Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 12:09, 30 lis 2013

Ewciu buziak za komplementa Rowerek to moja codzienność.

Celinko
dziękuję za odwiedziny. Ten cud natury to zwykły staw z wysepką , malowniczo wygląda jesienią.

Marzenko parę ćwiczeń na kręgosłup już wypróbowałam, takie odciążające bardziej np. kładziemy się na podłogę i wciskamy lędźwie w podłogę, z boku wygląda to tak jakbyśmy nic nie robili, ale tak nie jest. Drugie to przyciskanie kolan do klatki piersiowej tez leżąc na plecach. Następne: klęcząc na czworaka wyprostowujemy do tyłu lewą nogę i do przodu prawą rękę i później odwrotnie. Następne to półbrzuszki. Potem grzbietki.... i jakieś wzmacniające mięsnie kręgosłupa.

Juzia czekam i ja na odpowiedź

Milka 15:19, 02 gru 2013

Wianek z hortkami świetny, ty na rowerze jeszcze ładniejsza, ale zmartwiłam sie zmaganiami z kręgosłupem, oby wszystko szło w lepszym kierunku ból okrutnie utrudnia życie...
Piękne pejzaże z wycieczki i koszyk rowerowy nawet w kwiatki ustrojony
AlKa 21:21, 03 gru 2013

Na kręgosłup najważniejsze są ćwiczenia stabilizujące mięśnie głebokie i wzmocnienie mm. brzucha i krędosłupa, żeby działały jak gorszet i podtrzymywały kręgosłup. Czyli te ćwiczenia izometryczne, które wygladają jakby się nic nie robiło są super. Dobre są też ćwiczenia na piłce np. bo wtedy pracuja mięśnie głebokie żeby utrzymać równowage
Marzenka ty jak na joge chodzisz i jak czytałam gdzieś masz dobrego instruktora to doprac ogrodowych jesteś przygotowana ze ho
malkul 11:35, 05 gru 2013

justi napisał(a)
jesienne przejażdżki rowerowe

jesień ma piękne kolory, szczególnie w słoneczny dzień

Musze przynać że mnie zauroczyłaś całokształtem
Pszczelarnia 12:17, 05 gru 2013

A ja poproszę o awatarek (podobny) z Królową Śniegu. Rower to jest to!
justi 18:41, 05 gru 2013

Irenko czasem tak jest, że boli, a czasem nie. Pracuje nad nim dzięki za odwiedziny.

Alka bardzo Ci dziękuję za tę wypowiedź, jak znasz więcej ćwiczeń, które pomagają to napisz. Na piłce jeszcze nie próbowałam, a piłę mam gdzieś.

Gosia - no co Ty, nie mam czym czarować.

Ewciu - jakaś różdżka by mi się przydała, ale może jak śnieg spadnie to coś wymyślę (czyt. wyczaruję)

justi 18:56, 05 gru 2013

Kilka osób już wiankuje i Danusia też już wianki uwiła. A ja jakoś nie mam pomysłu nowego na wianek, chociaż może...
Tymczasem przypomnę Wam moje wianki z wcześniejszych lat. Może kogoś zainspirują

justi 19:04, 05 gru 2013

orzechowego juz nie mam, bo bratowa wyprosiła
Pszczelarnia 19:25, 05 gru 2013

AlKa napisał(a)
Na kręgosłup najważniejsze są ćwiczenia stabilizujące mięśnie głębokie i wzmocnienie mm. brzucha i kręgosłupa, żeby działały jak gorset i podtrzymywały kręgosłup. Czyli te ćwiczenia izometryczne, które wyglądają jakby się nic nie robiło są super. Dobre są też ćwiczenia na piłce np. bo wtedy pracują mięśnie głębokie żeby utrzymać równowagę
Marzenka ty jak na jogę chodzisz i jak czytałam gdzieś masz dobrego instruktora to do prac ogrodowych jesteś przygotowana ze ho.

A co na kark z kręgami szyjnymi zapadniętymi, że szyja nie trzyma głowy, która chce się obejrzeć w tył?
Pszczelarnia 19:27, 05 gru 2013

Dobrze, że te wianki z wcześniejszych lat, bo już zwątpiłam ... w siebie.