Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

kaisog1 20:48, 08 gru 2013

Ula wianki śliczne ale tymi smakołykami to mnie zabiłaś
gierczusia 07:33, 09 gru 2013

Ależ maszkety ... Mniam , mniam... I jak tu myśleć o zaczątkach adwentowego postu ??.. No jak , ja siem pytam ??...

Miłego tygodnia Ulka
eliza3 11:48, 09 gru 2013

Ula, ciasteczka pięknie i apetycznie wyglądają. Oj, musisz je dobrze schować, bo się nie uchowają do Świąt
Kindzia 12:14, 09 gru 2013

Jakąś imprezkę byśmy ukulały Ulcia...Twoje ciastka w hurtowych ilościach i moje pierogi...naleweczka na forum też się znajdzie
yolka 16:20, 09 gru 2013

O przepis proszę. Bardzo. Ślązaczki najlepsze gospodynie. wiem, że są pyszne.
gierczusia 20:45, 09 gru 2013

Kindzia napisał(a)
Jakąś imprezkę byśmy ukulały Ulcia...Twoje ciastka w hurtowych ilościach i moje pierogi...naleweczka na forum też się znajdzie

Nooo ładnie .. A niedawno mówiła ,że do świąt zajęta .......
gierczusia 20:46, 09 gru 2013

yolka napisał(a)
O przepis proszę. Bardzo. Ślązaczki najlepsze gospodynie.

... Takkkk ?????... No to ja chyba zaraz pod sufitem bedem się unosić z tej dumy
Urszulla 05:02, 10 gru 2013

Gabrysiu- normalnie nie można się opanować przed zjedzeniem ciasteczka, chyba będę musiała dorabiaćrzeczywiście te posypane mielonymi orzechami są pyszne

Reniu- to muszę też wpaść do Ciebie na ciasteczka

Małgosiu- Tobie zazdroszczę świątecznej atmosfery na zewnątrz domu, a teraz i w domu się szykuje

Gosiu z Kubusiowa- Ty mnie powalisz pewnie swoimi wypiekami, bo już dawno pisałam że jesteś w tym zakresie utalentowana

Elu- w adwencie nie pościmy cieszymy się na święta

Elizo-u mnie schować to nierealne mimo tego te zakamarków i schowków bez liku, dzieci wszystko wynajdą. Mały chodzi i mówi zawsze że ma dobry węch

Kasiu- imprezkę odłożymy na wiosnę, bo ja zimą mało zmotoryzowana jestem-tylko tyle co muszem. A jeśli chodzi o asortyment na stół to potwierdzam to co napisałaś-w naszym otoczeniu wszyskiego mamy pod dostatkiem, każdy utalentowany we własnym zakresie

Yolka
- przepis na co potrzebujesz? nie jestem Ślązaczką, zawsze myślałam że z gór, ale znajomy mnie też wyprostował, więc ogólnie mówię że jestem Bielszczanką od urodzenia, a w genach różna mieszanka mi płynieha,ha,ha
do Gospodyń ze Śląska się nie umywam i nie będę w tym zakresie rywalizować

Elu- Kaśka nasza to tylko w piśmie taka szybko imprezowa, przecież ona ma ciągle albo gości, albo wyposażenie domu na topie, albo rośliny sadzi Dobrze że zima przyszła, to w końcu znajdzie czas na spotkanie. Elu odliczam już te 2 tygodnie do Świąt

Milka 13:41, 10 gru 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, Ewo,Krysiu,Wojtas, Aniu

częstujcie się ciasteczkami prosto z blachy.
Piekłam na święta, dzieci będą dekorowały w sobotę,
a dzisiaj dekorowałam na szybko do zapakowania w prezencie.

Pierniczki z przepisu Gabrysi w białej czekoladzie i glazurze cukrowej

Kruche z glazurą i orzechami

Rożki orzechowe które moje dzieci uwielbiają, przed podaniem obsypuję cukrem pudrem

O rany!!!
to prawie, jak w cukierni! mam nadzieję, ze te pyszności do świąt wytrzymają
Urszulla 17:19, 10 gru 2013

Ha,ha
Irenko już 1/3 nie ma,
ale to było wpisane w harmonogram