Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kasiula79 18:24, 25 lis 2013

Zgadzam się Monia z Tobą - poprzednia odsłona tego zakątka równie piękna. Nie umiałabym wskazać teraz, która bardziej mi się podoba. Ale rozumiem Cię Danusiu, że czasem ogród potrzebuje zmian - zwłaszcza jeżeli są tak cudne jak u Ciebie

Pozdrowienia zostawiam
Mala_Mi 22:11, 25 lis 2013

A ja widzę kolejna pułapkę dla mnie... ja wpadam w każde lustro..
Pola 22:15, 25 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Kasik, pięknie się rozpisałaś, nie przepraszaj, nie ma za co. Dziękuję za te słowa, bo to najprawdziwsza prawda.

Pamiętam ogród poprzedni, został gdzieś daleko, a ja na tym swoim półmetrowym balkonie, tęskniłam bardzo za ogrodem, za jego spokojną atmosferą, uciekałam co kilka dni i do późnej nocy spełniałam jego potrzeby. Potem nocą, wracając do Warszawy, myślałam o nim, w tygodniu kupowałam rośliny, potem znów jechałam, sadziłam, zmywałam chodniki, i siedziałam w nocy nad wodą słuchając świerszczy.

Wtedy było jakoś inaczej, ogród mnie wyciszał, a ten obecny napędza do działania, jest taki dynamiczny.

Stąd moje stwierdzenie, że ogród ma charakter Nie tylko bukszpanowy ma nawet "charakterek". Z powodu jego ciasnej zabudowy nie da mi posiedzieć w miejscu. Ale czasem sama o to się domagam i odpoczywam. Są to piękne chwile przy ciurkającej wodzie w blasku świec.

Codzienna kawa na ławce we wnęce jest niemal rytuałem

Danusiu, nie byłam aktywna przez dłuższy czas na forum, ale czasem zajrzałam. Wiem jedno, nawet wtedy gdy człowiek ma wielki smutek i brak mu sił na wszystko,to gdy sobie posiedzi na ławeczce w swoim ogrodzie a wieczorem pospaceruje po ogrodowisku to lżej mu znosić smutki. I to wszystko Danusiu twoja zasługa, wielkie dzięki. Mam nadzieją, że zawsze tu będziesz i może w przyszłym roku będę mogła spotkać Cię w realu.... o rany ale się zrobiło poważnie, no normalnie kofam Cię
Madzenka 22:46, 25 lis 2013

Zakątek z lustrem jeszcze piekniejszy
Sebek 23:56, 25 lis 2013

Before

And after

Danusiu - macham i nadal nie mogę wyjść z podziwu
Gardenarium 07:25, 26 lis 2013

Sebku, dzięki za ten duet.
Postaram się wyszukać jeszcze kilka wcześniejszych odsłon tego zakątka

Pola - dzięki uśmiech wielki

Instagram Ogrodowiska
malkul 13:18, 26 lis 2013

Fajne porównanie Sebek zrobił.
malgorzata_s... 16:38, 26 lis 2013

Obie odsłony piękne.Każda inna i każda z klimatem.Gdyby ktoś zapytał którą wybieram to odpowiedź jest jedna OBIE. Danusiu klimat tworzysz niepowtarzalny. Każdy ze zrobionych przez Ciebie ogrodów jest inny, piękny i klimatyczny ale jest coś nieuchwytnego co pozwala wyczuć Twoją rękę. Taki wróżkowy nieuchwytny czar Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny.
Gardenarium 17:21, 26 lis 2013

Metamorfozy

od 2007

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:22, 26 lis 2013

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies