Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:56, 13 wrz 2013

Do góry
Co dzisiaj u mnie, Święto kotów, moich 3 kotów, dostały od nas drapaka, żeby nie niszczyły nam nowych mebli i M skręcał to to ustroistwo, a ja udawałam, ze mu pomagam Wracajac do ulubieńców w moim ogrodzie, to nie są ślimaki,/pije do Kasi/mamy mieszkańca w ogrodzie, a oto on

nasz Tuptuś na spacerku,

a gdzie on zmierza?

do ekskluzywnej restauracji na owoce morwy

i już się schował
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:56, 13 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

Tak jak miało nie być już doniczek.... a ja co dziś zrobiłam??.. pojechałam służbowo i po drodze wpadłam po zakupy ..

Wczoraj przyszły nawozy.. wygrane dzięki Wam.. dziękuje Dziękuję sponsorom i Danusi za zorganizowanie konkursu w któym miałam szanse... nie liczyłam na nic.. zapomniałam że wogle coś tam wstawiłam..

A teraz to już zobowiązuje.. biegałam z doniczkami porównując z sobą co tylko można dostać u nas...

I dokupiłam białych wrzosów jak mam.. małe ale tanie.. zabrałam wszystkie

Gdzie robiłaś te zakupy,taki kolor żórawek by mi spasił
W kamiennym kręgu od początku 19:54, 13 wrz 2013

Do góry
Bogdziu, ciurkadełka dla ptaszków już są w moim ogrodzie

Kondziowy Ogród :) 19:52, 13 wrz 2013

Do góry
Zapomniane
Drewniany domek narzędziowy 19:51, 13 wrz 2013

Do góry
Nasz domek nie tylko na narzędzia. Zamówiony w sklepie ogrodniczym, wymiary na nasze życzenie. Przyjechał w częściach. Został złożony przez ekipę w ciągu bodajże dwóch godzin. Betonowe kostki pod szopkę położył i wypoziomował mąż. Pomalował także (był z surowego, niekonserwowanego drewna). Póki co dominuje nad całością, ale z czasem mam nadzieję że wtopi się w ogród i będzie mniej "narzucający się wzrokowo"

ogrodoweimpresjejolki 19:51, 13 wrz 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Tak Bogdziu, sporo nasionek mi zostało, bo przegapiłam termin siewu, ze względu na niedyspozycję Deklarowany termin ważności niektórych jest na przyszły sezon a nawet dwa, więc jeśli wszystko w miarę dobrze pójdzie to je wykorzystam w przyszłym roku

Na pewno znowu nie zabraknie mi nasion kopru, bo zebrałam go że hohoho

chyba trochę puszcze z wiatrem i obsieje sąsiednie tereny

dziękuję za różyczkę

Bardzo fajne zdjęcie , nie zrobiłabym takiego bo bym myslała że to nic ciekawego a tu prosze jak fajnie wyszło. Koper posiej w róznych miejscach działki ,zimą nie wymarznie a wtedy najlepiej rosnie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:49, 13 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Taaa z tymi slimakami to pewnie do mnie odniesienie za fotke przy grzybkach
Fakt z dranciuchami trzeba walczyć ale nie wiem jak u Was ale ja te szkodniki obserwuje masowo dopiero w tym roku, poza tym atakuja u mnie wlasciwie tylko funkie. Jak je regularnie zbieram to nie mam wielu zniszczeń. Ale dobrze że jesteś i uswiadamiasz takim jak ja ze to plaga i kiedyś moze byc katastrofą .

Rabata z Hortensją na rabacie ze zwirem i kamieniami - boska, chyba mam pomysł u siebie

To będzie plaga... nie ma szans tego wytępić.. możesz pilnować ogrodu, ale to rozpełza sie po polach, lasach , rowach, siedzi w ziemi na wielkich głębokościach.. potrafiłam wykopywać i z 80cm
Teraz pilnuję by nie przedarły się do mnie, i tępię zaraz na granicy działki.. niedawno pokazywałam moje granice

Nie chciałam Ci zaśmiecać wątku.... to akcja uświadamiająca, że ekologia nie zawsze = ekologia

A teraz milszy widok....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:45, 13 wrz 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu przepiękny storczyk, patrzę na niego i nie mogę się napatrzeć, bo kwiatki nie są nudne, kulki są ladne ale monotonne a do kwiatków od razu buzia się śmieje, muszę i ja chyba zrobić spotkanie miłego dnia

Możesz sobie robić.... tylko dlaczego ja mam do Ciebie tak daleko ??? Buuuuu ....
Wiem , wiem, Ty do mnie przyjechałaś
A z kulkami na razie mocne postanowienie, że bez pstrokacizny.. ale ile ja wytrzymam??? Tego nie wie nikt
Tak jak miało nie być już doniczek.... a ja co dziś zrobiłam??.. pojechałam służbowo i po drodze wpadłam po zakupy ..

Wczoraj przyszły nawozy.. wygrane dzięki Wam.. dziękuje Dziękuję sponsorom i Danusi za zorganizowanie konkursu w któym miałam szanse... nie liczyłam na nic.. zapomniałam że wogle coś tam wstawiłam..

A teraz to już zobowiązuje.. biegałam z doniczkami porównując z sobą co tylko można dostać u nas...

I dokupiłam białych wrzosów jak mam.. małe ale tanie.. zabrałam wszystkie
Majowo nie tylko w maju 19:06, 13 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj podwojnie kolejna i ostatnia przymiarka. Do roślin i forum.
Mam nadzieje, ze jutro będzie chwila bez deszczu i uda mi sie choć cześć posadzić. Myśle ze jeszcze ze 3 lawendy mi sie przydadzą i na razie będzie tyle. Nie licząc oczywiście cebulek

Po prawej będzie róża strawberry hill z po lewej henry i
Zastanawiam sie czy szalwia na brzegu rabaty jest dobrym pomysłem. Hmmm poszukać fotek tu i tam.

Aaaaaa no oczywiście tej trawy pod swierkiem nie będzie.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 19:01, 13 wrz 2013

Do góry
Dziś zrobilam nowe zakupy na rabate III, jutro ruszam z praca- już nie mogę się doczekac

Na razie na tej rabacie zdjelam stara wloknine, dosadzilam roslin i czesciowo zalozylam obrzeza:

Czesc roslin zostaje a czesc zostanie wiosna przesadzonych w bardziej cien- tataraki i jasne zurawki, teraz sa na pelnym sloncu i marnieja- ale to wiosna.
Teraz dokoncze obrzeza, posadze nowe rosliny i obsypie wszystko kora na tyle czasu i kasy wystarczy. Reszte planuje wiosna.
Ach i do wrzosowiska dosadze pare fioletowych wrzosow, też dzos kupilam

Na dzielce robi soraz piekniej, aż zal że już niedlugo zima,

Pozdrawiam weekendowo
W kamiennym kręgu od początku 18:57, 13 wrz 2013

Do góry
Agnieszko buziaki
Dla ciebie ostatnia pajęczynka
W kamiennym kręgu od początku 18:49, 13 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Cudne pajęczynki...

...kamienny zakątek z dzbanem...fajny pomysł.Pozdrawiam.

Prawda Bogusiu, natura najpiękniejsza aranżacje robi

Ogrody Madery 18:32, 13 wrz 2013
Do góry
Ogród storczykowy w Funchal
To prywatny ogród, z wieloma gatunkami storczyków z całego świata.

Ogrody Madery 18:31, 13 wrz 2013
Do góry

Ogrody Madery 18:31, 13 wrz 2013
Do góry
Ogród Monte Palace Jardim Tropical Monte Palace położony na wysokości 500 m n.p.m. Rosną w nim rośliny europejskie i północnoamerykańskie, drzewa laurowe (wawrzynowe), maderskie jałowce, dęby europejskie i północnoamerykańskie, paprocie drzewiaste, azalie, mające ponad 2000 lat drzewa oliwne, znajdują się sekcje z florą endemiczną, jest też wydzielona część japońska, ze stawami i karpiami koi.

Ogrody Madery 18:30, 13 wrz 2013
Do góry

Madeira oznacza las, tak odkrywcy nazwali niewielką atlantycką wyspę, porośniętą laurowymi drzewami. Wyspa „wiecznej wiosny” zachęca do oglądania bogatej podzwrotnikowej fauny i zadbanych ogrodów pełnych pięknych, tropikalnych roślin.
Nie ja ją zwiedziłam, ale dzielę się przekazanymi wrażeniami zadowolonej podróżniczki
Tu tylko ułamek bogatej roślinności, bo cała wyspa jest jednym, wielkim lasem i ogrodem.

Ogród Botaniczny w Funchal Jardim Botanico
Pomiędzy górami i oceanem, na wysokości 300 metrów nad poziomem morza znajduje się ogród, z którego można podziwiać panoramę stolicy Madery - Funchal, w którym można odkryć fascynujący świat subtropikalnej roślinności. Ogród z trzema tysiącami gatunków roślin z całego świata, 200 pochodzi z Makaronezji, niektóre są endemiczne dla Madery.

Piaskownia na zakręcie 18:27, 13 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
A tak dzisiaj wygląda pomarańczowa róża, którą przesadzałam na stronie 56. Niektórzy wątpili, czy się przyjmie. Zobaczcie sami. Ma się całkiem dobrze, nawet jeden z patyczków też chyba się ukorzenił.

Też w tym roku eksperymentowałam z różami.Po przekwitnięciu cięłam,z łodyżki usuwałam listki i sadziłam.Listki już się pokazały...wiosną zobaczę co z tego wyszło.Pozdrawiam.Odpowiadam u siebie...to agastache.
Makowo na Kociewiu 18:23, 13 wrz 2013

Do góry
Podoba mi się zestaw żółto- biały i bardzo lubię te tulipany..

W cieniu - zacieniona 18:21, 13 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bogusiu, pospacerowałam troszkę po Twojej działce. Masz bardzo fajny zielono-kolorowy busz. Lubię takie gęste nasadzenia. Tyle u ciebie różnorakich roślin i kolorów. A ta ilość grzybów powalająca.

Bogusiu, co to za roślinka ? Podoba mi się

Pozdrawiam Ewa
Ewo, to bylina -Agastache- uwielbiają ją trzmiele ,pszczoły,motyle.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:18, 13 wrz 2013

Do góry
13 i piątek to zawsze mój udany dzień

Przegląd w SKP udany, stempel wbity, jakiś czas spokoju. Od razu dopadł mnie fordowy dealer, bo ja stała klientka tego samego salonu od wieków, i chciał mi sprzedać najnowszy model. Skóra na kierownicy podobała mi się najbardziej

Leje równo, korki w stolicy, ale ja jakoś bez emocji - pojechałam do ogródeczka - deszczowy, nieco smutny, ale wiem,że za parę dni wraca złota jesień. Jeszcze wiele ogrodowej radości przed nami.

Narzędzia wiszą:

Tak jak pisałam - w towarzystwie Bentleya. Obok stara angielska krajalnica do warzyw.
Od razu weselej w szałasie. Tyle koloru .....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies