Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:56, 11 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Marzena, jakie odmiany dobierzesz do Queen of the Night, żeby razem kwitły? One późne są, prawda?
Aga teoretycznie one są późne, u mnie w tym roku kwitły z całą resztą w jednym czasie.

tutaj w towarzystwie czosnków które chyba przesadzę bo szpecą mi tulipany
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 11 wrz 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

To ja się bojam przyjechać, jak będą zamykać w zakładzie w J.

Nie bojaj sie.. będzie doborowe towarzystwo

No to jeszcze coś z serialu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:46, 11 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Anka .... to jedno z ulubionych miejsc u Ciebie - rozlewisko ..... zauważyłam , że pod basen masz położoną kostkę ..... polecasz ten sposób ?????

Sylwia.... pod całym byłoby lepiej, ale drożej Mam kostkę tylko na obrzeżu.. dobre, bo co roku już mam wypoziomowane miejsce pod słupki W środku mam (od dołu) agrowłóknię, piasek, styropian i piasek... i to zostaje sie na zimę.. muszę na wierzchnią warstwę poszukać bardzo drobnego okrągłego kamyka. będzie ładniej.. co prawda piasek woli pies... bo to po zdjęciu basenu jego ulubione miejsce do leżenia i daje spokój z kopaniem moich rabat A jak i mi potrzeba piasku.. to wtedy podbieram spod basenu

To jeszcze ufofiutki

Mój wymarzony ogród 09:42, 11 wrz 2013

Do góry
magdalena_brzezinska napisał(a)
Tak naprawdę ta liczę na Państwa fachowe i nie tylko porady bo mam kilka trudnych tematów. Jak np brak pomysłu na tą rabatę. Na tą chwilę jest ona obsadzona przypadkowymi roślinami, które już po kilka razy zmieniały miejsce (mój mąż już nawet nic nie mówi, tylko znacząco na mnie patrzy). Chciałabym żeby ta rabata była bardziej "uporządkowana", ale sama nie do końca potrafię sobie z nią poradzic.

No to zupełnie tak jak ja, ale na szczęście po oglądnięciu mam już jakieś pomysły, tylko zostaje największy z nich do rozwiązania: który z nich wybrać Z zejściem do piwnicy mam dokładnie ten sam problem, jest tak samo niskie, że trzeba się zgiąć w pół żeby tam zejść, tylko u ciebie wygląda to dużo porządniej, bo u mnie zamiast barierki jest stana dnewniana ochydna obudowa zadaszenie też drewniane z ochydną papą. To jest tak stare, że lada chwila się zawali. Na razie podparliśmy belką od spodu żeby się nie zawaliło
Miałam na to zejście wiele pomysłów i stwierdziłam, że nie ma co tego zabudowywać, bo znowu wyjdzie jakaś niska niewygodna szopka, tyle że nowa (myślałam o suporeksach i daszku z blachy), tylko zrobię barierkę bez zadaszenia i tyle. U nas też się leje woda do piwnicy, bo ten daszek ma dziury wielkości piłki do kosza, a przed drzwiami nie ma kratki ściekowej. Na dodatek u nas posadzka betonowa przed piwnicą jest wyżej niż w samej piwnicy, więc leje się do środka. Żeby temu zapobiec planujemy wykopać dół na conajmniej 0,5m i wybetonować w nim tylko ścianki a na spodzie zostawić ziemię, żeby deszczówka wsiąkała i przykryć to kratką. Mój wujek tak zrobił u siebie i woda mu się nie lała. Zadaszenia nie będę robiła tylko samą barierkę, bo wydaje mi się, że ten daszek będzie tylko przeszkadzał i szpecił, a na takiej barierce, którą ty już przecież masz, to już od wiosny można przecież zawiesić ze 2 lub 3 kuwety np z pelargoniami, które są chyba najtańsze, bo co roku ze starych pobieram szczepki i tym sposobem mam je za darmo. W ten sposób to zejście będzie dekoracją, a nie przeszkodą. Ale to tylko mój pomysł. Można też przed tą barierką posadzić jakieś zimozielone krzewy niskie, jeśli chcesz ją zasłonić, no ale wtedy te małe okienka na dole będą zaciemnione. Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 11 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
mam dwie jodły koreanki .... jedną zwykłą a drugą Silberlocke - ta z silnie skręcanymi igłami ..... nic im się nie dzieje choć były przesadzane .... ja je bardzo lubię i te szyszki pionowe .... ta druga zdecydowanie wolniej rośnie ....

Może u Kindzi maja za mokro??? glina nawet jak wyschnie na głębokość 20cm..to w głębi jest mokro.... a one nie lubią stać w wodzie... Moje kaprysiły ale teraz szaleją..

Rozdaję obrazki.. to dla Ciebie taki widok

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 11 wrz 2013

Do góry
marzena napisał(a)
trzmielina oskrzydlona piękna czekam, aż moja pzryjmie takie barwy...
no, właśnie Aniu, szukałam u Ciebie dzisiejszego pisma obrazkowego i nic...ale wiem, ze nadrobisz jutro
do Kindzi - u mnie tak jak u Ani , glina ...i w tej glinie rosna i koreanki, i zwykłe jodły i świerki, sosny, modrzewie i jałowce, i cyprysiki , radzą sobie dobrze i wyrosły już całkiem duże

No i miałaś rację.. dziś nadrabiam fotkami.. ale to dlatego że ostatni kwiat lotosu zakwitł Straciłam rachubę, ale to chyba ósmy ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 11 wrz 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Aniu, ja chyba nie pochwaliłam dotąd rabaty kulkowej - choć oglądąłam ją już wiele razy.
Bardzo fajnie wyszło.

Tereska.. u Ciebie wieki nie byłam..... muszę się poprawić... o słoneczko wychodzi zza chmur.... a gdzie moje podlewanie???

To dla Ciebie moje rozlewisko

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 11 wrz 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
U mnie lalo dzisiaj caly dzien jak z weza strazackiego,nawet na grzyby nie moglam sie wybrac,a jest ich mase Ot co-jeden potrzebuje a drugi narzeka Kulkowo piekne,fajnie to wyglada

Kasiek, jak nie popada to moja trawa nigdy nie urośnie

Dla Ciebie nostalgia za latem i nostalgia w różach .. są piękne

Ogródek Anity 09:36, 11 wrz 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I rozchodniki w 3 kolorach

to jest cudne...dorodne te rozchodniki...zresztą jak wszystko u ciebie...a te białe wysokie róże to co to?, bo pikęne
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:35, 11 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Macham do planu naprawczego

Ty machasz a ja tylko buźki jako znaczniki zostawiam.. u siebie wrzucę kilka fotek, by nie było, że sie poprawiam tak na całość Ale szczerze mówiąc nie ma nawet co fotografować.. szaro, buro i ponuro
Dobrze, że są trawy i te kilka różyczek..
I moja królowa śmieciowa..

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:32, 11 wrz 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, moje kulki (nie kulki) bukszpanowe na pniu za 15 zł sztuka już rosną w lawendzie (wstawiłam fotki). Pozdrawiam z rana

Widziałam kulki..... też bym je kupiła... a potem myślała gdzie posadzić

U nas nie pada. Pochmurno i jak M stwierdził... plaża pusta

Plaża pusta, ale za to widok i horyzont mi się powiększył... niestety basen to fajna rzecz, ale szpeci ogró... Jak będę bogata zrobię basen taki na stałe... wpuszczony w ziemię... Gorzej z tym czy będę... szanse mizerne Ale marzymy na jawie i w śnie..

Widać moje koreanki jakie są już wysokie.. kupiłam takie na 70cm i posadziłam w 2008 roku...

Zielona odskocznia 09:29, 11 wrz 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Nie wiem co się dzieje z moja trzmieliną na pniu. Mam 3, a tylko jednej żółkną liście i opadają

nic jej nie będzie .... na zimę i tak zgubi listki a na wiosnę będzie znowu śliczna
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:28, 11 wrz 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeszcze teraz pryskać koreankę???

Dzięki Aniu Pada? U nas od rana...

ja podlewałam, bo w gliniastej ziemi jest problem z chorobami grzybowymi odglebowe.. czy jak to nazwać.. stosowałam topsin, previcur ...
Moje koreanki... padały, ale rosną.. był moment taki, że potrafiły być już prawie całe żółte... w tym roku nie dostały już żadnej chemii...
Makowo na Kociewiu 09:28, 11 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/455364/original.JPG[/img]

Dwie kulki....każda inna...ale zestawienie przednie...pięknie
Pozdrawiam
Leśne Wzgórze 08:49, 11 wrz 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
Jesiennie dla odwiedzających

Witaj.
Czy w tej drewnianej osłonce masz ziemię i wsadzone rośliny, czy one są w swoich doniczkach?

Czym masz wyłożony spód tej osłonki?
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:09, 11 wrz 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Do mnie zawitały już jesienne kolory.

jak widac jesień tez potrafi byc piekna...pozdrawiam Marto
Ogród moja nowa pasja 07:53, 11 wrz 2013

Do góry

To zbiory z działki moich rodziców
oraz poziomki w moim ogrodzie. Słonecznego dnia życzę
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 07:45, 11 wrz 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Do mnie zawitały już jesienne kolory.

Lato minęło, a jesień u Ciebie też piękna
Mój mały skrawek ziemi 07:34, 11 wrz 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)

Mam nadzieję , że nie będziecie się bardzo śmiać
Pozdrawiam cieplutko

Madziu, toż to prawdziwy raj dla oczu!
A psiulek uroczy!
Pozdrawiam serdecznie
Isle of Skye - Zamek Dunvegan i jego ogrody 01:24, 11 wrz 2013

Do góry
Na koniec odrobina cywilizacji
Najwieksze miasto na wyspie: Portree.

niewielkie domki, przy jezioru zlokalizowane male knajpki z pysznymi rybami podoawanymi na rózne sposoby i oczywiście owoce morza

i szkocki akcent

grali świetnie !

słuchałam z przyjemnością
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies