Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród na górce 13:40, 12 wrz 2013

Do góry
anna_pisalska napisał(a)
i powstał domeczek Teraz tylko aranżacja otoczenia i będzie ładnie

Łaaaał! Domek też misterna robota. Pięknie.
Jakich trzeba mieć sąsiadów, żeby pozwolili na domek w miedzy?
Możesz pokazać jak KTOŚ taki wygląda?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:25, 12 wrz 2013

Do góry
Róża w spina się po wiązie holenderskim

Na pergolce róża New Dawn

i zrobiło się romantycznie, można tylko pomarzyć
Aneczkowe marzenia 13:22, 12 wrz 2013

Do góry
Tą talę myślę tak zacząć, tylko nie wiem co dalej:
od początku chortensje (może otaoczyć je żółtą żurawką?) a w środku biały bez, obok bordowa krzewuszka, dalej różanecznik kwitkący na czerwono, 3x berberys żółty i przed nim żurawki bordowe, potem floksy wysokie różowe, obok różanecznik o bardzo delikatnie różowo-białych kwiatach i nie wiem co dalej.

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:12, 12 wrz 2013

Do góry
atena35 napisał(a)

Oj ja też czekam
Wyczytałam, u ciebie o tej lawendzie aromatico blue.
Chyba zacznę poszukiwania, moja NN nie kwitnie po raz drugi

Proszę Tosiu ...dla porównania moje dwie lawendy jeszcze razem .... ta intensywnie kwitnąca to aromatico blue (z taką nazwą zakupiłam) zdjęcia z dnia dzisiejszego ....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:06, 12 wrz 2013

Do góry
Elik napisał(a)
Hej Anetko, przyszłam obejrzeć cebulowe i mam jedno wielkie ACH. 300 krokusów na jednej rabacie! Widok nieziemski. I te tulipany! Muszę przemyśleć ilości u mnie
Podpowiedz laikowi - czyli krokusy i tulipany najlepiej posadzić tak, żeby po nich coś jeszcze rosło? Liście tulipanów też potem brzydko wyglądają? A jak jest z wykopywaniem tych cebul? Trzeba je potem jakoś co jakiś czas wykopywać? Bo kurcze... na rabatce rosną jeszcze przecież inne rośliny.

masz rację trzeba dobierać tak by później zasychające liście (szczególnie tulipanów) nie straszyły. Na zdjęciu masz widok na liście krokusów. Akurat tulipany przy stożkach maily marnie bo zaraz sadziłam między nimi begonie, dałamim troszeczkę obeschnąć i wyciapałam z pełną świadomością że w kolejnym roku może być kicha, zobaczymy jakie będą i najwyżej je wymienie. Inne tulipany sadzilam tak by nie było ich później widać i albo są w trawach (których wychodzą po przekwitnięciu tulipanów), albo za obwódką bukszpanową, albo pomiędzy dużymi hostami. Cebul nie wykopywałam z czystego lenistwa chociaż z tego co czytałam powinno się je wykopać co 2-3 lata
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:01, 12 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja miałam dwa. Dobermankę i pinczerkę mini. Dobermanki już nie ma. Była wspaniała. Teraz mam w planach drugą mini.Duże za krótko żyją.Fotki super, trawiska cudniaste.

u mnie zawsze były 3, ale po ostatnim otruciu, jeden nie przeżył, zatem znowu musi być jakiś bidulek malutki i chłopaczek
czyli ty tez psiara ale fajnie
a ta rabata z trawami .........nie zmieniam nic, poza alejką z kamieni, bo wiosną są tulipany i żonkile, potem ostróżki, orliki i lilie, potem jeżówki i trawy, tak sobie patrzę i ona ciągle inna

srebrzysta nadal czeka na małe zmiany

kulki i niby kostki

i kulkowo

fasolkowo, ale ozdobnie
Roztoczańskie klimaty 13:00, 12 wrz 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
I takie mam

Zeta.. właśnie takiego rozwiązania szukam.. jak masz posadzone lawendy w gabionach, co jest poniżej.. podpowiesz?
Ogródek na trzy lata 12:51, 12 wrz 2013

Do góry

....i z okolic tegoż lasu:

Tu odpoczywam 12:47, 12 wrz 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Dzisiaj odwiedziła mnie Kasia z ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek z mężem i córkami

Kasia (jak widać) jest przepiękną dziewczyną / kobietą - b. przystojnego ma męża oraz 2 śliczne córeczki,

Wiele mi podpowiedziała w ułożeniu roślin a największą moją bolączką (przedogródkiem) zajmie się z większą uwagą. Tak się cieszę

obie jesteście śliczne ale najważniejsze, że spotkanie udane, wymiana poglądów, porady i to wszystko zaowocuje zmianami, no coś wspaniałego, chociaż jak patrze na twój ogród Grażynko, wszystko jest perfeckt
Ogródek na trzy lata 12:46, 12 wrz 2013

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 12:41, 12 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agnieszko.. zaglądam, ale u Cibie wszytko stoi....
Widzę, że był krok do legalizacji... u nas też tak było Wiec witaj w klubie

Wrzosy też kocham...
I czytam, że będą wielkie zmiany... chyba nam je pokarzesz

Marzenko, Aniu, Alinko dziękuję.. wróciłam.. lepiej późno niż wcale, przynajmniej do szpitala mnie wpuszczą teraz

Grażynka domagała się zdjęć.. hmm prawie nie mam ładnych, ale jedno wam pokażę, bo kobietka która mi szyła suknie zrobiła to perfekcyjnie, należy się jej wielku ukłon i pochwała. Więc jedno..

A żeby było ogrodowo, to bukiet zrobiłam sobie sama i był z rojnikami
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 12 wrz 2013

Do góry
krwawniki kwitną na nowo, ale wcześniej mocno je przycięłam
i kocimiętka też
tam gdzieś piesa tyłem, ups...

dziwne, mało zadbane, ale odwdzięczają się

i dostałam od córci te donice i nie wiem, gdzie je umiejscowić, może macie podpowiedzi?
i ozdoba ogrodowa, prezent od mojej malutkiej wnusi tam mu wybrała miejsce

Ogródek na trzy lata 12:38, 12 wrz 2013

Do góry
Może w przyszłym roku, teraz nie bardzo mam nastrój na nowy wątek. Ale wrzucę zdjęcia z pięknego polskiego lasu.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:16, 12 wrz 2013

Do góry
Przyklejone zdjęcie Danusi - ostrogowców więcej posieje zima wypas! jeszcze zeby stipy nie wymarzaly... wypas

Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 12:09, 12 wrz 2013

Do góry
U schyłku lata

Miłego dnia
Aneczkowe marzenia 12:03, 12 wrz 2013

Do góry

Posadziłam wczoraj czerwoną żurawkę, udało mi się ją podzielić na 5 części , choć widać praktycznie tylko tą główną, a tych maleńkich jeszcze prawie nie widać. Mam nadzieję że coś wyjdzie z tego podziału:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:00, 12 wrz 2013

Do góry
tu dałam to coś?! i fajnie zarośnie murek, zresztą powciskałam, gdzie się da, na całym ogrodzie, jako sposób na chwasty

moje rozplenice szaleją już wszędzie, uwielbiam je!!!
Ogród niby nowoczesny ale... 12:00, 12 wrz 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A "nudząc" się na ławeczce miałam taaaakie widoki

łoj! ups, ja tu już na pewno bym się nie nudziła
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:00, 12 wrz 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

A tu korzenie sosenki.---po okopaniu dobrze zlałam wodą i zakryłam ziemią do wiosny .Poczekamy i zobaczymy jak to będzie,ale wiem że będzie dobrze.

Witaj, myślę że dobrze będzie,
ale jeszcze raz obkopywanie to: szpadlem na około wbijając go mocno w ziemię przecinając dłuższe korzenie, na około pnia w odległości nie mniejszej jak 30 - 40 cm od pnia, a to dlatego że te skrócone korzenie przez zimę się zregenerują ale nie podrosną, a wiosna podczas wykopywania nie uszkadza się tak dużo korzeni, tym samym zdolność przetrwania jest znacznie większa.
pozdrawiam.
Aneczkowe marzenia 11:53, 12 wrz 2013

Do góry
Tak wygląda mapka mojej działki:

Prubóję stworzyć ogród właśnie w tym niebieskim prostokącie. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie. Może wstawię wczorajsze zdjęcia tej części:
widok z przyszłego tarasu (ten kabel jest wkopany w ziemię i czeka na podłączenie, przepraszam za ten bałagan)

widok z okna nad przyszłym tarasem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies