Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:42, 05 lis 2013

Do góry
as226 napisał(a)
Witaj, pospacerowałam po Twoim ogrodzie, jesteś bardzo pracowita, ślicznie. Niesamowite zmiany domku te na początku.

Ciebie Asiu także witam.

Lawendowy kredens 23:40, 05 lis 2013

Do góry

moja ukochana pomocniczka Gabi ,wszyscy wołamy na nią Gabrysia.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:38, 05 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Witam ! i zaczynam spacer po ogrodzie koleżanki z podkarpacia

Witaj Elu w moich skromnych progach.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 23:31, 05 lis 2013

Do góry
jesteś jeszcze? wklejam a zaraz wyjaśnię co i jak

Ogród u stóp klasztoru 23:30, 05 lis 2013

Do góry
alinak napisał(a)
sama nie wiem kiedy takie wyrosły .....ach te dzieci ...

Ale "laseczki" ale jak mama ładna to i córkom nic nie brakuje
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:30, 05 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
O nareszcie sie odezwałaś pokazuj co zostało pozdrawiam

Witaj Aniu, niewiele mam jesiennych zdjęć.
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:29, 05 lis 2013

Do góry
Te liście są w tym samym kolorze co paski w Twoim dresie Aldonko najlepszego i dużo zdrówka
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:24, 05 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aldonko pewnie masz dzis imieniny , wypatrzyłam w kalendarzu . Wszystkiego dobrego i zeby wszelkie zło Cie omijało a wszystko układało się tak jak sobie zamarzysz.Kwiatek zostawiam jesienny ale myslę ze tez piekny.

Bożenko, dziękuję Ci bardzo za życzenia. Imieniny spędziłam w Zakopanem. Miałam 3 dni wytchnienia - cudowne widoki, kolory i jeszcze do tego idealna pogoda, słowem prawdziwa złota polska jesień.

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:04, 05 lis 2013

Do góry
Dzięki, że o mnie nie zapominacie. Październik miałam wyrwany z życiorysu i nie było czasu na Ogrodowisko. Przegapiłam też piękną jesień w moim ogrodzie, choć tak naprawdę wrześniowy przymrozek załatwił większość roślin.

Lawendowy kredens 23:01, 05 lis 2013

Do góry
Smutno i szaro w moim ogrodzie.

chyba zaraziłam męża ogrodem,dzisiaj miał dzień wolny i zbudował karmik,jutro dwie budki lęgowe.

karmik do poprawki

.

nowe hortensje limonki,które wsadziłam miesiąc temu,mrozik je troszkę przymroził
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:00, 05 lis 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ania jak zrobić żeby na jednej łodydze zakwitło więcej jeżówek , wystarczy dociąć kawałek z góry zanim zakwitną czy jak?
kiedyś Danusia pisała o werbenie patagońskiej i tak tez wiosną ,przycięłam i wyrosły nowe łodyzki na tej jednej i każda z nich zakwitła.
tak mam zrobic z jeżówkami na przyszły rok?
wiem że to smieszne ale pamiętaj, że ja się wszytskiego jeszcze uczę

Gosia.. z wiekiem jeżówki zrobią sie gęstym krzewem.. co kwitnie od dołu do góry Dlatego podają w jeżówkach podają nie tylko wysokość ale i szerokość. Jak będziesz uszczykiwać przekwitnięte kwiaty to będą coraz nowe gałązki z kwiatami.. roślina nie wysila się na zawiązywanie nasion.. Teraz jeżówki masz młode wiec to jedne patyk z kwiatkiem, ale za rok to już będzie kilka razy taki na szerokość..
Jeżówki się rozwidlają w wielu miejscach na łodydze...
Tu są posadzone 3 sadzonki Wcześniej w pomarańczowych też pokazywałam 3 sadzonki.. z zeszłego roku...

Obrywaj tylko pierwsze przekwitłe kwaty.. bubudzisz do wypuszczania nowych, ale ja nie urywam ani jednego kwiatka I też gęste
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:53, 05 lis 2013

Do góry
Maniutek malutki

Maniek, lubi się wylegiwać i przeciągać

w ogrodzie jest bardzo łowny

to jego ulubione miejsce w domu
\
Tigra, ale jej już nie mam, to pamiątkowe zdjęcie
Ogród Dominiki 22:51, 05 lis 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)
Witaj Dominiko!
Prześledziłam z ukrycia Twoj wątek od początku i jak wszyscy odwiedzający, jestem pod wielkim wrażeniem.
Ogrod wyglada na bardzo dojrzały, choc tworzysz go dopiero od kilku lat. Duże okazy drzew i konsekwencja nasadzeń robi swoje. Podziwiam Twoj kunszt w komponowaniu rabat, dyscyplinę w doborze gatunków i pracę włozoną w utrzymanie ogrodu, zwłaszcza przy opiece nad malutką Martusią.
Zainspirowały mnie zestawienia iglakow i lisciastych, kolorystyka przebarwiających się jesienią drzew, całoroczna uroda traw i kwietne dodatki wiosną. Świetne oświetlenie ogrodu dopełnia całości. Brawo!

Nasadzenia sąsiadów to kolejny atut, zapożyczona perektywa to cenny bonus każdego ogrodu, którego zazdroszczę To tak a propos Twoich kompleksów i rzekomych dziur na rabatach. Chciałabym mieć tylko takie miejsca do ukrycia

Ciekawa jestem Twoich planów na przyszły rok, czyżby miały się pojawić kolejne rabaty? Masz sporo przestrzeni, moze wykroisz z trawnika jakąś wyspę? Wspominałaś kiedyś, ze układ domu, podjazdu i tarasu uniemożliwia Ci tworzenie tajemniczych zaułków, zakątków ogrodowych. Wydaje mi się, ze w każdym ogrodzie mozna takie stworzyć, więc wszystko przed Tobą.
Najlepszym przykładem jest ogrodowa bombonierka Danusi, pełna ukrytych, pełnych uroku zakamarków na małej przestrzeni.
Gratuluję dokonań i pozdrawiam serdecznie!
Kasia

Kasiu, baaaardzo dziękuję za tak podbudowujący, pierwszy wpis na Forum (i to w moim ogrodzie!). Dziur na rabatach już nie ma. Zasłoniłam je cisami sadzonymi w tym roku. Z moich starych "koszmarków" pozostał jedynie klimatyzator. Jedne "koszmarki" znikają, a pojawiają się nowe.

Jeśli chodzi o plany na przyszły rok- w pierwszej kolejności muszę wsadzić coś zamiast sosny, która padła. Mam na myśli miejsce widoczne na poniższej fotce w lewym dolnym rogu nad trawami.
Jest tam kolista obwódka z bukszpanu, a w tej obwódce obecnie świeci wielka dziura, którą wykopał mój M., żeby wymienić ziemię i zrobić miejsce dla nowej rośliny. Miejsce jest, dziura jest, rośliny niet.

Na pewno będę mocno ciąć rośliny wiosną. A jeśli chodzi o nowe rabaty...nie przewiduję w najbliższym czasie powiększania ogrodu. Nie mam zbyt wiele czasu na pielęgnację tego, co jest już zagospodarowane, a więcej rabat = więcej pracy. Trzeba będzie powiększyć plac zabaw, który w tym roku składał się tylko z piaskownicy, stoliczka piknikowego, hamaka i żagla nad tym wszystkim. Wciąż marzę o pozbyciu się 4 brzóz, ale nadal nie trafiłam na nic, co mogłoby je zastąpić, więc wszystkie rosną sobie w najlepsze. Może dojdzie do skutku przycięcie wielkiej brzozy Pani Sąsiadki... i to chyba na tyle (na dzień dzisiejszy, bo cała zima przede mną).

Pozdrawiam Cię również i zapraszam na kolejne wizyty

Lawendowy kredens 22:47, 05 lis 2013

Do góry

moje wymyślone dekoracje jesienne

]
Ogród cioci 22:41, 05 lis 2013

Do góry
Dziewczynki kochane jak ja żyłam bez O. Tutaj nawet doła mieć się nie da bo zaraz wszyscy rzucają się humor poprawiać, otuchy dodawać. Z Wami to nawet już zima nie będzie straszna i długa. Buziaczki i dobranoc. Dla Was.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:39, 05 lis 2013

Do góry
Kamiko, Twoja kotka też jest słodka, Te mordeczki i futerka, są takie słodkie i milusie
moje mordziaki

Alaska, rozleniwiona i rozluźniona damulka

ale z niej gaduła straszna i ciągle ma prenensje

Grafit, to mój pierwszy kotek, z bidula go wzięłam, był wtedy malusi bardzo się do mnie przywiązał

a tak wygląda oko Godzilli

Jurajski Ogród 22:28, 05 lis 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Słabe zdjęcie....nogi ma zarąbiste

Bo u anioła to najważniejsze serce...nogi się nie liczą
Pozdrawiam Agnieszko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:27, 05 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
zobaczcie co mi się wysiało w szczelinie pomiędzy kostką a krawężnikiem

Naparstnice
Jurajski Ogród 22:18, 05 lis 2013

Do góry
Ale pikne te anioły ... W pierwszej chwili nie umiałam ich dojrzeć... ( Bożeszzz,czy ja jakiś giganteusów sie spodziewałam , czy cuś ??)... Ale mowię : jak Aga pisze ,że są anioły , to muszą przcież być....

Noooo potem zobaczyłam ... Pomyślałam , jak to musi być miło pukać lub dzwonić lub po prostu wchodzić przez taka bramę z aniołami ....

A ja dostałam od ucznia kiedyś takiego anioła... Dalej czeka na swoje miejsce ... Mogę wkleić ??... Za moment usunę....

Słabe zdjęcie....nogi ma zarąbiste
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:57, 05 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Elu pozdrawiam i na smutki kwiatka zostawiam

Bogusiu, dziękuję za kwiatka... od razu humorek lepszy bo pogoda pod psem... nie obrażając psa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies