Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od ogrodu do łąki i stawu 00:03, 04 gru 2013

Do góry

a za rogiem - c.d...

Od ogrodu do łąki i stawu 23:47, 03 gru 2013

Do góry
A że jestem nocny marek, to wstawię jeszcze kilka fotek jesiennych naszego ogrodu, bo jutro do pracy..
pierwsze "sesje", które zrobiłam w ogrodzie po założeniu małego wrzosowiska
(wtedy jeszcze nie widziałam tych kabli i betonu..
2012r.

Ogród - Azyl Amatora 23:46, 03 gru 2013

Do góry
Plantacja niebieskiej Agawy i destylarnia tequili:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:30, 03 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)

jasnozielony wrzos, to mój faworyt, mam aż! jedną sztukę u siebie, wygląda przyzwoicie przez cały rok musowo, wymienię resztę wrzosów, właśnie na takie w końcu najlepiej sadzić grupami a u mnie każdy wrzos z innej parafii
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:28, 03 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
jeszcze nie ścięłam kwiatów hortensji ogrodowych

hakone, z góry sucha, od spodu wypuszcza świeże liście
a w innym miejscu jeszcze zielona

[img

Dobrze że pokazałaś te hakonki,bo ja już się martwiłam,że moje uśmiercone są
Zakupy fajowskie
Zielono u Ciebie jeszcze,jak "niewgrudniu"
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:23, 03 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś też ma byc zimna noc , chyba zima sobie o nas przypomniała. Pozdrówka.

Bogdziu nie taka mroźna, tylko temperatura odczuwalna jest nie teges
W tamtym roku w grudniu jeszcze kwitły
no i miałam miłego gościa jak ten czas lecito było jakiegoś 4-5 grudnia
Od ogrodu do łąki i stawu 23:21, 03 gru 2013

Do góry
Lylly napisał(a)
Koło lawendy tez trawy by mi pasowały, może jakieś brązowe dla kontrastu albo coś żółtego widziałam i obcykałam, takie połączenie w Łódzkiej Palmiarni i od razu przypadło mi do gustu

o, dzięki serdeczne w takim razie będę czaić się wiosną na jakąś fajną trawkę, może wejdzie coś nowego
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:21, 03 gru 2013
Do góry
daniellitos napisał(a)

Czy to na pewno chwastnica? Miałam ją w swoim trawniku, wyglądała nieco inaczej. Jej kępy nie rosną do góry, tylko płasko, prawie się płożą mają jaśniejszy kolor niż trawa. Po skoszeniu zaczyna zasychać i tworzy sztywne, twarde pęczki.
Zwalczyłam ją stopniowo, ale trwało to trzy sezony.
To trawa jednoroczna, starałam się nie dopuścić do wysiania się nasion, kosiłam często i możliwie najniżej, w porze, gdy łodyga z nasionami była w miarę wysoko (rano lub pod wieczór, gdy było możliwie chłodno), płożące się nisko przy ziemi łodygi z nasionami skubałam cierpliwie, (nie wyrywałam całych kęp), pilnowałam nawożenia, wiosennego piaskowania.
Wymiana całego trawnika może być ryzykowna, trzeba dopilnować, by nie wykiełkowały ponownie pozostawione w glebie nasiona, które zdążyły się wysiać.

Od ogrodu do łąki i stawu 23:20, 03 gru 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
kącik z ławeczką cudny ale zapach musi być nieziemski wieczorem

z zapachem to faktycznie i to nie tylko wieczorem zaraz wkleję zdjęcie pielęgnowanej przez mamę datury - ona to dopiero pachnie tylko zdjęcia wyszły trochę dziwnej jakości..

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:16, 03 gru 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Mi powiedziała babka na bazarze,że te kwiatki zimują , teraz w jesieni ścięłam przy ziemi.
Myślisz że przezyją ?
Ogród - Azyl Amatora 23:13, 03 gru 2013

Do góry
Wioska rybacka Puerto Morelos położona w połowie drogi między Cancun a Playa del Carmen. Kameralna atmosfera, mniejsza ilość turystów, piękna plaża, oraz świetne warunki do nurkowania.

Od ogrodu do łąki i stawu 23:11, 03 gru 2013

Do góry
Koło lawendy tez trawy by mi pasowały, może jakieś brązowe dla kontrastu albo coś żółtego widziałam i obcykałam, takie połączenie w Łódzkiej Palmiarni i od razu przypadło mi do gustu
ogrodoweimpresjejolki 23:10, 03 gru 2013

Do góry
Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce ....
Jestem jak balon ze spuszczonym powietrzem Może jutro dostane powietrza i wzniosę się ponad własne słabości ...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:05, 03 gru 2013

Do góry
Nadgoniłam zaległości u ciebie i jak tak czytałam o zabieraniu rzeczy do ogrodu, przypomniało mi się że jeszcze ptaszka ceramicznego muszę sprzątnąć a tyle się dzisiaj nazłaziłam po ogrodzie i ptaszkowi nawet foto zrobiłam, a zapomniałam schować! Gapa ze mnie
Jurajski Ogród 22:47, 03 gru 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na progu zimy

A to dałas dzisiaj do wiwatu , cudne zdjęcia , a to załączone najładniejsze i jeszcze to z trawami. U mnie az tyle szronu nie było. Super widoki.
Ogrody Madery 22:24, 03 gru 2013
Do góry
Wyspę raczej polecam aktywnym, którzy założą buty trekingowe, do plecaka zapakują potrzebne rzeczy i przemierzą ją by poznać jej bogatą przyrodę.
Trzeba przygotować się na wysoką temperaturę i dużą wilgotność ( raczej nie ma co liczyć, że cokolwiek wypranego wyschnie w ciągu nocy), Wydaje się, że wszystkie drogi są "pod górkę", można się więc dobrze spocić i zmęczyć
Nie ma typowych miejsc do wypoczynku, na całej wyspie są tylko dwie piaszczyste plaże - jedna naturalna na wschodzie (Prainha, za Caniçal ) z szarym piaskiem z wulkanicznych skał i druga w Machico, sztuczna z piaskiem przywiezionym z Maroka.
Wprawdzie uporano się ze zwiększoną zachorowalnością na dengę w 2012 roku, ale warto zabezpieczać się dokładnie repelentem odstraszającym komary.
Doskonale zorganizowane są wycieczki, miejscowi przewodnicy profesjonalnie opiekują się turystami, podczas wyjazdów, Wypożyczenie samochodu znacznie ułatwia zwianie i dotarcie do wszystkich ciekawych miejsc, ale warto zważyć swoje umiejętności, jazda jest dość trudna, niektóre miejsca niebezpieczne, a jazda po mieście... zadziwiająca

Awokado i zachodnie wybrzeże

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:20, 03 gru 2013

Do góry
Haniu, pozdrawiam meksykańskim słońcem Dla Ciebie kwiaty palmy kokosowej:

w Oborze też mogą być ogrody 22:19, 03 gru 2013

Do góry
ja teraz sklejam to miejsce pod orzechem zgodnie z Waszymi sugestiami, i na chwilę obecną metoda kopiuj wklej wyszło coś takiego
Od Borboretki zapożyczony domek dla dziecka (mam nadzieję że nie będzie zła, ale jest śliczny i aż chce się go kopiować) i od Ewy wzięłam jej ceglany murek spod sosen żeby wygrodzić orzech i wtedy można by tam posadzić hosty, bo tam jest cień, tylko czy one lubią taki bliski związek z orzechem??? ot pytanie do specjalistów
Ogród z widokiem na jezioro 22:18, 03 gru 2013

Do góry

Czekanie na noc

Śliczne nastrojowe zdjęcie. Uchwyciłaś ten piękny klimat odbijający się w szybie. Super.
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 22:10, 03 gru 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies