorujemy na jakąś wspólną chorobę
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:39, 07 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, u Ciebie zawsze trafię na jakieś piękne kolorowe kwiatki
Pozdrawiam
cieszę się, że kolorki przyciągają miłych gości

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:35, 07 lis 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, niesamowite te róże, u mnie tylko jedna taka twarda sztuka co jeszcze kwitnie, ale niestety NN, pozostałe już zasypiają, nie wspominając o hortensjach,które są cale brązowe.
Dzięki za odwiedziny u mnie

Witaj Kasiu piękne grudniki moje tez kwitną na potęgę
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:32, 07 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Moja vanili fresz jesienią wyglądala tak.

Twoje sa piękne
Bogusiu mam też inne wanilki, które pięknie sie przebarwiły, a ta jakoś późno zaczęła się rozwijać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies